Aegon uitvaartverzekering

Het afsluiten van een Aegon uitvaartverzekering is niet meer mogelijk, wel zijn er genoeg betrouwbare alternatieven waar u terecht kunt om de kosten van uw uitvaart te dekken.

In 2023 is Aegon Nederland overgenomen, alle lopende verzekeringen vallen nu onder a.s.r.

Waar verzekeraar Aegon voor staat en waar u een uitvaartverzekering kunt afsluiten, dat leest u op deze pagina.

Aegon uitvaartverzekering

Contact

Hoofdkantoor:
Aegonplein 50
2591 TV Den Haag

Telefoonnummer:
Algemeen: 070 344 32 10

Postadres:
Postbus 6
2501 AC Den Haag

Over Aegon

Aegon, is een toonaangevende internationale verzekeringsmaatschappij en vermogensbeheerder. Aegon biedt een breed scala aan financiële producten en diensten, waaronder levensverzekeringen, pensioenplannen en vermogensbeheer, aan miljoenen klanten wereldwijd.

Overname Aegon door a.s.r.

In oktober 2022 werd bekend dat a.s.r., een andere prominente Nederlandse verzekeringsmaatschappij, Aegon’s Nederlandse activiteiten zou overnemen.

Deze overname, ter waarde van 4,9 miljard euro, omvat Aegon’s levensverzekeringen, schadeverzekeringen, pensioenbeheer en hypotheken. Aegon Nederland is sinds 4 juli 2023 onderdeel van a.s.r.

Door deze overname versterkt a.s.r. haar positie als een van de grootste verzekeraars in Nederland en breidt zij haar productaanbod en klantbasis aanzienlijk uit.

De fusie biedt synergievoordelen en verhoogt de efficiëntie, wat uiteindelijk ten goede komt aan de klanten van beide bedrijven door verbeterde dienstverlening en innovatie.

Verzekeraar a.s.r. nam in 2023 ook uitvaartverzekeraar Ardanta over die op haar beurt eerder de verzekeraar Axent overnam. Alle lopende uitvaartpolissen van deze overgenomen verzekeraars vallen nu onder a.s.r.

Uitvaartverzekering bij Aegon afsluiten

Het afsluiten van een uitvaartverzekering bij Aegon is niet mogelijk, maar u kunt wel terecht bij a.s.r. die Aegon Nederland heeft overgenomen in 2023.

De uitvaartverzekering van a.s.r. is de kapitaalverzekering, u bouwt hiermee een geldbedrag op dat zal worden uitgekeerd aan een begunstigde na uw overlijden. Met dit geldbedrag kan de uitvaart verzorgd worden.

Alternatieve uitvaartverzekeringen

Als u zich wilt verzekeren tegen de kosten van uw uitvaart dan zijn er genoeg alternatieven beschikbaar. U kunt zoals u weet terecht bij a.s.r., maar u kunt ook een verzekering afsluiten bij de verzekeraars Monuta en DELA.

Deze twee alternatieven zijn naast verzekeraar ook uitvaartondernemer, ze dekken niet alleen de kosten van uw begrafenis of crematie, maar verzorgen deze ook.

Uitvaartverzekeringen vergelijken en afsluiten