Uitvaartmuziek Top 10

Zoals ieder jaar heeft uitvaartverzekeraar Monuta ook dit jaar weer de uitvaartmuziek Top 10 over 2018 samengesteld. Het eerste wat opvalt is dat Nederlanders een erg traditionele smaak hebben als het aankomt op de muziek keuze voor de begrafenis of crematie.

Top 3 gelijk gebleven
De Top 3 over 2018 is dan ook gelijk aan die van een jaar eerder, ook toen bestond deze uit de nummers Ave Maria, Time to say goodbye en Mag ik dan bij jou. Buiten de Top 3 hebben er wel enkele verschuivingen plaats gevonden. De grootste stijgers zijn: My Way en We’ll meet again die beiden 3 plaatsen zijn gestegen.

Muziek is belangrijk bij een uitvaart

Bij een uitvaart hoort muziek. Het is dan ook een belangrijk element tijdens een uitvaart. Muziek brengt emoties los en roept herinneringen op, laat Yolanda Wouters, marketing & communicatiemanager bij Monuta weten.
Uitvaartmuziek hoeft niet altijd over afscheid te gaan. Toch kiezen mensen vaak voor een nummer welke wel gaat over afscheid, zo blijkt uit de Top 10. Het doel van de muziek is om de overledene te herdenken en herinneringen aan hem of haar op te halen.

Uitvaartmuziek Spotify-afspeellijst

Er zijn veel mooie nummers die er bij een begrafenis of crematie gespeeld kunnen worden, ook nummers waar je niet snel aan zult denken bij het uitzoeken ervan. Monuta heeft daarom een speciale openbare uitvaartmuziek Spotify-afspeellijst samengesteld. Uit deze lijst kan iedereen inspiratie opdoen en is het mogelijk om ook zelf nummers toe te voegen. Zo is het voor iedereen die een uitvaart gaat voorbereiden eenvoudiger om daarbij de juiste muziek uit te zoeken.

Verschuivingen uitvaart Top 10

Ondanks dat de Top 3 gelijk is gebleven is de Top 10 van 2018 wel degelijk in beweging geweest. Het nummer ‘En de vogels zongen’ van Sweet People stond in de uitvaart Top 10 van 2017 nog op nummer 4 maar is in 2018 buiten de Top 10 gevallen. Een nieuwe binnenkomer op nummer 10 is het nummer ‘Hallelujah’. Wat verder opvalt in de uitvaartmuziek Top 10 van 2018 is dat de helft van de nummers van Nederlandse bodem zijn.

6000 nummers
Monuta heeft de Top 10 samengesteld uit 6000 nummers die werden afgespeeld tijdens ‘Monuta´s afscheidsdiensten’. Monuta stelt de Top 10 al samen sinds 2015 en sinds deze tijd zijn er 6 nummers die ieder jaar in deze lijst te vinden zijn.

Ave Maria

Ave Maria stond ook in 2018 op nummer 1 in de uitvaart Top 10.

Marco Borsato – Afscheid nemen bestaat niet

Een nummer welke over afscheid nemen gaat is het nummer van Marco Borsato – Afscheid nemen bestaat niet. Het nummer staat dan ook al jaren in de uitvaart Top 10.