DELA uitvaartverzekeringen

DELAEr zijn veel redenen om geld opzij te zetten. Sommige redenen zijn leuk, andere zijn minder leuk. Dat betekent niet dat ze allemaal even belangrijk kunnen zijn. Een goede uitvaartverzekering of een spaarplan voor later is bijvoorbeeld nooit verkeerd. U doet er daarom goed aan om zich te verdiepen in dit soort regelingen. DELA is één van de verzekeraars in Nederland die hierin zijn gespecialiseerd. De onderneming biedt een keur aan mogelijkheden om alles voor later als u er niet meer bent te regelen. Zowel voor uzelf als voor uw kinderen en kleinkinderen. Dit neemt veel zorgen weg.

De mogelijkheden van verzekeren op een rij

DELA biedt een aantal verschillende mogelijkheden. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een zogenaamde spaarverzekering. Er zijn verschillende soorten spaarverzekeringen af te sluiten. Bijvoorbeeld een verzekering voor uzelf, of voor uw kinderen of kleinkinderen. Hoewel er veel overeenkomsten tussen de mogelijkheden zijn, zijn er ook een aantal verschillen. Dit geldt ook voor de uitvaartverzekering en de overlijdensrisicoverzekering. Dit zorgt ervoor dat voor iedereen maatwerk geleverd kan worden. Het pakket aan verzekeringen is immers nagenoeg precies aan uw situatie aan te passen. Dit maakt het gemakkelijker om alles naar behoren af te handelen.

De spaarverzekering

Wie nu geld heeft, moet zorgen dat hij daar later profijt van heeft. Daarom kunt u bij DELA een zogenaamde spaarverzekering afsluiten. Dit is een verzekering waarmee u geld kunt bewaren voor de toekomst. Bijvoorbeeld voor over tien jaar. Zo bent u er zeker van dat het geld wat u nu over heeft niet verdampt. U heeft het dan klaarstaan voor het moment dat u er meer profijt van kunt hebben, op later leeftijd. Bijvoorbeeld om uw kinderen te kunnen ondersteunen. Of om zelf iets extra’s te kunnen doen op uw oude dag. De spaarverzekering komt in verschillende vormen.

De uitvaartverzekering van DELA

Waar het bedrijf vooral om bekend staat is zijn uitvaartverzekering. Dit is een verzekering die u afsluit voor uzelf, ten behoeve van uw nabestaanden. Wanneer u er namelijk niet meer bent dan kan het voorkomen dat de achterblijvers voor verrassingen komen te staan. Dit is de strekking van de verzekering. Dit geldt letterlijk vanaf het moment dat u komt te overlijden. Er wordt dan namelijk hulp geboden bij het verzorgen van een mooie uitvaart en een goede verdere afhandeling. Om hier zeker van te zijn sluit u dus een verzekering af waarin alles direct geregeld is.

Bereken uw premie

Hoe werkt een uitvaartverzekering van DELA?

Bij DELA verzekert u zich voor een klein bedrag per maand. Het totale bedrag is dan straks beschikbaar wanneer u overlijdt. Daarmee kan dan worden gezorgd voor een goede uitvaart. Alles kan dan verzorgd worden. Een uitvaart kan namelijk best duur zijn. Wanneer dit onverwacht op het pad van uw nabestaanden komt kan dit zelfs problemen opleveren. Daarom is een uitvaartverzekering een goede stok achter de deur. Vooral voor de nabestaanden is dit daarom een fijne wetenschap. Zij hebben immers geen zorg meer om dat wat er gebeurt zodra u er niet meer bent. Dit is voor u natuurlijk belangrijk.

Tot uw 75e

Het is belangrijk om te weten dat de verzekering van DELA tot uw 75e jaar afgesloten kan worden. Daarna zal dit zogenaamde uitvaartplan vervangen moeten worden door één van de andere opties die de verzekeraar biedt. Bijvoorbeeld de uitvaartkoopsompolis. Wel kunt u de verzekering ook voor uw echtgenoot en kinderen afsluiten. U kunt deze namelijk allemaal meeverzekeren. U kunt daarbij zorgen dat na uw overlijden een uitvaart wordt verzorgd, of u kunt zorgen dat uw nabestaanden de mogelijkheden hebben om zelf een uitvaart te laten verzorgen. De optie die u kiest is van invloed op het bedrag waarvoor u verzekerd bent.

Een overlijdensrisicoverzekering

Tot slot is er ook nog de overlijdensrisicoverzekering van DELA. Ook deze is af te sluiten door u, maar voor uw nabestaanden. Deze is echter niet voor de uitvaart, maar voor andere financiële perikelen die kunnen ontstaan na uw overlijden. Het kan dus goed zijn dat u zowel de uitvaartverzekering, als de overlijdensrisicoverzekering wilt afsluiten. Zo bent u namelijk op alle fronten zeker dat uw nabestaanden niet met geldzaken worden geconfronteerd nadat u er niet meer bent. Dit wordt vaak dan ook aangeraden om te doen. Het zorgt in ieder geval vaak voor een bepaalde gemoedsrust.

Het bedrag

Belangrijk om te weten is dat u zelf kunt kiezen welk bedrag er na uw overlijden wordt uitgekeerd. Dit is natuurlijk belangrijk. Aan de hand hiervan kunt u namelijk met uw nabestaanden alvast zorgen dat er een gedegen voorbereiding is op wat komen gaat. Dit geldt wanneer u eerder overlijdt dan de datum waarop de verzekering zijn einde zou bereiken. Daarmee zorgt u voor een deel voor financiële zekerheid voor uw geliefden. Zij weten dan immers welk bedrag er in ieder geval vrijkomt nadat u er niet meer bent. Dit is vooral belangrijk omdat de gevolgen van een overlijden soms flink veel impact kunnen hebben.

De einddatum voorbij

U kunt uzelf tot uw 65e hiervoor verzekeren, de looptijd is tot uw 75e. Lukt het u om gewoon in leven te blijven en gezond te blijven, dan komt de verzekering te vervallen. Dit is natuurlijk waar u op hoopt. U betaalt gedurende de looptijd van uw verzekering periodiek een premie. Bijvoorbeeld maandelijks of jaarlijks. Dit is het bedrag dat voor uw nabestaanden opzij wordt gezet. U kunt zelf bepalen hoelang de looptijd wat u betreft is. U kunt dus ook een datum die voor uw 75e valt kiezen. Dit is aan u.

Het pakket van DELA

Veel mensen kiezen ervoor het pakket van DELA af te nemen. Zij sluiten dan de verschillende verzekeringen allemaal af. Dit geeft hen veel zekerheid. Dit is vooral belangrijk voor de rust die dit met zich meebrengt. Wie namelijk goed verzekerd is hoeft niet te vrezen dat zijn nabestaanden iets overkomt wat voorkomen had kunnen worden. Zeker op het gebied van financiën en geldzaken is dit namelijk vaak een grote zorg. Aan de hand van de informatie die u tot u neemt kunt u zelf bepalen welke diensten voor u van belang zijn. U kunt dan zelf ook zorgen dat alles goed verzorgd wordt.

Ga naar DELA