Premie uitvaartverzekering niet betalen

Het kan iedereen overkomen, u heeft extra kosten en daardoor blijven er enkele rekeningen onbetaald liggen. De premie voor de uitvaartverzekering kan even niet op tijd betaald worden. Wat gebeurt er in zo een geval? Het is natuurlijk vervelend als u de premie een keer niet op tijd kunt betalen. Het eerste wat u zou moeten doen is contact opnemen met de uitvaartverzekeraar en deze even uitleggen wat het probleem is. De verzekeraar zal in dat geval in de meeste gevallen niet moeilijk doen.

Structureel niet op tijd betalen

Als u echter vaker de premie voor uw uitvaartverzekering niet op tijd betaald dan geeft dit wel problemen. U zult een herinnering en een aanmaning van de verzekeraar ontvangen.

Als u genoeg tijd hebt om alsnog de premie te betalen dan is er niets aan de hand. Blijft u echter in gebreke dan zal de uitvaartverzekeraar de uitvaartverzekering stopzetten. Het gevolg hiervan is dat uw nabestaanden met de kosten van uw uitvaart achter zullen blijven. Er kan echter geen aanspraak meer gemaakt worden op uw uitvaartverzekering.
Door op tijd contact op te nemen met de verzekeraar is er vaak wel wat te regelen. Zo kunt u een voorstel krijgen voor een lagere dekking tegen een lagere premie.

Automatisch betalen
Als u een uitvaartverzekering gaat afsluiten is het altijd handig om de premie automatisch af te laten schrijven. Ook in dat geval moet er natuurlijk wel voldoende saldo op de rekening staan, maar u zult de premie in ieder geval niet kunnen vergeten.

Premie per maand, kwartaal of jaar

U kunt tevens aangeven of u de premie per maand, per kwartaal of per jaar wilt betalen. Bij de meeste uitvaartverzekeraars krijgt u een korting indien u de premie voor het hele jaar in één keer betaald. Dit omdat er minder administratieve handelingen bij het innen van de premie per jaar komt kijken.