Uitvaartverzekering bedenktijd

Een bedenktijd is er om u de gelegenheid te geven om uw bestelde dienst of product binnen een bepaalde termijn te annuleren zonder dat daar kosten of voorwaarden aan verbonden zijn. Op bijna alle producten die u online besteld geldt dit. Als u een verzekering afsluit geldt er een bedenktijd van 14 dagen maar is dit ook het geval als u online een uitvaartverzekering afsluit?

Wanneer gaat de bedenktijd in?

Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering heeft u ook een bedenktijd en deze zal pas in gaan zodra u de uitvaartpolis ontvangt. Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering geldt er een minimale bedenktijd van 14 dagen. Maar gelukkig zijn er hoop uitvaartverzekeraars die een bedenktijd van 30 dagen hanteren.

In deze 14 of 30 dagen heeft u ruimschoots de tijd om te kijken of de afgesloten uitvaartverzekering ook degene is welke helemaal bij u past, mocht dit niet het geval zijn doordat u een andere verzekeraar vind welke beter bij uw uitvaartwensen aansluit dan kunt u de afgesloten verzekering dus nog binnen de bedenktijd annuleren.

Betaalde premie

Als u van de afgesloten uitvaartverzekering afziet dan kan het zo zijn dat u al premie heeft betaald voor deze verzekering. De betaalde premie krijgt u terug mits u binnen de bedenktijd de uitvaartverzekering annuleert. Zodra u de uitvaartverzekering buiten de bedenktijd wilt opzeggen dan zult u de al betaalde premie niet terug krijgen.

Uitvaartverzekering opzeggen binnen de bedenktijd

U moet er wel op letten dat als u de uitvaartverzekering opzegt binnen de bedenktijd u hiervan een bevestiging ontvangt van de verzekeraar, zo kunt u namelijk altijd aantonen dat u de uitvaartverzekering heeft opgezegd binnen de bedenktijd. Het beste kunt u de opzegbrief aangetekend naar de verzekeraar versturen, u ontvangt dan meteen een bewijs dat u de opzegbrief op tijd heeft verstuurd.

U ziet u heeft dus ook met het afsluiten van een uitvaartverzekering minimaal 14 dagen bedenktijd, beter is het om vooraf de juiste keuze te maken door de uitvaartverzekeringen te vergelijken op voorwaarden en premie. Op deze manier vindt u altijd de uitvaartverzekering welke bij uw wensen aansluit en dit voorkomt dat u de verzekering weer moet opzeggen.