Beste uitvaartverzekering 2016

U bent op zoek naar de beste uitvaartverzekering van 2016? Wij krijgen dikwijls de vraag wat is nu de beste uitvaartverzekering. Op zich een logische vraag maar wat voor u de beste uitvaartverzekering is dat hoeft voor een ander niet zo te zijn. Een uitvaartverzekering afsluiten is een persoonlijke aangelegenheid. Er zijn wel een aantal factoren waar u op kunt letten in uw zoektocht naar de voor u beste uitvaartverzekering.

Beste uitvaartverzekering

Om de juiste uitvaartverzekering te vinden moet u voor u zelf bepalen waar u naar op zoek bent. Wilt u een simpele uitvaart, een uitgebreide uitvaart, wilt u gecremeerd of begraven worden? Allemaal vragen waar u nu het liefst niet aan denkt maar die de zoektocht naar de beste uitvaartverzekering wel een heel stuk makkelijker maken. U kunt via onze uitvaart-tool beneden aan deze pagina al met enkele muisklikken een globale keuze maken. Ook ziet u dan meteen de kosten van de desbetreffende uitvaart.

Doelgroep

Als u een goede uitvaartverzekering wilt afsluiten dan is het ook belangrijk om te kijken of er voor uw doelgroep een bepaalde uitvaartverzekering is af te sluiten. Voor studenten is er bijvoorbeeld de studenten uitvaartverzekering en als u op een hogere leeftijd bent kunt u een uitvaartverzekering voor ouderen afsluiten. Met een gezin kunt u veel geld besparen door een verzekering te zoeken waar kinderen gratis zijn meeverzekerd.

Premie uitvaartverzekering

Op de vraag wat is de beste uitvaartverzekering? Is geen passend antwoord te geven, misschien is het voor u belangrijk dat u een lage premie betaalt voor de uitvaartverzekering of u vindt de voorwaarden van een uitvaartverzekering belangrijker. U zult zien als u de uitvaartverzekeringen gaat vergelijken en u vergelijkt op premie dat u bij een heel andere uitvaartverzekeraar uitkomt dan dat u op voorwaarden vergelijkt.

Het beste is dan ook om op zowel de premie als de voorwaarden te vergelijken. Hierbij moet u de voorwaarden zeker niet uit het oog verliezen, u sluit een uitvaartverzekering maar één maal in uw leven af als u het goed doet. Daarom zijn de voorwaarden van een uitvaartverzekering erg belangrijk.

Natura of kapitaal verzekering

Wilt u een uitvaartverzekering waar u premie betaalt en dat uw uitvaart helemaal verzorgd wordt? Dan is de natura uitvaartverzekering voor u een prima keuze, hierbij verzekerd u zich voor de producten en diensten voor uw uitvaart. Bij de natura verzekering hebben uw nabestaanden weinig te regelen en helemaal als u al uw uitvaartwensen heeft vastgelegd.

Kapitaal verzekering

Als u meer flexibiliteit wilt ten aanzien van uw uitvaart dan is de kapitaal verzekering voor u een betere keuze. Bij de kapitaal verzekering bouwt u een kapitaal op waarmee de uitvaart bekostigd kan worden. U bepaald wie het kapitaal krijgt uitgekeerd, u moet er wel rekening mee houden dat het niet verplicht is om met het uitgekeerde kapitaal uw uitvaart te regelen.

Uitvaartwensen

Zoals we al aangaven zal de beste uitvaartverzekering voor u makkelijker gevonden worden als u al heeft nagedacht over uw uitvaartwensen. Bij de meeste uitvaartverzekeraars kunt u uw uitvaartwensen online vastleggen, dit is vooral handig voor uw nabestaanden.

Maar door uw uitvaartwensen op papier te zetten weet u ook in welke richting u moet gaan zoeken bij het afsluiten van de uitvaartverzekering welke aan uw wensen voldoet. Voor dat u een uitvaartverzekering afsluit is het verstandig om u in te lezen en enkele tips met betrekking tot het afsluiten van een uitvaartverzekering door te nemen.

Sluit een uitvaartverzekering niet te overhaast af, neem de tijd het komt niet op een week aan. En mocht u onverhoopt toch niet de juiste keuze hebben gemaakt dan heeft u altijd nog minimaal 30 dagen bedenktijd. In de bedenktijd kunt u de uitvaartverzekering kosteloos opzeggen en kunt u zich bij een andere uitvaartverzekeraar aanmelden.

Monuta

review Monuta

8.1/10

Verzekerd bedrag

€6.500

Verzekering aanpasbaar

Ja

6,42 p/m

Bekijken
DELA

review DELA

8.0/10

Verzekerd bedrag

€6.500

Verzekering aanpasbaar

Ja

6,81 p/m

Bekijken
Yarden

review Yarden

7.1/10

Verzekerd bedrag

€6.500

Verzekering aanpasbaar

Ja

5,79 p/m

Bekijken