Een uitvaartverzekering in geld

Een uitvaartverzekering in geld? U zult misschien denken wat is dit voor verzekering? Een uitvaartverzekering in geld is de kapitaal verzekering. De financiering van de uitvaart- en bijkomende kosten wordt gedaan met het opgebouwde kapitaal.

Er zijn twee verschillende soorten uitvaartverzekeringen namelijk de kapitaal uitvaartverzekering en de natura verzekering. Daarnaast zijn er nog de natura sommen verzekering en de combinatie uitvaartverzekering. Welke uitvaartverzekering u het best kunt afsluiten dat hangt helemaal van uw uitvaartwensen af. Aan iedere uitvaartverzekering zitten voor en nadelen en u zult zelf moeten nagaan door de uitvaartverzekeringen te vergelijken welke het beste bij uw wensen aansluit.

Uitvaartverzekering in geld afsluiten

Als u een uitvaartverzekering in geld wilt afsluiten dan sluit u dus een kapitaal verzekering af. Dit wil zeggen dat als u overlijdt de nabestaanden het opgebouwde kapitaal uitgekeerd krijgen waarmee ze uw uitvaart kunnen bekostigen.

Voordelen
De voordelen van een kapitaal uitvaartverzekering zijn dat u ten eerste veel vrijheid heeft als het gaat om de keuze van de uitvaartverzorger. De hoogte van het verzekerd bedrag kan ook door u bepaald worden. U kunt dus van te voren al bepalen of u een sobere of een uitgebreidere uitvaart wenst en aan de hand daarvan zal het kapitaal gespaard gaan worden. Een sobere uitvaart zal zoals u zult begrijpen goedkoper zijn dan een uitgebreide uitvaart en dit zult u merken in de premie welke u moet betalen voor uw kapitaalverzekering.

Kapitaal verzekering

Bij een kapitaal verzekering zult u wel vooraf uw uitvaartwensen kenbaar moeten maken, zodat uw nabestaanden niet met een hoop vragen blijven zitten.

Als u een kapitaalverzekering afsluit dan zijn de nabestaanden overigens niet verplicht het uitgekeerde geldbedrag aan uw uitvaart te besteden. Een nadeel van een uitvaartverzekering in geld is dat als er een niet geïndexeerde uitvaartverzekering is afgesloten het kapitaal wat zal worden uitgekeerd te laag is om uw uitvaart mee te betalen waardoor uw nabestaanden met een restschuld achterblijven.

Ieder jaar stijgen de uitvaartkosten en daardoor kan er een behoorlijk gat ontstaan tussen het opgebouwde kapitaal en de werkelijke kosten voor uw uitvaart.

Uitvaartpolis nog dekkend?
Om dit laatste te voorkomen zou u eens per jaar uw polis eens tegen het licht moeten houden om te kijken of uw uitvaartverzekering nog dekkend is en indien dit niet het geval is dan kunt u daar actie op ondernemen. U kunt er ook voor kiezen om een uitvaartverzekering af te sluiten welke automatisch zal worden aangepast aan de stijgende kosten, de premie van uw verzekering zal dan ook ieder jaar omhoog gaan.

Als u een uitvaartverzekering wilt afsluiten waarbij uw nabestaanden niet zoveel hoeven te regelen dan zou u voor een natura verzekering kunnen kiezen. Bij een natura verzekering verzekerd u de producten en diensten voor uw uitvaart. Bij de natura uitvaartverzekering zal er geen geldbedrag worden uitgekeerd maar de diensten zullen rechtstreeks uitbetaald worden aan de uitvaartmaatschappij.

Monuta

9.0

review Monuta

Verzekerd bedrag

€9.000

Leeftijd

30 jarige

11,87 p/m

DELA

9.0

review DELA

Verzekerd bedrag

€9.000

Leeftijd

30 jarige

12,44 p/m

Ardanta

8.3

review Ardanta

Verzekerd bedrag

€9.000

Leeftijd

30 jarige

13,84 p/m

PC Uitvaart

8.3

review Ardanta

Verzekerd bedrag

€9.000

Leeftijd

30 jarige

13,85 p/m