Uitvaartverzekering voor een kind

U denkt er natuurlijk het liefst niet aan maar een uitvaartverzekering voor uw kind afsluiten is wel verstandig. Er kan altijd wat mis gaan, ook met de zwangerschap en na 24 weken zwangerschap bent u verplicht het kindje te begraven of te cremeren. Een uitvaartverzekering zal dan de kosten dekken van de uitvaart. En deze loopt al snel in de duizenden euro’s.

Kinderen gratis meeverzekerd

Kinderen zijn bij de meeste uitvaartverzekeraars gratis meeverzekerd tot hun 18e jaar. U moet uw kind wel even bijschrijven op uw polis, u kunt dit het beste zo snel mogelijk doen. Het verschilt overigens per uitvaartverzekeraar wanneer u uw kind moet bijschrijven. U kunt ook een aparte uitvaartverzekering afsluiten voor uw kind. Maar de meeste ouders zullen hun kind(eren) meeverzekeren op hun eigen uitvaartpolis.

Niet bij alle uitvaartverzekeraars zijn de kinderen gratis meeverzekerd op uw polis. Hieronder kunt u zien bij welke uitvaartverzekeraar een kind gratis is meeverzekerd. Als kinderen niet gratis kunnen worden meeverzekerd en u sluit een aparte uitvaartverzekering voor uw kind af dan is de premie relatief laag. Het is altijd verstandig om zo vroeg mogelijk een uitvaartverzekering af te sluiten. Buiten het feit dat uw kind dan altijd is verzekerd tegen de kosten van een uitvaart is de premie ook aanmerkelijk lager.

Monuta

Bij Monuta kunt u de kinderen gratis meeverzekeren. Het kind is verzekerd voor de hoogste dekking van één van de ouders. De dekking zal nooit hoger zijn dan de gemaakte uitvaartkosten. U moet de baby 30 dagen na de geboorte hebben bijgeschreven op uw polis.

DELA

De kinderen zijn bij DELA niet gratis meeverzekerd. Er geldt wel een lagere premie voor kinderen. U betaalt in dit geval wel premie voor uw kind maar er zal geen waarde in de verzekering worden opgebouwd. Tot 60 dagen na de geboorte is een baby gratis verzekerd voor de basisdiensten van een uitvaart. Na deze periode zijn uw kinderen niet meer meeverzekerd. Als u wilt dat u kind is meeverzekerd dan zult u dit moeten doorgeven aan DELA. Als u een aparte uitvaartverzekering afsluit bij DELA dan bouwt u wel waarde op maar hier betaald u dan ook meer premie voor.

Yarden

Bij Yarden kunt u de kinderen gratis meeverzekeren tot hun 21ste jaar. Als beide ouders zijn verzekerd bij Yarden dan is de hoogste dekking van één van de ouders van toepassing op de uitvaart van het kind. Als een baby komt te overlijden in de eerste 6 maanden en is er geen uitvaartverzekering afgesloten voor het kind dan zal Yarden de uitvaart dekken tot een bedrag van maximaal €2.500,-. Na 6 maanden vervalt de automatische dekking, u moet het kind dan dus meteen bijschrijven.

Nuvema

Bij Nuvema zijn de kinderen gratis meeverzekerd. Het verzekerde bedrag voor de baby is maximaal 40% van de dekking van de ouder. Tot de kinderen de leeftijd van 5 jaar hebben bereikt zal de dekking met een percentage worden verminderd. U dient de baby binnen 3 maanden na de geboorte schriftelijk aan te melden.

Ardanta

Bij Ardanta zijn kinderen tot hun 18e jaar gratis meeverzekerd. De dekking is gelijk aan het hoogst verzekerde bedrag van één van de ouders. U moet uw kind wel even bij Ardanta aanmelden.