Monuta lanceert nieuwe uitvaartverzekering

Monuta is deze week met een nieuw soort natura uitvaartverzekering gekomen. De uitvaartverzekeraar en -verzorger zal het oude uitvaartpakket aan producten en diensten hiermee vervangen. De nieuwe natura uitvaartverzekering kenmerkt zich door de keuzevrijheid. De dienstverlening en het vrij te besteden bedrag vormen de basis van het nieuwe uitvaartproduct.

Flexibiliteit

De uitvaartverzekering van Monuta is in alle opzichten enorm flexibel. Zo ook de premie welke meebeweegt met de rente. De uitvaartverzekeraar komt hiermee tegemoet aan de wensen van de consument. Waar het eerder mogelijk was om meerdere soorten verzekeringen af te sluiten bij Monuta met elk zijn voorwaarden heeft de verzekeraar nu gekozen voor één soort uitvaartverzekering welke helemaal is aan te passen aan de wensen van de klant.

De uitvaartverzekering welke eerder werd afgesloten waarbij een vast pakket aan producten en diensten werd geleverd is niet meer van deze tijd. De consument zit niet altijd te wachten op 50 rouwkaarten of een condoleance waar koffie met cake wordt geserveerd.

Er is gekozen voor een verzekering waarbij ontzorging, keuzevrijheid en financiële zekerheid de boventoon voeren.

Ontzorging

De Monuta uitvaartverzorger (t.w.v. € 2.000,-) zal worden aangesteld en is 24/7 beschikbaar om de nabestaanden te ondersteunen bij het verzorgen van de uitvaart. Geheel naar wens van de overledene en de nabestaanden ongeacht de tijdsduur die hier voor nodig is.

Vrij besteedbaar bedrag
Na een overlijden komt er een vrij besteedbaar bedrag vrij waarmee de nabestaanden de uitvaart kunnen verzorgen. Er zal dus niet meer zoals voorheen het geval was een vast pakket aan producten en diensten geleverd worden. De uitvaartverzorger zal de nabestaanden bijstaan als hierbij hulp nodig is. Bij de uitvaartverzekering van Monuta is de uitvaartverzorger een vast onderdeel.

Kinderen gratis meeverzekerd
Net als met de vorige verzekering kunnen de kinderen ook met de nieuwe uitvaartverzekering tot het 18e jaar gratis worden meeverzekerd. De mogelijkheid om voor uw kind onder de 18 jaar een eigen uitvaartverzekering af te sluiten is er niet meer. Uw kind(eren) kunnen na het 18e jaar wel de lopende uitvaartverzekering overnemen.

Premie

De flexibiliteit is ook doorgevoerd in de premie van de nieuwe uitvaartverzekering. De hoogte van de premie is gekoppeld aan de rentestand.

Als de rente hoog is zal de premie dalen andersom als de rente daalt zal de premie stijgen. De gedachte hierachter is dat de premie welke u betaald over een zeer lange periode wordt uitgesmeerd.

Omdat Monuta de hoge kwaliteit wil blijven bieden kan de premie niet los worden gezien van de rentestand. Als de uitvaartverzekering over 60 jaar wordt uitgekeerd dan is het lastig om hierover een rendement te garanderen. Daarom heeft Monuta ervoor gekozen om op 1 januari de premie te berekenen en de wijziging jaarlijks te communiceren aan de klant.

Belangrijkste kenmerken

De belangrijkste kenmerken van de nieuwe uitvaartverzekering zijn:

  • U bent levenslang verzekerd
  • Afsluitleeftijd 18 t/m 74 jaar
  • U betaalt levenslang premie
  • Jaarlijkste premie indexering
  • Totaal verzekerd bedrag minimaal € 6.500 en maximaal € 15.000
  • € 2.000 gereserveerd voor de uitvaartverzorger
  • Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd

Met het afsluiten van de nieuwe uitvaartverzekering weet u dat uw uitvaart zal worden verzorgd zoals u dat wenst. Met bijna 100 jaar ervaring is uw uitvaart in goede handen. Monuta heeft een groot aantal uitvaartverzorgers, dus ook in uw buurt kunt u altijd terecht.

Monuta
  • Verzekerd bedrag: € 6.500,-

  • Vrij besteedbaar bedrag

  • Inclusief uitvaartverzorger

€ 6,42 p.m.