Goedkope uitvaartverzekering

Een goedkope uitvaartverzekering: de beste keuze om te voorkomen dat nabestaanden opdraaien voor de kosten van uw uitvaart. Maar, hoe vindt u die goedkope polis? En moet dat een verzekering in natura of in kapitaal zijn? Belangrijke vragen, waar het antwoord helaas niet zo eenvoudig op is.

Het is verstandig om de natura uitvaartverzekering en de kapitaalpolis goed met elkaar te vergelijken. En om vervolgens goed te kijken naar de dekking. En éérst naar die dekking, om daarna pas de premie en daarmee de prijs van de polis te vergelijken. Aan de hand van een goede vergelijking kunt u kiezen voor een goedkope uitvaartverzekering.

Tip: een uitvaartverzekering is iets anders dan een overlijdensrisicoverzekering. Zorg ervoor dat u de beiden goed uit elkaar houdt.

Natura of kapitaal uitvaartverzekering

De keuze voor een goedkope uitvaartverzekering begint met die voor een naturapolis of een kapitaalverzekering. In de beide gevallen zijn de kosten voor de uitvaart goed gedekt, maar dan wel op een totaal verschillende manieren. We zetten ze voor u op een rij:

  • Natura uitvaartverzekering
    De meest eenvoudige keuze voor nabestaanden. De uitvaartverzekeraar regelt de uitvaart, op basis van de wensen die u aangeeft. Het nadeel is beperkte flexibiliteit met betrekking tot de keuze voor een uitvaartondernemer.
  • Kapitaal uitvaartverzekering
    Een meer flexibele keuze, omdat nabestaanden met het kapitaal zelf een uitvaart kunnen aankopen. Hier gaat meer tijd en moeite inzitten dan bij een naturapolis. De verzekeraar stelt alleen het kapitaal beschikbaar.

En bepalen wat voor u de beste keuze is? Denk goed na over het type polis dat u wilt afsluiten en de mate waarin u nabestaanden vrijheid wilt geven. Of waarin u er juist voor wilt zorgen dat zij hier zo min mogelijk mee bezig hoeven te zijn.

Een goedkope polis: de dekking

Zodra u een keuze heeft gemaakt uit de beide type polissen kunt u kijken naar de kosten daarvan. Tenminste, in relatie tot de dekking waar u aan de andere kant gebruik van kunt maken. Een goedkope uitvaartverzekering is immers pas goedkoop als u een scherpe premie betaalt voor een goede dekking.

Tip: kijk goed naar de dekking die u wenst. Selecteer 3 – 5 verzekeraars die exact dat kunnen bieden en vergelijk vervolgens de premie die zij daarvoor berekenen.

Uitvaartverzekeringen vergelijken

Aan de hand van het type uitvaartverzekering, de dekking en uiteindelijk ook de premie heeft u de mogelijkheid om de verschillende polissen te vergelijken. Zet ze op een rij en sluit op die manier een goedkope uitvaartverzekering af. Het is de beste methode om aan de ene kant niet teveel te betalen. Terwijl u aan de andere kant weet dat de polis in orde is, zodat u zich daar geen zorgen over hoeft te maken.

VerzekeraarPremieVerzekerd
Monuta uitvaartverzekering€ 5,15€ 7,000
Yarden uitvaartverzekering€ 5,24€ 7,000
DELA uitvaartverzekering€ 5,37€ 7,000
Ardanta uitvaartverzekering€ 5,81€ 7,000

 De premie is per maand en voor een persoon van 18 jaar.