Onvoldoende verzekerd voor de uitvaart

De meeste mensen hebben gelukkig wel een uitvaartverzekering afgesloten ondanks dat het niet verplicht is een uitvaartverzekering af te sluiten, u bent hier dus helemaal vrij in.

U moet er echter wel rekening mee houden dat als u geen uitvaartverzekering afsluit uw nabestaanden de rekening gepresenteerd zullen krijgen om uw uitvaart te bekostigen.

Uitvaartverzekering te laag verzekerd

Te laag verzekerd voor de uitvaart

70 procent van de Nederlanders heeft een uitvaartverzekering afgesloten, maar een groot deel van deze mensen heeft een te lage dekking om de kosten van de uitvaart mee te financieren.

De Nederlandse consument denkt alles goed geregeld te hebben als het gaat om het afsluiten van verzekeringen. Te laag verzekerd zijn kunt u voorkomen door een uitvaartverzekering met indexering af te sluiten.

Monuta en DELA bieden deze uitvaartverzekeringen aan. De premie gaat ieder jaar iets omhoog, maar u bent wel altijd goed verzekerd.

Stijgende uitvaartkosten
De uitvaartkosten stijgen jaarlijks met ongeveer 3.5% en als u een uitvaartverzekering heeft afgesloten welke niet mee groeit met de inflatie dan zult u begrijpen dat er op een gegeven moment een te laag bedrag is opgebouwd waardoor u te laag verzekerd bent voor uw uitvaart.

Het bedrag wat open blijft staan zal dan betaald moeten worden door de nabestaanden van u.

Tip: Als u weet dat u onderverzekerd bent dan kunt u zich ook bijverzekeren voor de kosten van uw uitvaart.

Spaarrekening
Mocht u nu een goed gevulde spaarrekening hebben dan is er weinig aan de hand voor uw nabestaanden behalve dat er minder geld overblijft voor de erfenis.

Maar in het geval u geen geld gespaard heeft, wordt het een ander verhaal, de nabestaanden zullen in dat geval het resterende bedrag moeten neerleggen om uw begrafenis of crematie te bekostigen.

Geen uitvaartverzekering

Als u helemaal geen uitvaartverzekering heeft afgesloten dan vind er ook geen uitkering plaats, uw nabestaanden zullen in dat geval uw uitvaart moeten betalen en dit is niet iets wat u zou willen. Doordat u een uitvaartverzekering afsluit neemt u dus ook een probleem voor uw nabestaanden uit handen.

Uitkering begrafenisverzekering

Als u te laag verzekerd bent voor uw uitvaart dan nog zal als u een kapitaal uitvaartverzekering heeft afgesloten het opgebouwde kapitaal worden uitgekeerd aan de nabestaanden.

Het opgebouwde geldbedrag zal beschikbaar komen voor de nabestaanden en deze kunnen hiermee uw uitvaart bekostigen, het ligt er dan nog aan welke kapitaalverzekering u heeft afgesloten het is namelijk niet bij iedere vorm verplicht om het uitgekeerde geld aan uw uitvaart te besteden.

Als u dus een uitvaartverzekering gaat afsluiten dan zult u goed de voorwaarden van de uitvaartverzekering moeten doornemen, hier staat namelijk precies in vermeld wat er met het uitgekeerde kapitaal moet en kan gebeuren.

Monuta

9.0

Monuta beoordeling

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

7,36 p/m

DELA

9.0

DELA beoordeling

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

9,22 p/m

a.s.r.

8.3

a.s.r. beoordeling

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

10,88 p/m

DLE

8.6

DLE beoordeling

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

14,92 p/m