Monuta lanceert campagne ‘Open over afscheid’

In Nederland zijn de meeste mensen erg gesloten als het over het afscheid nemen gaat en alles wat met de dood te maken heeft.

Uitvaartonderneming Monuta wil het afscheid nemen bespreekbaar maken en heeft hiervoor een campagne gelanceerd ‘Open over afscheid’.

Monuta

Open over afscheid

Naast dat de campagne het afscheid nemen bespreekbaar moet maken, hoopt Monuta dat alles voor, tijdens en na de uitvaart makkelijker besproken gaat worden.

Onzekerheid en twijfel
Doordat het afscheid nemen nog steeds een erg beladen onderwerp is, ontstaat er bij een afscheid veel twijfel en onzekerheid. Het doel van de campagne is dat er meer openheid rondom het afscheid nemen zal ontstaan.

Expertise inzetten
Monuta wil al zijn expertise inzetten om het afscheid nemen bespreekbaar te maken, dit is niet alleen rustgevender voor de mensen zelf maar ook voor de nabestaanden.

Voor Monuta is afscheid nemen niet alleen afscheid nemen tijdens de uitvaart, maar ook het afscheid nemen van het leven, het financieel voorbereiden en het herinneren van dierbaren.

Het gesprek aangaan over afscheid nemen

De uitvaartverzekeraar hoopt zo dat mensen het gesprek met elkaar aangaan en de uitvaart bespreekbaar maken. En dat gaan we zelf ook doen. Want we begrijpen dat dit ook voor ons geldt. Daarom is ‘Open over afscheid’ ook de merkbelofte voor onze eigen organisatie en ons handelen,” zegt Yolanda Wouters, marketingcommunicatiemanager bij Monuta.

Portretten en uitspraken over afscheid nemen
Tijdens de campagne worden “portretten en uitspraken over afscheid nemen”, van echte mensen en medewerkers van Monuta ingezet.

Als er meer gesproken wordt over het afscheid nemen dan neemt dit een hoop onzekerheid bij de dierbare weg als het moment eenmaal daar is. Zij komen niet voor moeilijke onomkeerbare keuzes te staan.

Monuta heeft een speciale sectie binnen de website ingericht waar mensen hun uitvaartwensen en bepaalde keuzes kunnen vastleggen. Er kan gelijk berekend worden wat dergelijke uitvaartwensen kosten.

Over Monuta

Monuta is sinds 1923 actief in de uitvaartbranche en heeft honderd uitvaartverzorgers, 7 eigen crematoria en 3 begraafplaatsen in Nederland. Met 1,7 miljoen verzekerden is het de een na grootste uitvaartverzekeraar van Nederland. Bij Monuta is het mogelijk om u te verzekeren tegen de kosten van een uitvaart en u kunt de uitvaart door Monuta laten verzorgen.

Meer informatie over Monuta