Top 10 uitvaartmuziek

Zoals ieder jaar heeft uitvaartorganisatie Monuta ook dit jaar weer een Top 10 samengesteld van de meest populaire uitvaartmuziek. Het meest opvallende aan de Top 10 van 2018 is dat de klassieker van Mieke Telkamp ‘Waarheen, waarvoor’ langzaam uit de Top 10 aan het verdwijnen is. Mieke Telkamp stond al tientallen jaren hoog in de Top 10 van meeste gedraaide uitvaartnummers, maar sinds enkele jaren zakt het nummer steeds verder weg. In de uitvaart Top 10 van 2017 stond Waarheen, waarvoor nog op plek zeven en dit jaar is het gezakt naar de negende plaats volgens het onderzoek welke is gehouden door Monuta.

Voor het onderzoek heeft Monuta ruim 6.400 nummers die in 2017 zijn gedraaid bij afscheidsdiensten geanalyseerd.

Evergreens

Nederlanders zijn geneigd om bij het laatste afscheid voor evergreens te kiezen, ondanks dat Mieke Telkamp minder gedraaid wordt. De Top 3 is verder ongewijzigd gebleven op nummer 1 staat nog steeds Ave Maria gevolgd door Andrea Bocelli & Sarah Brightman en Claudia de Breij sluit de Top 3 af met ‘Mag ik dan bij jou’.

Het afspelen van muziek tijdens de uitvaart geeft een persoonlijke tint aan een uitvaart. Ook bij het verwerken van verdriet speelt muziek een belangrijke rol.

Frans Bauer & Marco Borsato

Veel gedraaide artiesten op een uitvaart zijn Frans Bauer en Marco Borsato deze artiesten staan al vele jaren in de uitvaart Top 10 van Monuta. Frans Bauer met het nummer ‘Een trein naar niemandsland’ staat dit jaar op nummer 5 en Marco Borsato met ‘Afscheid nemen bestaat niet’ staat een plek lager op nummer 6. Een nummer van Borsato ‘Breng me naar het water’ welke even in de Top 10 heeft gestaan is daar ook alweer uit verdwenen.

Uitvaartmuziek Top 10

 ArtiestTitel
1Ave MariaDiverse uitvoeringen
2Andrea Bocelli, Sarah BrightmanTime to say goodbye
3Claudia de BreijMag ik dan bij jou
4Sweet PeopleEn de vogels zongen
5Frans BauerEen trein naar niemandsland
6Marco BorsatoAfscheid nemen bestaat niet
7Frank SinatraMy way
8André RieuThe rose
9Mieke TelkampWaarheen, waarvoor
10Vera LynnWe'll meet again

Mieke Telkamp – Waarheen, waarvoor op nummer 7 in de uitvaart Top 10

Andrea Bocelli & Sarah Brightman – Time to say goodbye al jaren boven in de Top 10 en ook dit jaar staat dit nummer op nummer 2.

VerzekeraarPremieVerzekerd
Monuta uitvaartverzekering€ 9,67€ 8,000
DELA uitvaartverzekering€ 7,99€ 8,000
Yarden uitvaartverzekering€ 9,10€ 8,000

De premie is per maand en voor een persoon van 18 jaar.