Interpolis uitvaartverzekering

Een uitvaartverzekering afsluiten bij Interpolis is niet meer mogelijk. Als u al een uitvaartverzekering heeft afgesloten bij Interpolis dan zal deze gewoon doorlopen.

Interpolis behoort tot de grotere verzekeraars in Nederland waar u terecht kunt voor allerlei soorten verzekeringen. Een van die verzekeringen is de overlijdensrisicoverzekering. Eerder kon u er ook terecht voor het afsluiten van een kapitaal uitvaartverzekering.

Interpolis uitvaartverzekering

Uitvaartverzekering afsluiten bij Interpolis?

Nu u geen uitvaartverzekering meer bij Interpolis kan afsluiten blijven er toch nog genoeg goede alternatieven over. Zo kunt u terecht bij DELA, Monuta, Ardanta en PC Uitvaart. Op onze website kunt u deze uitvaartverzekeraars met elkaar vergelijken op premie en polisvoorwaarden.

Alternatief kiezen voor een Interpolis uitvaartverzekering

Als u op zoek gaat naar een goed alternatief voor een verzekering van Interpolis dan moet u met enkele dingen rekening houden. Zo is de premie belangrijk, maar zijn de polisvoorwaarden belangrijker. U wilt namelijk een goede uitvaartverzekering afsluiten die alle kosten voor uw uitvaart dekt.

Door alleen te kijken naar de goedkoopste uitvaartverzekering zult u misschien niet de voor u beste uitvaartverzekering afsluiten. Een voorwaarde die mogelijk voor u van toepassing kan zijn is dat u uw kind gratis kunt meeverzekeren op uw polis.

Uitvaartverzekeringen vergelijken alleen op premie is dus niet de juiste optie. Als u wel een goedkope uitvaartverzekering wilt afsluiten dan is de natura verzekering een goede keuze. Bij de natura verzekering verzekert u zich door middel van een pakket waarmee alle producten en diensten voor uw uitvaart worden gedekt.

Indexatie
Voor uw nabestaanden is de natura uitvaartverzekering de beste optie zij zullen heel weinig te regelen hebben voor uw uitvaart en ze worden begeleid na uw overlijden. Uw uitvaart zal geheel naar uw wensen worden verzorgd zonder dat uw nabestaanden met extra kosten achter zullen blijven.

Let er bij het afsluiten wel op dat u een uitvaartverzekering met indexatie afsluit. Hiermee zorgt u ervoor dat de verzekering jaarlijks geïndexeerd wordt door de verzekeraar. U bent dan nooit onderverzekerd.

Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering is het verstandig om al direct aan te geven of u begraven of gecremeerd wilt worden. Dit geeft rust bij de nabestaanden in de emotionele periode na het overlijden. Daarnaast weet u zo direct voor welk bedrag u zich moet verzekeren.

Afkopen & opzeggen

Indien u uw lopende uitvaartverzekering wilt opzeggen of afkopen dan dient u de polisvoorwaarden te lezen. Let er op dat het afkopen van een uitvaartverzekering nooit gunstig uitpakt voor u als verzekerde. De verzekeraar zal kosten in rekening brengen waardoor u een lager bedrag ontvangt dan dat u heeft opgebouwd.

Contact met Interpolis

Telefonisch bereikbaar op werkdagen tijdens kantooruren via 013 462 9111

Indien u een overlijden wilt melden, uw rekeningnummer wilt wijzigen of andere vragen heeft dan dient u contact op te nemen met de Rabobank.

Een goedkoop alternatief voor de uitvaartverzekering van Interpolis

Indien u een voordelig alternatief zoekt voor de uitvaartverzekering van Interpolis dan kunt u terecht bij de uitvaartverzekeraars DELA, Monuta en Ardanta.

Over Interpolis verzekeringen

Interpolis is een van de grotere verzekeraars van Nederland en onder meer bekend van de term ‘Glashelder’. Waarmee de verzekeraar beloofde verzekeren minder complex te maken.

Met de focus op dingen die echt belangrijk zijn biedt Interpolis tegenwoordig allerlei soorten verzekeringen aan denk hierbij aan een autoverzekering, reisverzekering, annuleringsverzekering en inboedelverzekering. En dit is nog maar een kleine greep uit het aanbod van Interpolis.

De hoge waardering in de reviews geeft aan dat Interpolis een verzekeraar is die zijn belofte nakomt. Het is dan ook vervelend dat u voor het afsluiten van een uitvaartverzekering niet meer terecht kunt bij Interpolis.

Interpolis behoort tot de Achmea groep net als de verzekeraars Centraal Beheer, FBTO en Zilveren Kruis.

Een vervanging voor een uitvaartverzekering van Interpolis

Ondanks dat u geen uitvaartverzekering meer kunt afsluiten bij verzekeraar Interpolis kunt u terecht bij onderstaande uitvaartverzekeraars voor een goede en voordelige uitvaartverzekering. Begin met het vergelijken van de uitvaartverzekeringen voordat u een keuze maakt.

Uitvaartverzekering afsluiten

 • Geldbedrag + Uitvaartverzorger
 • Complete uitvaart
 • Geldbedrag vrij besteedbaar
 • Kinderen tot 18 jaar gratis

Verzekerd bedrag

€9.500,-
Dienstenpakket €2.500 + €7.000 vrij te besteden
Ander verzekerd bedrag?

7,36
Premie per maand

 • Geldbedrag vrij besteedbaar
 • Altijd aanpasbaar
 • Kinderen tot 25 jaar verzekerd met korting

Verzekerd bedrag

€9.500,-
Dienstenpakket €6.750 + €2.750 vrij te besteden
Ander verzekerd bedrag?

9,22
Premie per maand

a.s.r.
 • Geldverzekering
 • Kinderen tot 18 jaar gratis
 • Vrije keuze uitvaartverzorger

Verzekerd bedrag

€9.500,-

€ 10,88
Premie per maand

Twenthe
 • Natura sommen
 • Vrije keuze uitvaartverzorger
 • Kinderen tot 18 jaar gratis

Verzekerd bedrag

€9.500,-

€ 12,44
Premie per maand

 • Geldbedrag vrij besteedbaar
 • Geld verzekering

Verzekerd bedrag

€9.500,-
9.500 vrij te besteden
Ander verzekerd bedrag?

12,48
Premie per maand

DLE
 • Geldverzekering
 • Geldbedrag vrij besteedbaar
 • Termijn: Levenslang

Verzekerd bedrag

€9.500,-

€ 14,92
Premie per maand

Vergelijking gecontroleerd op: dinsdag 18 juni 2024
De premies per maand zijn berekend voor een persoon van 28 jaar (01-01-1996)