De poliswaarde van een uitvaartverzekering

Een uitvaartverzekering afsluiten doet u om de kosten van uw uitvaart te dekken. Als u namelijk geen uitvaartverzekering zou afsluiten dan laat u de nabestaanden met deze kosten achter. U zult als u een uitvaartverzekering heeft afgesloten iedere maand premie moeten betalen net zoals u dat voor iedere andere verzekering doet. Als u al enige tijd premie aan het betalen bent dan wilt u op een gegeven moment wel weten wat de poliswaarde van uw uitvaartverzekering is.

U kunt dit navragen bij uw verzekeringsmaatschappij waar u de uitvaartverzekering heeft afgesloten. Er zijn meerdere soorten uitvaartverzekeringen en niet van iedere uitvaartverzekering kunt u de waarde makkelijk achterhalen.

Natura uitvaartverzekering

Als u een natura uitvaartverzekering heeft afgesloten dan betaalt u premie voor bepaalde producten en diensten voor uw begrafenis of crematie. Door maandelijks premie te betalen bouwt u een kapitaal op waarmee deze diensten en producten gefinancierd kunnen worden. De verzekeringsmaatschappij kan alleen niet van te voren bepalen hoe hoog deze waarde is aangezien zij niet weten wanneer u komt te overlijden. Het kan zijn dat u nog maar een klein gedeelte van de uitvaart heeft betaald. Doordat dit is ingecalculeerd voor alle klanten van de verzekeringsmaatschappij zullen de producten en diensten altijd geleverd en uitgevoerd worden.

Kapitaal verzekering

Een ander soort uitvaartverzekering is de kapitaal verzekering. Bij deze verzekering heeft u meer vrijheden wat betreft de uitvaart en u betaald maandelijks premie om een kapitaal op te bouwen. Bij de kapitaal verzekering zal er als u komt te overlijden een bedrag worden uitgekeerd op basis van het verzekerd bedrag en niet de verzekerde waarde. U moet er van uit gaan dat de poliswaarde 7000 euro zou moeten zijn om de kosten van uw uitvaart te financieren. Hierbij moet u wel kijken wat de wensen met betrekking tot uw uitvaart zijn.

U zult begrijpen dat als u een hele uitgebreide uitvaart wenst u vanzelfsprekend meer moet betalen. Als de uitvaartverzekering eenmaal is afgesloten zult u deze ook regelmatig moeten controleren om te kijken of de poliswaarde nog wel voldoet aan uw wensen en dat u niet bent onderverzekerd. Mocht blijken dat de poliswaarde te laag is dan kunt u in overleg met de verzekeringsmaatschappij besluiten om meer premie te betalen.

Monuta

9.0

Monuta beoordeling

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

7,36 p/m

DELA

9.0

DELA beoordeling

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

9,22 p/m

a.s.r.

8.3

a.s.r. beoordeling

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

10,88 p/m

DLE

8.6

DLE beoordeling

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

14,92 p/m