Uitvaartverzekering zonder provisie

Als u een uitvaartverzekering gaat afsluiten dan is het belangrijk dat er een onafhankelijk advies wordt gegeven door een adviseur. Tot 1 januari 2013 kregen de adviseurs een provisie van de verzekeraars als ze een uitvaartverzekering hadden afgesloten.

Het gevaar van de provisie op een uitvaartverzekering was dat de adviseur een verzekeraar adviseerde die een hogere provisie uitbetaalde. De advieskosten werden in die tijd verrekend in de maandelijkse premie en er werden geen eenmalige kosten berekend. Tegenwoordig wordt er dus geen provisie meer betaald door de verzekeraars waardoor er nu een onafhankelijk advies gegeven kan worden.

Advieskosten uitvaartverzekering

Als u nu een uitvaartverzekering wilt afsluiten dan betaalt u advieskosten voor het advies welke u krijgt van de adviseur. De adviseur bepaald zelf hoe hoog deze eenmalige advieskosten zullen zijn. U begrijpt dat de hoogte van deze advieskosten behoorlijk variëren tussen de verschillende adviseurs. Hier geldt dus ook weer dat u de adviseurs vooraf moet vergelijken. Bij de ene adviseur betaalt u bijvoorbeeld 50 euro terwijl u bij de andere adviseur 200 euro betaald.

Advies bij het vergelijken

Als u een uitvaartverzekering wilt afsluiten dan wilt u natuurlijk eerst de uitvaartverzekering vergelijken. De adviseur zal met u in een persoonlijk gesprek zoveel mogelijk willen weten wat uw wensen zijn met betrekking tot uw uitvaart. Aan de hand van uw wensen kunnen de kosten voor uw uitvaart ongeveer bepaald worden.

Als u een sobere uitvaart wilt dan zult u minder premie betalen dan als u een luxe uitvaart wilt waarbij meer personen aanwezig zijn op uw uitvaart, meer volgauto’s ingehuurd worden en de genodigden blijven eten en drinken. Als uw wensen bekend zijn zal de adviseur met u de uitvaartverzekering vergelijken en u een voorstel doen voor een bepaalde uitvaartverzekering die bij uw wensen aansluit.

Als u op oudere leeftijd een uitvaartverzekering afsluit zult u ook meer premie gaan betalen. Het is dan ook verstandig om op jonge leeftijd al een uitvaartverzekering af te sluiten.

Uitvaartverzekering online afsluiten

Als u zelf online een uitvaartverzekering gaat afsluiten dan krijgt u niet met een adviseur te maken. U moet dan wel zelf goed weten waar u op moet letten als u een uitvaartverzekering gaat afsluiten. Als u weet wat u wilt dan is het online afsluiten van een uitvaartverzekering een verstandige keuze. U kunt de uitvaartverzekeringen vergelijken en online afsluiten.

Als u de gewenste uitvaartverzekering gevonden heeft dan vraagt u een offerte op en daarna kunt u besluiten de offerte getekend retour te zenden.

Als u online een uitvaartverzekering gaat afsluiten zult u vooraf ook goed moeten weten wat uw uitvaartwensen zijn. Via onze module kunt u met 3 muisklikken zien wat uw uitvaart ongeveer gaat kosten. Het gaat hier om een indicatie, maar zo komt u wel te weten waar u ongeveer op kunt rekenen.