Budget uitvaartverzekering

Bent u van plan om een budget uitvaartverzekering af te sluiten? Dit is een goedkope uitvaartverzekering waarbij de voorwaarden anders zijn dan bij een normale uitvaartverzekering. De dekking van een budget uitvaartzekering is minder omvangrijk dan bij een reguliere uitvaartverzekering.

Kosten uitvaartverzekering

Bij het afsluiten van een budget uitvaartverzekering zult u er rekening mee moeten houden dat u minder uitgebreid verzekerd bent. U sluit immers een goedkope uitvaartverzekering af waarbij niet alles gedekt zal zijn. De kosten voor een gemiddelde uitvaart zijn tegenwoordig rond de 7000 euro. U moet er rekening mee houden dat de kosten voor een uitvaart jaarlijks mee stijgen met de inflatie. Een budget uitvaartverzekering sluit u al af voor enkele euro’s per maand.

Dekking budget uitvaartverzekering

Zoals we al schreven zal de dekking van een budget uitvaartverzekering niet zo uitgebreid zijn als bij een normale uitvaartverzekering. U dient de voorwaarden van de budget uitvaartverzekering goed door te nemen.

Het kan namelijk zo zijn dat uw nabestaanden meer moeten regelen voor uw uitvaart. U zult niet in een eigen graf begraven worden maar in een algemeen graf, waarbij meerdere mensen boven elkaar worden begraven. Verder zal de overledene begraven worden in een goedkopere kist.
Om teleurstellingen bij uw nabestaanden te voorkomen zult u vooraf goed de voorwaarden van de goedkope uitvaartverzekering moeten doornemen.

Uitvaartverzekeraar

De meeste uitvaartverzekeraars bieden wel een soort budget uitvaartverzekering aan. Dit is de goedkoopste manier van verzekeren tegen de kosten van uw uitvaart. Voor een paar euro per maand bent u verzekerd, als u echter een uitgebreidere uitvaart wenst dan is de goedkope uitvaartverzekering niet iets waar u voor zou moeten gaan.

Voor een klein bedrag extra kunt al een reguliere uitvaartverzekering afsluiten. Er zijn tegenwoordig al uitvaartverzekeraars welke alleen de budget verzekering aanbieden, bij een dergelijke uitvaartverzekeraar heeft u dus niet veel keuze.

Uitvaartverzekering vergelijken

Als u een budget uitvaartverzekering gaat afsluiten dan zult u de verzekeraars moeten vergelijken. Want ook al is deze uitvaartverzekering vrij goedkoop dan nog zitten er verschillen in de premies welke u moet betalen. Bovendien is het zo als u bijtijds een uitvaartverzekering afsluit zult u altijd minder premie betalen.

Bij het vergelijken van de uitvaartverzekeringen zult u de dekking moeten meenemen bij uw vergelijking. U wilt immers de uitvaart welke u wenst. En u wilt uw nabestaanden zo weinig mogelijk laten regelen. De periode na een overlijden is al emotioneel genoeg voor hen.

DELA

9.0

review DELA

Verzekerd bedrag

€9.200

Leeftijd

30 jarige

9,58 p/m

Monuta

9.0

review Monuta

Verzekerd bedrag

€9.000

Leeftijd

30 jarige

11,87 p/m

Ardanta

8.3

review Ardanta

Verzekerd bedrag

€9.000

Leeftijd

30 jarige

13,84 p/m

PC Uitvaart

8.3

review Ardanta

Verzekerd bedrag

€9.000

Leeftijd

30 jarige

13,85 p/m