Uitvaartverzekering Independer

Independer is een vergelijkingswebsite waar u terechtkunt voor allerlei zaken waar geld op is te besparen. Van zorgverzekeringen, telefoonabonnementen, hypotheken, leningen en nog veel meer. Tot niet zo lang geleden kon u ook terecht voor een uitvaartverzekering bij Independer.

uitvaartverzekering vergelijken Independer

Geen uitvaartverzekeringen meer bij Independer

Dat het vergelijken bij Independer niet meer mogelijk is, is vervelend, maar u kunt op onze website ook terecht als u een uitvaartverzekering wilt afsluiten. Wij vergelijken alle verzekeringen van de beste uitvaartverzekeraars van Nederland en maandelijks weten dan ook duizenden mensen uitvaartdirekt.nl te vinden.

Independer was voor veel mensen een handige optie doordat de site ook veel meer verzekeringen en andere vergelijkbare producten aanbiedt. In de tijd dat Independer nog uitvaartverzekeringen vergeleek, werd hier ook vaak gebruik van gemaakt.

Doordat het vergelijken bij Independer op een andere manier gedaan werd dan wij dit doen was het voor hun niet meer mogelijk om verder te gaan met het vergelijken van de uitvaartpolissen.

Independer vergelijkt de producten en diensten op basis van uw persoonsgegevens zoals geboortedatum of gewenst verzekerd kapitaal en dit wordt met de nieuwe regelgeving als bemiddeling gezien. Door het provisieverbod wat is ingesteld mag er door een vergelijkingssite niet meer bemiddeld worden.

De manier waarop wij de uitvaartverzekeringen vergelijken is niet in strijd met de regelgeving.

Uitvaartverzekering afsluiten Independer

U bent hoogstwaarschijnlijk op deze pagina terechtgekomen voor een uitvaartverzekering, omdat u op zoek bent naar de goedkoopste en de voor u beste uitvaartverzekering. Dan zit u hier goed, want ook bij ons kunt u terecht voor het afsluiten van een uitvaartverzekering. Als u eerst liever de uitvaartverzekeringen gaat vergelijken dan kan dat maar u kunt ook direct terecht bij onderstaande uitvaartverzekeraars:

Uitvaartkosten bij Independer

Nu u niet meer terechtkunt voor een uitvaartverzekering bij Independer is het ook niet meer mogelijk om de uitvaartkosten te berekenen. Het is overigens wel verstandig om voordat u een begrafenisverzekering afsluit de uitvaartkosten globaal te berekenen. U krijgt zo een beter beeld van het bedrag waarvoor u zich kunt verzekeren.

Uitvaartkosten berekenen

Gemiddeld kost een uitvaart in Nederland tegenwoordig 8.000 euro. Deze kosten kunnen oplopen als u specifieke uitvaartwensen heeft voor uw begrafenis of crematie. Op onze website hebben wij een speciale tool staan waarmee u de globale uitvaartkosten kunt berekenen en daarna direct de uitvaartverzekering kunt afsluiten van uw keuze.

Independer stopt noodgedwongen met uitvaartverzekeringen

Nadat Independer stopte met uitvaartverzekeringen heeft het direct zelf een persbericht geschreven. Hierin laat de vergelijkingssite weten dat het aanbieden van een uitvaartverzekering niet meer kostendekkend was.

Independer vergeleek de uitvaartverzekeringen op basis van persoonsgegevens zoals de geboortedatum of gewenst verzekerd kapitaal. Deze werden niet doorgegeven aan de uitvaartverzekeraar, maar dit wordt tegenwoordig als bemiddeling gezien. En bemiddeling mag niet meer om de markt transparant te houden. De uitvaartverzekeringen vallen namelijk onder het provisieverbod.

Tegenover een bemiddeling stond in de meeste gevallen een vergoeding die een bemiddelaar ontving van een verzekeraar. Hiermee was de transparantie verdwenen.

Waar men vroeger sprak van bemiddeling als er klantgegevens werden doorgegeven aan een verzekeraar, wordt er nu van bemiddeling gesproken zodra er gegevens als geboortedatum of gewenst verzekerd kapitaal worden gevraagd aan de consument zonder deze door te geven.

Independer biedt op het moment meer vergelijkers aan waarbij geen provisie tegenover staat, maar deze worden in stand gehouden door vergelijkers waar de site wel een vergoeding voor ontvangt. Het was niet langer rendabel voor Independer om door te gaan met uitvaartverzekeringen omdat de kosten hiervoor te hoog zijn.

Independer betreurt de gang van zaken door met uitvaartverzekeringen te moeten stoppen. Doordat er al een half jaar is doorgegaan zonder vergoeding te ontvangen met het aanbieden van uitvaartverzekeringen ziet het bedrijf hier geen toekomst meer in. In het laatste half jaar is er nog gezocht naar een oplossing om de kostenpost dekkend te krijgen, maar hier is niets op gevonden.

Het persbericht is hier te lezen.

Uitvaartverzekering afsluiten

Als u evengoed een uitvaartverzekering wilt afsluiten dan kunt u hieronder een keuze maken om de voor u beste uitvaartverzekering direct af te sluiten bij de gewenste uitvaartverzekeraar.

Uitvaartverzekering afsluiten

 • Geldbedrag + Uitvaartverzorger
 • Complete uitvaart
 • Geldbedrag vrij besteedbaar
 • Kinderen tot 18 jaar gratis

Verzekerd bedrag

€9.500,-
Dienstenpakket €2.500 + €7.000 vrij te besteden
Ander verzekerd bedrag?

7,36
Premie per maand

 • Geldbedrag vrij besteedbaar
 • Altijd aanpasbaar
 • Kinderen tot 25 jaar verzekerd met korting

Verzekerd bedrag

€9.500,-
Dienstenpakket €6.750 + €2.750 vrij te besteden
Ander verzekerd bedrag?

9,22
Premie per maand

a.s.r.
 • Geldverzekering
 • Kinderen tot 18 jaar gratis
 • Vrije keuze uitvaartverzorger

Verzekerd bedrag

€9.500,-

€ 10,88
Premie per maand

Twenthe
 • Natura sommen
 • Vrije keuze uitvaartverzorger
 • Kinderen tot 18 jaar gratis

Verzekerd bedrag

€9.500,-

€ 12,44
Premie per maand

 • Geldbedrag vrij besteedbaar
 • Geld verzekering

Verzekerd bedrag

€9.500,-
9.500 vrij te besteden
Ander verzekerd bedrag?

12,48
Premie per maand

DLE
 • Geldverzekering
 • Geldbedrag vrij besteedbaar
 • Termijn: Levenslang

Verzekerd bedrag

€9.500,-

€ 14,92
Premie per maand

Vergelijking gecontroleerd op: dinsdag 18 juni 2024
De premies per maand zijn berekend voor een persoon van 28 jaar (01-01-1996)