Natura uitvaartverzekering

De natura verzekering is een uitvaartverzekering welke door veel mensen wordt afgesloten. Op zich is dit ook niet zo verwonderlijk als u zich bedenkt dat de natura verzekering een heel complete uitvaartverzekering is. De meeste uitvaartverzekeraars bieden deze verzekering ook aan.

Natura verzekering

Bij het afsluiten van een natura verzekering verzekerd u zich voor de producten en diensten waarmee uw uitvaart verzorgd zal worden. Bij een overlijden is één telefoontje van de nabestaanden naar de uitvaartverzorger genoeg om de uitvaart te laten regelen. Uw nabestaanden hebben als u een natura verzekering afsluit vrij weinig te regelen. De uitvaartverzorger zal samen met de nabestaanden uw uitvaartwensen bespreken en de uitvaart geheel naar uw wensen uitvoeren.

Natura verzekering afsluiten

Als u heeft gekozen voor de natura uitvaartverzekering dan heeft u verschillende pakketten waaruit u kunt kiezen. Er zijn pakketten voor een eenvoudige uitvaart maar u kunt zich ook verzekeren voor een hele uitgebreide uitvaart. U begrijpt dat hoe meer wensen u heeft des te meer premie u zult betalen. Mocht u ooit een natura uitvaartverzekering hebben afgesloten voor een simpele uitvaart en u wilt toch een wat uitgebreidere uitvaart dan kunt u voor de extra wensen nog een kapitaal verzekering afsluiten. Deze kapitaal verzekering sluit u dan naast de natura verzekering af.

Natura verzekering vergelijken

Doordat de natura verzekering is af te sluiten in verschillende pakketten met allen hun eigen opties is het aan te raden om de natura uitvaartverzekeringen te vergelijken. Neem bij het vergelijken ook de voorwaarden mee, veel mensen vergelijken alleen op de prijs maar zeker met een uitvaartverzekering zijn de voorwaarden minstens zo belangrijk.

Natura verzekering vs kapitaal verzekering

De kapitaal verzekering is weer een heel andere uitvaartverzekering als je deze vergelijkt met de natura verzekering. Waar de nabestaanden bij een natura verzekering vrij weinig hoeven te regelen is dit bij de kapitaal verzekering toch weer even anders. Bij de kapitaal verzekering zal het kapitaal worden uitgekeerd welke u heeft opgebouwd. Met dit kapitaal kunnen zij een uitvaartverzorger inschakelen om uw uitvaart mee te regelen. Er moet dus meer geregeld worden, aan de andere kant hebben de nabestaanden wel meer vrijheid als het op het regelen van uw uitvaart aankomt.

Uitvaartwensen

De uitvaartwensen vastleggen blijft iets belangrijks als u wilt dat uw uitvaart geheel naar uw eigen wensen geregeld zal worden. Het is voor de nabestaanden makkelijker als u uw uitvaartwensen heeft vastgelegd. Dit is zowel bij de natura verzekering als bij de kapitaal verzekering.

Bedenktijd

Kies dus een uitvaartverzekeraar waarbij u een goed gevoel heeft, u sluit een uitvaartverzekering hopelijk maar één keer in uw leven af en daarom wilt u dit wel meteen bij de juiste verzekeraar doen. Mocht u nadat u een uitvaartverzekering hebt afgesloten alsnog twijfelen dan heeft u met iedere uitvaartverzekering nog 30 dagen bedenktijd. In deze bedenktijd kunt u de uitvaartverzekering nog kosteloos opzeggen. Beter is het om dit te voorkomen door vooraf even de tijd te nemen om de juiste keuze te maken.

Monuta

Verzekerd bedrag

€8.000

Kinderen gratis

Tot 18 jaar

Premielooptijd

tot 85 jaar

€9,79

Bekijken
DELA

Verzekerd bedrag

€8.000

Kinderen gratis

Nee

Premielooptijd

Levenslang

€7,99

Bekijken
Yarden

Verzekerd bedrag

€8.000

Kinderen gratis

Tot 21 jaar

Premielooptijd

Tot 85 jaar

€9,79

Bekijken
Ardanta

Verzekerd bedrag

€8.000

Kinderen gratis

Tot 18 jaar

Premielooptijd

Tot 80 jaar

€9,73

* Bekijken
PC Uitvaart

Verzekerd bedrag

€8.000

Kinderen gratis

Tot 18 jaar

Premielooptijd

Tot 80 jaar

€9,79

* Bekijken