Rouwvervoer

Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering zijn er een aantal belangrijke zaken die het verzekerde bedrag bepalen. U kunt kiezen tussen cremeren en begraven maar u kunt ook voor een luxe kist of urn kiezen ten opzichte van een simpele kist of urn. Maar een ander belangrijk onderdeel is het rouwvervoer.

Rouwvervoer zorgt natuurlijk voor het vervoeren van het lichaam van plek A naar plek B maar rouwvervoer kan ook bepalend zijn voor het kostenplaatje. Het is handig om zelf van te voren goed na te denken over de mogelijkheden op het gebied van rouwvervoer. Mogelijkheden zoals een boeket voor op de rouwauto of andere versiering op of rond de auto.

Bij het bepalen van het rouwvervoer zijn er genoeg opties in ieder geval. Er zijn namelijk oneindig veel mogelijkheden en al deze mogelijkheden hebben een prijskaartje. Als u een alternatieve vorm van rouwvervoer wilt, dan is het belangrijk dat u dit goed aangeeft aan de uitvaartverzorger of aan uw nabestaanden.

De verschillende uitvaartverzekeringen

Als u een uitvaartverzekering gaat afsluiten dan komt u waarschijnlijk meteen tot de conclusie dat er twee verschillende soorten zijn. U kunt namelijk kiezen voor een natura uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering. Bij een natura uitvaartverzekering wordt er na overlijden uitgekeerd in de vorm van producten of diensten.

Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan rouwvervoer, een uitvaartverzorger of een luxe begrafeniskist. Een kapitaal uitvaartverzekering keert geen producten en diensten uit maar alleen geld. Dit geld kan gebruikt worden om de uitvaart te bekostigen maar dit moeten de nabestaanden volledig zelf regelen.
Ook bij een goedkope uitvaartverzekering heeft u veel mogelijkheden om het rouwvervoer te regelen voor uw uitvaart.

Mogelijkheden voor rouwvervoer
Als u gaat kijken naar de mogelijkheden voor rouwvervoer kunt u dit combineren met beiden verzekeringen. Bij een natura uitvaartverzekering kunt u tijdens het afsluiten al aangeven welk rouwvervoer u wilt en hoe dit vormgegeven moet worden. Dit zal dan geregeld worden op het moment van overlijden. Bij een kapitaal uitvaartverzekering kunt u wel aangeven welk rouwvervoer u wilt hebben maar dit wordt in de vorm van geld uitgekeerd. Het is de bedoeling dat uw nabestaanden op moment van overlijden het rouwvervoer dan nog zelf regelen.

De opties die rouwvervoer bieden

Bij het kiezen van rouwvervoer zijn er meerdere opties die u kunt kiezen. Ook kan er gekozen worden voor een uitvaartbus die alle gasten ophaalt en naar de plechtigheid brengt. Daarnaast wordt een rouwauto vaak gevolgd door een volgauto die u ook kunt laten huren. Dit zorgt ervoor dat het rouwvervoer in dezelfde stijl is en dat is mooi en herkenbaar.

U kunt kiezen voor het gebruik van verschillende auto’s die u persoonlijk erg mooi vind. Daarnaast kunt u natuurlijk kiezen voor verschillende auto’s en de kleur van de auto kunt u ook zelf bepalen.
Een zwarte of grijze auto is meestal standaard maar u kunt ook uw eigen wensen doorgeven en deze laten uitvoeren tijdens de uitvaart. Het rouwvervoer kan namelijk ook wit of roze zijn, het is maar net wat uw wensen zijn. Ook kan het zijn dat u een speciale band heeft met een automerk en daar kan ook het rouwvervoer op afgestemd worden.

Als u gaat voor een natura uitvaartverzekering kunt u dit allemaal delen met de verzekeraar en de uitvaartverzorger maar kiest u voor een kapitaal uitvaartverzekering is het belangrijk dat u dit nalaat in een wilsbeschikking. Maar u kunt het ook duidelijk communiceren met familieleden of andere nabestaanden.

De kosten van rouwvervoer

Rouwvervoer is een belangrijk onderdeel van de uitvaart en ook in het kostenplaatje is rouwvervoer een groot onderdeel. Het rouwvervoer is namelijk geen goedkope optie en u kunt zelf bepalen in hoeverre u deze kosten laat oplopen. Een normale rouwauto kost al gauw €500 zonder enige volgauto of andere mogelijkheden. Wanneer u kiest voor een uitvaartbus waar ook alle dierbare in vervoert worden dan lopen de kosten al gauw over de €1.000.

U kunt zelf natuurlijk bepalen in hoeverre u deze kosten laat oplopen. Het is aan te raden om een uitvaartverzekering af te sluiten als u een waardig afscheid wilt inclusief mooi rouwvervoer. In de kosten kunt u natuurlijk ook zelf bepalen hoeveel volgauto’s u kiest. Het kan zijn dat u de dierbare zelf in hun eigen auto laat volgen maar u kunt ook kiezen voor volgauto’s van het rouwvervoer bedrijf in te huren.

Het belang van rouwvervoer op een uitvaart

Rouwvervoer is een kostenpost bij een uitvaart waar eigenlijk niet op bespaard mag worden. Het is een belangrijk onderdeel van de uitvaart en zorgt voor een waardig afscheid. Er zijn veel andere kostenposten van een uitvaart waar u gemakkelijk op kunt besparen. Het is belangrijk dat u kiest voor rouwvervoer wat bij u past en wat u mooi vindt. Omdat het rouwvervoer vaak een grote kostenpost is, is eigenlijk alleen het rouwvervoer al een reden om een uitvaartverzekering af te sluiten. De premie die u maandelijks betaalt is klein maar zorgt voor stabiliteit en zekerheid voor uw nabestaanden in geval van overlijden.

Alternatieve opties voor rouwvervoer

Naast een standaard rouwauto en volgauto kunt u natuurlijk ook voor alternatieve opties kiezen. Denk hierbij aan een Harley Davidson, dit voor een overledene die gek was op motor rijden. Zo’n bijzondere keus zorgt vaak wel voor een extra kostenpost bij een uitvaart.

Rouwkoets
Er is niets mooier dan iemand een waardig afscheid te bieden. Een andere populaire optie is een rouwkoets, deze koets met één of meerdere paarden zorgt ervoor dat de rouwstoet zich van de plechtigheid naar het kerkhof kan verplaatsen. Het is een mooi waardig afscheid voor mensen die hun leven lang paarden hebben gehad of van paarden hebben geleefd. U kunt altijd informeren bij een uitvaartverzorger naar de mogelijkheden voor rouwvervoer.

Bakfietsen
Als laatste is het interessant om te weten dat er tegenwoordig ook bakfietsen gebruikt worden als rouwvervoer met daarachter alle dierbare op fietsen. Het is een mooi gezicht en geeft een speciaal gevoel. Het is eens iets anders dan al die standaard rouwauto’s met volgauto’s.

Monuta

9.0

review Monuta

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

7,36 p/m

DELA

9.0

review DELA

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

9,22 p/m

a.s.r.

8.3

review Ardanta

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

10,88 p/m

DLE

8.6

review Ardanta

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

14,92 p/m