Checklist

Waar moet ik op letten als ik een uitvaartverzekering ga afsluiten? Veel mensen lopen rond met deze vraag en dit is ook niet zo heel vreemd. Een uitvaartverzekering sluit u normaal gesproken maar eenmaal in uw leven af. Dus dat u niet helemaal weet waar u op moet letten is een vrij normale zaak. Wij hebben daarom de belangrijkste punten voor u op een rij gezet. Als u deze checklist naloopt dan zult u merken dat u een verzekering afsluit welke aan uw wensen voldoet en mogelijk voor de laagste premie. Op Uitvaartdirekt.nl kunt u de uitvaartverzekeringen vergelijken en afsluiten.
Checklist uitvaartverzekering

Uitvaartverzekering afsluiten

De uitvaartverzekering is misschien wel de meest aparte verzekering die u kunt afsluiten. Het is ook de verzekering waarvan u zeker weet dat u er ooit gebruik van zult maken. Het is voor uzelf maar ook voor uw nabestaanden een geruststellend idee dat u goed verzekerd bent tegen de kosten van uw uitvaart. Als u namelijk geen verzekering afsluit dan laat u uw nabestaande achter met deze kosten. En deze kosten zijn tegenwoordig al snel 8.000 euro. Verzekeren is dus een verstandige keuze!

Door u te verzekeren tegen de kosten van uw uitvaart, zorgt u ervoor dat uw nabestaanden niet met de kosten achter zullen blijven.

Verschillende verzekeringen

Bij het vergelijken en afsluiten van een uitvaartverzekering komt u er al snel achter dat er veel soorten verzekeringen zijn. En niet alleen verschillende soorten uitvaartverzekeringen, maar ook de premie, looptijd en de voorwaarden lopen sterk uiteen. U zult eerst uw uitvaartwensen voor uzelf duidelijk moeten maken. Aan de hand van uw wensen kunt u bepalen of u een kapitaal of liever een natura uitvaartverzekering afsluit. Zodra u dit weet kunt u kiezen welke premietermijn u wilt hanteren. Als u voorgaande punten eenmaal op een rij heeft zult u merken dat hier een bepaalde premie tegen over staat.
Tip: sluit een uitvaartverzekering af met indexatie, zo raakt u nooit onderverzekerd.

Soorten verzekeringen

U heeft de keuze uit meerdere soorten verzekeringen, zo is er de kapitaal, de natura en de combinatie verzekering. Bij een kapitaal verzekering verzekerd u zich voor een bepaald kapitaal welke zal worden uitgekeerd als u bent overleden. Dit kapitaal zal aan de nabestaanden worden uitgekeerd en deze kunnen hier uw uitvaart mee verzorgen. Uw nabestaanden moeten dus zelf een uitvaartondernemer zoeken en met deze ondernemer de uitvaart regelen. Let op: het is niet verplicht om met het uitgekeerde bedrag de uitvaart te regelen. Bepaal dus vooraf wie u toevertrouwd uw uitvaart te laten verzorgen.
Natura verzekering
Dan is er ook nog de natura verzekering. Dit is de populairste uitvaartverzekering en dit heeft alles te maken met het gemak van deze vorm van verzekeren. Bij een natura verzekering verzekerd u zich voor de producten en diensten van uw uitvaart. Alles wordt dan ook geregeld en betaald, uw nabestaanden hebben nergens omkijken naar. Ze krijgen geen facturen in handen en hoeven zelf geen uitvaartondernemer aan te stellen.
Combinatie verzekering
De combinatie verzekering is zoals de naam al doet vermoeden een combinatie van beide verzekeringen. Dus u verzekerd zich voor de producten en diensten via het natura gedeelte en voor extra wensen kan het gedeelte van de kapitaal verzekering worden aangesproken.

Looptijd

De looptijd van een uitvaartverzekering is de periode waarover u premie betaald. Er wordt nog wel eens gedacht dat de looptijd de periode is waarover u verzekerd bent, dit is een misverstand als de looptijd is verlopen blijft u uiteraard verzekerd. U kunt een looptijd aangaan voor een bepaalde periode dus bijvoorbeeld 10, 20 of 30 jaar. Ook is er de mogelijkheid om tot een bepaalde leeftijd premie te betalen. U heeft dan een looptijd tot uw 65ste of 85ste levensjaar. En dan is er nog een looptijd welke levenslang is.

De looptijd van een uitvaartverzekering is de periode waarover u premie betaald. Ook als deze periode is verstreken blijft u verzekerd.

Premie

U zult merken dat er een behoorlijk verschil zit tussen de premies van de uitvaartverzekeringen. De bovenste punten bepalen voor een groot gedeelte de premie voor uw uitvaartverzekering. Zo is de soort verzekering en de looptijd bepalend voor de premie welke u periodiek gaat betalen. Een andere factor welke bepalend is, is uw leeftijd waarop u de uitvaartverzekering afsluit. Hoe jonger u bent hoe minder premie u per maand zal gaan betalen. Onze tip is dan ook, wacht niet onnodig lang met het afsluiten van een uitvaartverzekering. Op oudere leeftijd is de premie namelijk behoorlijk hoog.

Uitvaartverzekering vergelijken

Zodra u voor uzelf alles op een rij heeft gezet kan het vergelijken beginnen. Het vergelijken van de uitvaartverzekeraars en de uitvaartverzekeringen zal u de verzekering brengen welke het beste bij uw wensen aansluit. Probeer zoveel mogelijk informatie te lezen zodat u niet voor verassingen komt te staan. En mocht na al het vergelijken blijken dat u toch de verkeerde keuze hebt gemaakt dan kunt u de verzekering altijd nog kosteloos annuleren binnen 14 dagen.