Uitvaartverzekering in geld

Wilt u een uitvaartverzekering die geld uitkeert afsluiten? Een uitvaartverzekering in geld is de kapitaal verzekering.

Met de kapitaal uitvaartpolis kunt u de financiering van de uitvaart- en bijkomende kosten laten betalen met het opgebouwde geldbedrag.

Of voor u een uitvaartverzekering die geld uitkeert de beste keuze is dat leest u hieronder.

Uitvaartverzekering in geld

Uitvaartverzekering die geld uitkeert afsluiten?

Er zijn twee verschillende soorten uitvaartverzekeringen, namelijk de kapitaal uitvaartverzekering en de natura verzekering. Daarnaast zijn er nog de natura sommen verzekering en de combinatie uitvaartverzekering.

Welke uitvaartverzekering u het best kunt afsluiten, dat hangt helemaal van uw uitvaartwensen af. Aan iedere uitvaartverzekering zitten voor en nadelen en u zult zelf moeten nagaan door de uitvaartverzekeringen te vergelijken welke het beste bij uw wensen aansluit.

Uitvaartverzekering in geld afsluiten

Als u een uitvaartverzekering in geld wilt afsluiten dan sluit u dus een kapitaal verzekering af. Dit wil zeggen dat als u overlijdt de nabestaanden het opgebouwde kapitaal uitgekeerd krijgen waarmee ze uw uitvaart kunnen bekostigen.

Voordelen

De voordelen van een kapitaal uitvaartverzekering zijn dat u ten eerste veel vrijheid heeft als het gaat om het regelen van de uitvaart. Verder kunt u de hoogte van het verzekerd bedrag zelf bepalen.

U kunt dus van tevoren al bepalen of u een sobere of een uitgebreide uitvaart wenst en aan de hand daarvan zal het kapitaal opgebouwd worden. Een sobere uitvaart zal zoals u zult begrijpen goedkoper zijn dan een uitgebreide uitvaart en dit zult u merken in de premie die u moet betalen voor uw kapitaalverzekering.

Nadelen

Bij een uitvaartverzekering die geld uitkeert zullen uw nabestaanden meer moeten regelen. Met het uit te keren geld zullen zij een uitvaartverzorger moeten vinden waarmee de uitvaart verzorgd zal worden.

Een nadeel is dat het kan gebeuren dat u een kapitaal uitvaartverzekering afsluit voor een uitvaart van 8.000 euro. Tegen de tijd dat u komt te overlijden is dit bedrag niet toereikend om de uitvaart te bekostigen. Uw nabestaanden blijven dan met een restschuld achter.

Ieder jaar stijgen de uitvaartkosten en daardoor kan er een behoorlijk gat ontstaan tussen het opgebouwde kapitaal en de werkelijke kosten voor uw uitvaart.

U kunt dit voorkomen door de waarde van de uitvaartpolis regelmatig te controleren. U kunt er ook voor kiezen om een uitvaartverzekering af te sluiten die automatisch zal worden aangepast aan de stijgende kosten, de premie van uw verzekering zal dan ook ieder jaar omhoog gaan. Dit is een uitvaartverzekering met indexatie.

Uitvaartverzekering die geld uitkeert

Bij een kapitaal verzekering zult u wel vooraf uw uitvaartwensen kenbaar moeten maken, zodat uw nabestaanden niet met een hoop vragen blijven zitten.

Als u een kapitaalverzekering afsluit dan zijn de nabestaanden overigens niet verplicht het uitgekeerde geldbedrag aan uw uitvaart te besteden.

Alternatief

Als u een alternatief zoekt waarbij uw nabestaanden niet zoveel hoeven te regelen dan zou u voor een natura verzekering kunnen kiezen. Bij een natura verzekering verzekerd u de producten en diensten voor uw uitvaart.

Bij de natura uitvaartverzekering zal er geen geldbedrag worden uitgekeerd, maar de facturen voor de uitvaart zullen rechtstreeks uitbetaald worden aan de uitvaartmaatschappij.