Nationale Nederlanden uitvaartverzekering

Het afsluiten van een uitvaartverzekering bij Nationale Nederlanden is niet meer mogelijk. U kunt wel een overlijdensrisicoverzekering van Nationale Nederlanden afsluiten.

Eerder was het wel mogelijk om een verzekering af te sluiten die de kosten van de uitvaart dekte in de vorm van meerdere soorten uitvaartverzekeringen. Zo was het mogelijk een kapitaal en de natura uitvaartverzekering af te sluiten.

Nationale Nederlanden uitvaartverzekering

Uitvaartverzekering afsluiten bij Nationale Nederlanden?

Nu u geen uitvaartverzekering meer bij Nationale Nederlanden kunt afsluiten blijven er toch nog genoeg goede alternatieven over. Zo kunt u terecht bij DELA, Monuta, Ardanta en PC Uitvaart. Op onze website kunt u deze uitvaartverzekeraars met elkaar vergelijken op premie en polisvoorwaarden.

Verschil tussen Nationale Nederlanden overlijdensrisicoverzekering en een uitvaartverzekering

Het verschil tussen de overlijdensrisicoverzekering en de uitvaartverzekering is dat u de uitvaartverzekering afsluit om uw nabestaanden financieel te ontzien en u hen al het regelwerk die er bij een uitvaart komt kijken uit handen laat nemen.

Een overlijdensrisicoverzekering sluit u af om uw nabestaanden tegen financiële problemen te beschermen na uw overlijden.

Verder zal de uitvaartverzekering altijd uitkeren en de overlijdensrisicoverzekering keert alleen uit tijdens de looptijd. Mocht u komen te overlijden nadat de looptijd is verstreken dan zal de overlijdensrisicoverzekering niets uitkeren.

Nationale Nederlanden uitvaartverzekering

Als u een uitvaartverzekering wilt afsluiten dan is de overlijdensrisicoverzekering die bij Nationale Nederlanden is af te sluiten niet direct een alternatief.

Zoals beschreven worden met een overlijdensrisicoverzekering de praktische en financiële zaken die bij een uitvaart komen kijken niet vergoedt en geregeld bij deze vorm van verzekeren.

Als u uw nabestaanden wilt ontzien met alles wat met uw uitvaart te maken heeft dan is het afsluiten van een uitvaartverzekering het beste alternatief. U heeft dan de keuze uit de kapitaal uitvaartverzekering waarbij u door middel van het betalen van premie een geldbedrag opbouwt wat zal worden uitgekeerd na overlijden. Met dit bedrag kunnen uw nabestaanden de uitvaart verzorgen.

Of u sluit een natura uitvaartverzekering af waarbij de producten en diensten voor uw uitvaart zullen worden verzorgd. Bij deze vorm van verzekeren hebben uw nabestaanden vrijwel niets te regelen en zullen alle kosten gedekt zijn.

Nu het afsluiten van de Nationale Nederlanden uitvaartverzekering niet meer mogelijk is kunt u deze verzekering afsluiten bij DELA, Monuta of Ardanta.

Nationale Nederlanden overlijdensrisicoverzekering

Als u een overlijdensrisicoverzekering wilt afsluiten bij Nationale Nederlanden dan kunt u dit regelen via de website van Nationale Nederlanden. Ook kunt u daar alle informatie over deze verzekering lezen.

Nationale Nederlanden overlijdensrisicoverzekering gebruiken als uitvaartverzekering?

Een overlijdensrisicoverzekering gebruiken om de kosten van een uitvaart te financieren is niet de meest verstandige manier. U weet namelijk niet of u tijdens de looptijd van de overlijdensrisicoverzekering komt te overlijden. Als u na de looptijd overlijdt dan zal er niets worden uitgekeerd en is het dus ook niet mogelijk om uw uitvaart te financieren via deze verzekering.

Over Nationale Nederlanden

Nationale-Nederlanden is een dienstverlener op financieel gebied die producten en diensten aanbiedt in de vorm van verzekeringen, pensioenen en bankactiviteiten aan ruim 6 miljoen particuliere en zakelijke klanten. Nationale-Nederlanden is onderdeel van NN Group, een internationale financiële dienstverlener actief in 19 landen en toonaangevend in een aantal Europese landen en Japan. NN Group N.V. is genoteerd aan Euronext Amsterdam (NN).

Contact met Nationale Nederlanden

U kunt via de website contact opnemen met Nationale Nederlanden of u kunt telefonisch contact opnemen: 088 663 06 63

Nationale Nederlanden uitvaartverzekering opzeggen

Als u een uitvaartverzekering bij NN heeft afgesloten dan kunt u deze altijd opzeggen. U heeft de keuze om de begrafenisverzekering premievrij te maken of u kunt de verzekering afkopen.

Premievrij maken

Als u de verzekering premievrij wilt maken dan betaalt u geen premie meer, maar u blijft wel verzekerd tegen de kosten van uw uitvaart. Doordat u geen premie meer betaalt, zal de begrafenisverzekering niet geïndexeerd worden waardoor deze steeds minder waard zal worden vanwege de inflatie.

Afkopen

Indien u de verzekering wilt afkopen dan ontvangt u een gedeelte van het opgebouwde kapitaal. Van het totaalbedrag gaan namelijk nog allerlei kosten af. Bovendien zult u een andere uitvaartverzekering moeten afsluiten waardoor u in de meeste gevallen een hogere premie moet betalen, omdat u een hogere leeftijd heeft bereikt.

Goedkope alternatieven voor de Nationale Nederlanden uitvaartverzekering

Om een goedkoop alternatief voor de uitvaartverzekering van Nationale Nederlanden te vinden zult u de uitvaartverzekeringen moeten vergelijken. Bij de uitvaartverzekeraars in de onderstaande tabel kunt u verschillende soorten uitvaartverzekeringen afsluiten.

Mocht u daarnaast alsnog een overlijdensrisicoverzekering willen afsluiten om uw nabestaanden tijdens de looptijd bij een eventueel overlijden financieel te ontzien dan kunt u altijd terecht bij Nationale Nederlanden.

Uitvaartverzekering afsluiten

 • Geldbedrag + Uitvaartverzorger
 • Complete uitvaart
 • Geldbedrag vrij besteedbaar
 • Kinderen tot 18 jaar gratis

Verzekerd bedrag

€9.500,-
Dienstenpakket €2.500 + €7.000 vrij te besteden
Ander verzekerd bedrag?

7,36
Premie per maand

 • Geldbedrag vrij besteedbaar
 • Altijd aanpasbaar
 • Kinderen tot 25 jaar verzekerd met korting

Verzekerd bedrag

€9.500,-
Dienstenpakket €6.750 + €2.750 vrij te besteden
Ander verzekerd bedrag?

9,22
Premie per maand

a.s.r.
 • Geldverzekering
 • Kinderen tot 18 jaar gratis
 • Vrije keuze uitvaartverzorger

Verzekerd bedrag

€9.500,-

€ 10,88
Premie per maand

Twenthe
 • Natura sommen
 • Vrije keuze uitvaartverzorger
 • Kinderen tot 18 jaar gratis

Verzekerd bedrag

€9.500,-

€ 12,44
Premie per maand

 • Geldbedrag vrij besteedbaar
 • Geld verzekering

Verzekerd bedrag

€9.500,-
9.500 vrij te besteden
Ander verzekerd bedrag?

12,48
Premie per maand

DLE
 • Geldverzekering
 • Geldbedrag vrij besteedbaar
 • Termijn: Levenslang

Verzekerd bedrag

€9.500,-

€ 14,92
Premie per maand

Vergelijking gecontroleerd op: dinsdag 18 juni 2024
De premies per maand zijn berekend voor een persoon van 28 jaar (01-01-1996)