Meer uitvaarten bij Monuta in 2020

In 2020 heeft uitvaartverzekeraar Monuta meer uitvaarten verzorgd. Hiermee steeg de omzet van de uitvaartverzekeraar, maar zag het tegelijkertijd de winst dalen. De reden voor de dalende winst waren de coronamaatregelen die bepaalde dat er minder mensen bij een uitvaart aanwezig mochten zijn. Bovendien moesten er meer uitvaarten verzorgd worden waar minder aan werd verdiend.

Gemiddelde uitvaart in 2020 goedkoper

De gemiddelde uitvaart was in 2020 goedkoper van opzet omdat er geen catering was toegestaan. Een uitvaart zonder cake of een broodje bij de koffie.

Monuta verzorgde in 2020 14.700 uitvaarten die er door de coronacrisis in de meeste gevallen anders uitzagen dan normaal. De medewerkers hebben er alles aan gedaan om van iedere uitvaart een waardig afscheid te maken. Er werden nieuwe initiatieven geboren zoals erehagen en drive-throughcondoleances en de livestreams zijn bijna niet meer weg te denken bij een uitvaart.

Stijgende omzet

De uitvaarttak van Monuta liet een stijgende omzet zien en groeide met 2 procent naar 80,7 miljoen euro. De winst liet wel een behoorlijke daling zien. Deze was in 2019 nog 192 miljoen euro en in 2020 daalde de winst naar 145 miljoen euro. De lagere resultaten op beleggingen waren ook debet aan het lagere resultaat over 2020.