Overlijden Melden

Overlijden melden? Hoe gaat dit in zijn werk? Als er iemand is overleden dan waarschuwt u eerst de huisarts en daarna de uitvaartondernemer en als de overledene een uitvaartverzekering heeft afgesloten dan belt u de uitvaartverzekeraar.

De verzekeraar heeft hier een speciaal telefoonnummer voor welke u kunt bellen. Ook is er een landelijk nummer waar u terecht kunt om een overlijden te melden, dit nummer is 7 dagen per week 24 uur per dag bereikbaar.

Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43

Overlijden melden bij een uitvaartverzekeraar

Als de overleden persoon een uitvaartverzekering heeft afgesloten dan meldt u het overlijden nadat u de arts heeft gewaarschuwd bij de desbetreffende verzekeraar. Hieronder ziet u welk telefoonnummer u kunt bellen om een overlijden te melden. Deze nummers zijn 7 dagen per week 24 uur per dag bereikbaar.

Monuta

Monuta uitvaartverzekering0800 023 05 50
vanuit het buitenland: 00 31 55 53 91 150
Website Monuta


DELA

DELA uitvaartverzekering0800 955 66 55
vanuit het buitenland: 00 31 40 260 16 73
Website DELA


Yarden

Yarden uitvaartverzekering0800 8192
vanuit het buitenland: 00 31 88 927 3927
Website Yarden


Ardanta

Ardanta0800 33 33 000
vanuit het buitenland: 0031 53 4 34 34 34
Website Ardanta


Klaverblad

Klaverblad uitvaartverzekering079 – 3 204 408
Website Klaverblad


Uitvaartverzekering

Als de overledene geen uitvaartverzekering heeft afgesloten dan bent u volledig vrij in de keuze voor een uitvaartondernemer. Als er wel een uitvaartverzekering is afgesloten dan moet u eerst de polis goed doorlezen.

Als er namelijk een naturaverzekering is afgesloten dan zal in de meeste gevallen de verzekeraar willen dat u de uitvaart laat verzorgen door een uitvaartondernemer waar de verzekeraar mee samenwerkt.

U kunt dan vaak toch zelf een uitvaartondernemer uitkiezen, maar u loopt in dat geval het risico dat de uitvaartverzekeraar minder geld uit zal keren. U kunt daarom beter eerst even contact opnemen met de verzekeraar. Zo voorkomt u dat u voor vervelende financiële verrassingen komt te staan.

Uitvaartondernemer kiezen

Als er geen afspraken zijn gemaakt over welke uitvaartondernemer de uitvaart gaat verzorgen dan moet u dit nu gaan regelen. U heeft de volledige vrijheid in de keuze voor een bepaalde uitvaartondernemer. Al is het wel belangrijk om een aantal punten extra aandacht te geven.

Vergelijken
Probeer ondanks dat u in een emotionele periode zit toch zoveel mogelijk te kijken welke ondernemer u het beste kan bieden tegen de gunstigste prijs. Ook in de uitvaartbranche kunnen de prijzen namelijk behoorlijk uiteen lopen.

Door in een korte tijd enkele uitvaartondernemers te vergelijken kunt u al snel veel geld besparen. Kijk of de ondernemer in het bezit is van het Keurmerk Uitvaartzorg. Overigens wil het niet zeggen als een ondernemer het Keurmerk Uitvaartzorg niet heeft dat deze per definitie minder goed werk levert.

Zoals we hierboven al beschreven, als er een uitvaartverzekering is afgesloten is het voordeliger de uitvaart te laten verzorgen door de verzekeraar.