Uitvaartverzekering vergelijken op hoge leeftijd

Een uitvaartverzekering vergelijken op hoge leeftijd vraagt om een iets andere aanpak dan voor jongeren en (jong)volwassenen. U heeft dezelfde mogelijkheden om een polis af te sluiten, maar het risico bestaat dat de premie onverwacht relatief hoog uitvalt.

Het voordeel van een uitvaartverzekering op hoge leeftijd is dat u niet of nauwelijks rekening hoeft te houden met indexatie. Daar staat aan de andere kant tegenover dat de premie hoger kan liggen, waardoor de koopsom soms interessanter is. De verschillende vormen van de uitvaartverzekering vergelijken? We zetten een paar mogelijkheden op een rij.

Uitvaartverzekering op hoge leeftijd

U kunt een uitvaartverzekering vergelijken op hoge leeftijd door goed te kijken naar de premie die de uitvaartverzekering berekent. Het is over het algemeen verstandig om hier niet te lang mee te wachten, omdat de premie hoger oploopt naarmate u ouder wordt. Dat komt door het feit dat het risico op overlijden toeneemt, waardoor de verzekeraar minder ‘tijd’ heeft om voldoende premiebetalingen te innen.

U kunt de uitvaartverzekering vergelijken door goed te kijken naar de premie, in verhouding tot de dekking. Wat is de waarde van de polis? U kunt dat nagaan door uit te zoeken wat de uitvaart op dit moment zou kosten, indien u die zelf zou betalen. Bepaal of de premie in verhouding staat tot de dekking die u kunt verwachten om op die manier de uitvaartverzekering te vergelijken zodra u op hoge leeftijd bent.

Koopsompolis voor de uitvaart

Een ander type uitvaartverzekering vergelijken? Dan is het de moeite waard om naar de koopsompolis te kijken. In dat geval kunt u op hoge leeftijd een uitvaartpolis afsluiten door eenmalig een bedrag aan premie te betalen. Dit heeft voor de verzekeraar als voordeel dat er geen risico bestaat over het moment van overlijden, met betrekking tot de premiebetalingen. De betaling doet u in één keer, zodat u daar bovendien ook meteen vanaf bent.

U kunt de uitvaartverzekering vergelijken zodra u op hoge leeftijd bent door na te gaan welk bedrag u aan eenmalige koopsom dient te betalen, in vergelijking tot de premiebetalingen die u wellicht nog een aantal jaren zal moeten doen.

Natura of kapitaal uitvaartverzekering vergelijken

Om op hoge leeftijd een uitvaartverzekering te vergelijken is het verder van belang om goed te kijken naar de bekende verschillen, zoals de polis in natura of op basis van een kapitaal. De kapitaalverzekeringen laten zich het meest eenvoudig vergelijken, omdat u dan de premie af kunt zetten tegen de waarde op het moment van uitkeren.

Welke vorm u ook kiest, u kunt de uitvaartverzekering vergelijken en online afsluiten, om daarmee te voorkomen dat die kosten bij uw nabestaanden terecht komen. Door op hoge leeftijd een uitvaartverzekering te vergelijken en af te sluiten kunt u alsnog voorkomen dat zij voor de kosten opdraaien.

DELA

9.0

review DELA

Verzekerd bedrag

€9.200

Leeftijd

30 jarige

9,58 p/m

Monuta

9.0

review Monuta

Verzekerd bedrag

€9.000

Leeftijd

30 jarige

11,87 p/m

Ardanta

8.3

review Ardanta

Verzekerd bedrag

€9.000

Leeftijd

30 jarige

13,84 p/m

PC Uitvaart

8.3

review Ardanta

Verzekerd bedrag

€9.000

Leeftijd

30 jarige

13,85 p/m