Moet u levenslang betalen voor uw uitvaartverzekering?

Als u een uitvaartverzekering gaat afsluiten dan gaat u daar premie voor betalen. Er zit een verschil in de termijn waarvoor u de uitvaart premie gaat betalen. Er zijn verzekeringsmaatschappijen waar u 30 jaar betaalt voor uw uitvaartverzekering, maar ook waar u levenslang moet betalen.

Hoe lang u premie moet betalen dat leest u in dit artikel.

Hoe lang premie betalen

Levenslange premie uitvaartverzekering

Als u levenslang premie moet betalen voor uw uitvaartverzekering dan begint u met betalen vanaf het moment dat u de uitvaartverzekering heeft afgesloten tot het moment dat u komt te overlijden of tot uw 80e verjaardag.

Door dat u een lange periode premie betaald er van uitgaande dat u oud gaat worden kan de premie voor uw verzekering laag worden gehouden. Als u maandelijks premie betaald dan zult u een laag maandbedrag betalen doordat de premie dus gespreid betaald wordt.

Tijdelijke premie uitvaartverzekering

Er zijn ook verzekeraars waar u tijdelijk uw premie voor de uitvaartverzekering kunt betalen. U zult dan maandelijks wel een hogere premie betalen dan dat u levenslang premie betaald. Op deze manier bent u eerder klaar met het betalen van uw premie.

De tijdelijke premie loopt meestal 10, 20 of 30 jaar of tot uw 65e levensjaar.

Welke premie is nu gunstig voor u?

Het is niet aan te geven welke van de bovenstaande opties voor u het voordeligst is. Simpelweg omdat u niet weet hoe lang u te leven heeft.

In beide gevallen is het raadzaam om vooraf de uitvaartverzekeringen te vergelijken. Hiermee komt u namelijk te weten welke verzekeraar het beste aansluit bij uw wensen. Bij het vergelijken van de uitvaartverzekeringen is het goed te weten wat uw uitvaartwensen zijn, hiermee maakt u het namelijk een stuk makkelijker om erachter te komen wat voor u de beste uitvaartverzekering is.

Uitvaartwensen
Zodra u uw uitvaartwensen weet kunt u namelijk ook de juiste polis afsluiten. Wilt u bijvoorbeeld een kapitaal verzekering of een natura verzekering. Door op deze vragen een antwoord te geven kunt u ook zien wat de premie is welke u moet betalen voor uw uitvaartverzekering.

Het vergelijken van de uitvaartverzekering neemt op deze manier een stuk minder tijd in beslag en nog belangrijker u sluit de juiste uitvaartverzekering af. Het afsluiten van een uitvaartverzekering doet u normaal gesproken maar één keer in uw leven dus het is wel belangrijk om meteen de juiste uitvaartverzekering af te sluiten.