Uitvaartverzekering of overlijdensrisicoverzekering

De uitvaartverzekering en overlijdensrisicoverzekering: ze hebben beiden met overlijden te maken. Geen leuk onderwerp. Maar het is wel belangrijk om daar op tijd over na te denken. Bijvoorbeeld over de verschillen tussen de beide polissen.

Want, waarvoor bieden ze dekking en heeft u een van beiden of de beide verzekeringen nodig? We leggen het helder uit. Zodat u een uitvaartverzekering en/of een overlijdensrisicoverzekering kunt afsluiten.

Uitvaartverzekering of overlijdensrisicoverzekering

Tip: het is altijd de moeite waard om verzekeringen online te vergelijken en daarna af te sluiten. Zorg ervoor dat de dekking aansluit bij uw wensen en ga pas daarna op zoek naar de laagste premie.

Dekking van de uitvaartverzekering

Ten eerste de uitvaartverzekering. Waar biedt die dekking tegen? Tegen de kosten van een uitvaart, waar we vroeg of laat allemaal mee te maken krijgen.

Het is wat dat betreft dan ook niet vreemd dat een grote meerderheid van de Nederlanders hiervoor een verzekering heeft afgesloten.
We onderscheiden twee verschillende soorten uitvaartverzekeringen. Beiden met hun eigen dekking:

  • Natura uitvaartverzekering
    In dit geval betaalt u premie, in ruil waarvoor de verzekeraar uw uitvaart verzorgt. Nabestaanden hebben daar zo min mogelijk omkijken naar. Het is mogelijk dat de uitvaart bij een aangesloten uitvaartondernemer dient plaats te vinden.
  • Kapitaal uitvaartverzekering
    U betaalt premie, in ruil waarvoor de verzekeraar bij overlijden een kapitaal uitkeert. Nabestaanden kunnen daarvan zelf een uitvaart aankopen. Ze hebben hierin maximale flexibiliteit, maar zullen er ook meer tijd en moeite in moeten steken.

Dekking van de overlijdensrisicoverzekering

En dan de dekking van de overlijdensrisicoverzekering. Want, die ziet er heel anders uit. Er is geen sprake van een dekking voor de kosten van de uitvaart. Het gaat in plaats daarvan om een dekking met een kapitaal, indien u komt te overlijden.

Dat kapitaal komt beschikbaar voor een specifieke aangewezen nabestaande. U kunt er daarmee als het ware voor zorgen dat u bijvoorbeeld uw partner of de kinderen financieel goed achter kunt laten, mocht u komen te overlijden.

Tip: de overlijdensrisicoverzekering is gebruikelijk bij een hypotheek. Indien u als kostwinnaar komt te overlijden, kan de uitkering van de polis ervoor zorgen dat nabestaanden toch in de woning kunnen blijven wonen.

Wat dat betreft, kunt u zowel een overlijdensrisicoverzekering als een uitvaartverzekering afsluiten. Net als een van beiden natuurlijk, afhankelijk van de risico’s die u graag wilt verzekeren.

Verzekeringen vergelijken en online afsluiten

Een uitvaartverzekering afsluiten of op zoek naar een overlijdensrisicoverzekering? Die kunt u eenvoudig online afsluiten. Vergelijk de verschillende verzekeraars en zorg er daarmee voor dat u een goed beeld krijgt van de mogelijkheden.

Vervolgens kunt u zoeken naar de laagste premie. U kunt dan rekenen op een goede dekking. Waarvoor u een zo laag mogelijke prijs betaalt.

Monuta

9.0

Monuta beoordeling

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

7,36 p/m

DELA

9.0

DELA beoordeling

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

9,22 p/m

a.s.r.

8.3

a.s.r. beoordeling

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

10,88 p/m

DLE

8.6

DLE beoordeling

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

14,92 p/m