Wat doet een uitvaartverzorger?

De uitvaartverzorger zorgt ervoor dat de uitvaart op de juiste manier georganiseerd zal worden, de overledene goed verzorgd wordt en dat de nabestaanden opgevangen worden.

De uitvaartverzorger regelt de uitvaart, maar ook voor en na de uitvaart is de uitvaartverzorger het aanspreekpunt voor de nabestaanden. De uitvaartverzorger neemt de nabestaanden veel werk uit handen en stelt deze op hun gemak.

In de week van de uitvaart komt er al genoeg op de nabestaanden af daarom is het werk van de uitvaartverzorger zeer gewaardeerd.

Uitvaartverzorger

Organiseren van een uitvaart

Voordat de uitvaartplechtigheid plaats zal vinden moeten er logistieke handelingen worden verricht deze zullen worden aangestuurd door de uitvaartverzorger.

Zo zullen de chauffeurs opdracht krijgen om te rijden en zullen de medewerkers van het uitvaartcentrum worden aangestuurd bij het uitvoeren van de formaliteiten die er bij een begrafenis of crematie komen kijken.

Het aangeven van het overlijden bij de burgerlijke stand van de gemeente kan de familie zelf doen, maar ook overlaten aan de uitvaartverzorger. Een uitvaartverzorger zorgt ervoor dat de uitvaart met een ondersteunende rol voor de familie in goede banen geleid wordt.

Taken van uitvaartverzorger

De uitvaartverzorger zal er voor zorgen dat de overledene goed verzorgt, zal worden. Verder zal de uitvaartverzorger de nabestaande goed opvangen en de vragen die zij hebben beantwoorden. De uitvaartwensen van de overledene worden ook besproken met de uitvaartverzorger.

Bovendien zal er besproken worden hoeveel volgauto’s er meerijden, waar de overledene zal worden opgebaard en meer zaken met betrekking tot de uitvaart. Veel zaken zijn zichtbaar, maar ook achter de schermen is de uitvaartverzorger druk bezig met het in de goede banen leiden van de uitvaart.