Ardanta uitvaartverzekeringen

ArdantaHet verzorgen dat alles rondom uw uitvaart geregeld is voordat u overlijdt is een belangrijke taak. Ardanta kan dit voor u regelen. U wilt immers niet dat de nabestaanden dit op hun bord krijgen. Zij hebben immers al genoeg te verwerken. U kunt dit doen door een uitvaartverzekering af te sluiten. Dit is namelijk de manier om te zorgen dat alle kosten worden gedekt. Bovendien is er nog veel meer dat geregeld kan worden wanneer u dit met een uitvaartverzekeraar regelt. Er zijn immers altijd nog zaken direct na uw overlijden waar geen rekening mee was gehouden of die niet voorzien waren.

De verzekering van Ardanta

Een uitvaartverzekering sluit u af bij een daarin gespecialiseerde verzekeraar. Deze uitvaartverzekeraars bieden over het algemeen de verzekeringen in twee verschillende vormen aan. De ene vorm is die waarin de diensten zijn geregeld. De andere vorm voorziet in een geldbedrag waarmee de nabestaanden de uitvaart kunnen regelen en betalen. Ook Ardanta uitvaartverzekeringen biedt deze twee vormen aan. Daarbij is de vorm waarbij geld beschikbaar komt ook nog eens in twee opties beschikbaar. Zo kan bijvoorbeeld geregeld worden dat uw nabestaanden niet met rekeningen voor de uitvaart worden geconfronteerd. Dit is voor velen een aantrekkelijke optie omdat dit de nabestaanden ontziet.

Wat kunt u met een uitvaartverzekering?

Goed beschouwd kunt u zelf niet heel veel met een uitvaartverzekering. De uitwerking is immers pas zichtbaar nadat u er niet meer bent. Het is vooral bedoeld voor uw nabestaanden. Wanneer er een begrafenis of crematie geregeld moet worden, dan kunnen de kosten snel oplopen. Dit komt dan al snel op enkele duizenden euro’s. Dit is natuurlijk een flinke kostenpost. Zeker wanneer de kostwinner eventueel zou wegvallen. Daarom is het voor bijna iedereen belangrijk dat er vooraf geregeld is dat de kosten voor de uitvaart op één of andere wijze goed verzorgd zijn.

Vind een uitvaartverzekering

Meer dan de verzekering

Ardanta stelt dat het meer doet dan het uitkeren van het verzekeringsbedrag alleen. Het helpt de nabestaanden ook met het doorlopen van de verschillende stappen direct na iemands dood. Hiervoor heeft het een eigen aanpak ontwikkeld. Wanneer u een verzekering bij de onderneming afsluit, dan krijgen uw nabestaanden deze zorg er dus bij. Zo kunnen zij de helpende hand bieden bij bijvoorbeeld praktische zaken. Zo kan er ook advies worden gevraagd wanneer dit nodig zou zijn. Dit is ook helder uiteengezet in een aantal checklists. Hiermee probeert de verzekeraar zich te onderscheiden van de concurrentie in deze branche.

Het afsluiten van de verzekering

U hoeft niet per se klant te worden van Ardanta om er een uitvaartverzekering te kunnen afsluiten. Hoewel het bedrijf wel eigen adviseurs in dienst heeft. U kunt dit echter ook gewoon via uw eigen verzekeringsadviseur doen. U kunt dan zeker zijn van een goede vergelijking tussen de verschillende aanbieders. Het is immers als het goed is zo, dat uw persoonlijke adviseur onafhankelijk is. Dit betekent dus dat hij geen direct belang zou hebben bij het adviseren om de verzekering bij Ardanta af te sluiten. Voor veel particulieren is dit een belangrijke voorwaarde om geloofwaardig te zijn.

Het uitkeren van een bedrag

Er zijn verschillende mogelijkheden waar het gaat om de uitvaartverzekering. De eerste mogelijkheid is het laten uitkeren van een bedrag om de begrafenis of crematie mee te bekostigen. In dit geval wordt dus het door u vastgelegd verzekeringsbedrag uitgekeerd. Daarmee kan een zelf georganiseerde uitvaart door uw nabestaanden worden betaald. Zij moeten dan dus zelf zorgdragen voor het aflossen van de rekening. Ardanta als uitvaartverzekeraar doet dit niet. Het grote voordeel hiervan is dat het vrijheid geeft in de invulling van de uitvaartceremonie. Deze kan naar inzicht van de achterblijvers worden ingevuld. Zij hebben zo een laatste herinnering.

Ardanta laten betalen

Een tweede optie waar het gaat om het uitkeren van het bedrag is dat Ardanta de rekeningen betaalt. Voor zover het verzekerde bedrag hier toereikend in is. De rekeningen van de uitvaartverzorger worden niet naar uw nabestaanden gestuurd, maar naar de verzekeraar. Deze betaalt de verzorger dan direct. Zo worden uw nabestaanden hier niet mee belast in een tijd waarin zij toch al veel te verwerken hebben. Uw nabestaanden hebben dan nog steeds veel vrijheid in het bepalen van de inhoud van de uitvaartceremonie. Dit geeft dus nog altijd veel voordeel met betrekking tot de laatste herinnering.

De uitvaart vooraf regelen

Een geheel andere optie is het vastleggen van de zorg die wordt geleverd. Dit betekent dat u de uitvaart alvast in een aantal details plant. Bijvoorbeeld de uitvaartleider en de dragers. Of denk ook aan de rouwauto en de begraafplaats. In veel gevallen is ook de catering meeverzekerd. Hiervoor geldt een bepaalde bovengrens waar het gaat om het totale bedrag. Met deze optie hebben de nabestaanden geen verdere belasting met betrekking tot het regelen van de uitvaart. Dit zal dan allemaal al verzorgd zijn. Er is anderzijds ook geen vrijheid in het maken van een aantal keuzes.

Meeverzekeren kinderen

Een belangrijke overeenkomst tussen alle opties die Ardanta biedt, is dat kinderen tot 18 jaar meeverzekerd kunnen worden. Dit staat dus los van welke optie u kiest. Dit betekent dus dat u maximaal gedekt bent voor de kosten bij het eventueel overlijden van een minderjarige zoon of dochter. Hoewel u hier liever niet aan denkt, is het voor de meeste verzekerden wel een grote geruststelling. Er gelden bovendien andere regels voor jeugd dan voor volwassenen met betrekking tot medische verklaringen.

Verzekeren bij Ardanta

Samenvattend is te zeggen dat bij Ardanta uw uitvaart verzekerd kan worden. Het is alleen aan u om te bepalen in welke mate dit het geval is. Wilt u uw nabestaanden veel ruimte geven of wilt u dat zij hier niet mee belast worden? Wilt u dat zij alles zelf doen, of heeft u liever dat de verzekeraar meehelpt? Het zijn dit soort vragen die u voor uzelf moet beantwoorden om te bepalen of Ardanta de juiste verzekeraar voor u is. U kunt hierbij advies vragen aan verzekeringsagenten of meer informatie op onze website hierover lezen.

Vind een uitvaartverzekering