Heeft u de juiste uitvaartverzekering?

Een uitvaartverzekering afsluiten dat is iets wat veel Nederlands als heel normaal beschouwen. Maar veel mensen weten niet dat ze misschien wel zijn onderverzekerd. De kosten voor een uitvaart stijgen jaarlijks behoorlijk. Als u een uitvaartverzekering heeft afgesloten en deze denkt te hebben afbetaald dan kunt u zich wel een flink vergissen.

Als de polis is afbetaald en deze staat stil dan zult u ieder jaar meer onderverzekerd raken. De kosten voor uw uitvaart worden namelijk steeds duurder. Als u 30 jaar geleden een uitvaartverzekering heeft afgesloten en deze was afbetaald op 5000 euro dan bent u nu al ongeveer 3000 euro onderverzekerd.

Uitvaartverzekering met indexering

Om te voorkomen dat u bent onderverzekerd zou u een uitvaartverzekering met indexatie moeten afsluiten. Als u een dergelijke uitvaartverzekering afsluit dan weet u dat u nooit zal zijn onderverzekerd.

De uitvaartverzekeraar zal de premie ieder jaar laten stijgen met een percentage welke gelijk is aan de inflatie. De uitvaartverzekeraar zal de premie laten stijgen aan de hand van het prijsindexcijfer van het Centraal Bureau voor de Statistiek. U voorkomt op deze manier een uitvaartverzekering welke uw uitvaart niet geheel zal dekken. U wilt toch ook niet dat uw nabestaanden met de kosten van uw uitvaart achter blijven.

Winstdeling

Een andere optie is winstdeling, hiermee wordt een gedeelte van uw betaalde premie voor een langere periode belegd. Het bedrag dat beschikbaar is voor winstdeling zal door de maatschappij vastgesteld worden. De winstdeling zal niet worden uitgekeerd maar hiermee wordt uw verzekerd kapitaal aangepast.

Natura verzekering

De meest veilige manier om een uitvaartverzekering af te sluiten zonder dat u zal zijn onderverzekerd is als u kiest voor de natura verzekering. Bij een natura verzekering zullen de producten en diensten voor uw uitvaart altijd worden gerealiseerd, ook als de kosten hiervoor in de toekomst zullen stijgen. Een natura verzekering is voor veel mensen toch wel een verstandige keuze.

Bij deze uitvaartverzekering hoeven uw nabestaanden het minst te regelen. Zodra de uitvaartverzorger is ingelicht over uw overlijden zal deze samen met uw nabestaanden de uitvaart volgens uw wensen gaan organiseren.

Stijgende uitvaartkosten

De kosten voor een uitvaart stijgen ongeveer met 3,5% per jaar. Een gemiddelde uitvaart zal over 30 jaar zo’n €19.000 kosten, terwijl dit nu ongeveer €8.000,- is. U kunt dus wel nagaan dat een uitvaart 30 jaar geleden ook veel minder koste dan tegenwoordig. De uitvaartverzekering welke destijds is afgesloten zal dan ook flink minder dekken als deze niet met indexatie is afgesloten.

Voor welke optie u ook gaat, het is altijd verstandig om regelmatig uw uitvaartverzekering tegen het licht te houden. Zo weet u voor welk bedrag u bent verzekerd en zal u niet zijn onderverzekerd als u tenminste actie onderneemt als blijkt dat u wel bent onderverzekerd.

DELA

9.0

review DELA

Verzekerd bedrag

€9.200

Leeftijd

30 jarige

9,58 p/m

Monuta

9.0

review Monuta

Verzekerd bedrag

€9.000

Leeftijd

30 jarige

11,87 p/m

Ardanta

8.3

review Ardanta

Verzekerd bedrag

€9.000

Leeftijd

30 jarige

13,84 p/m

PC Uitvaart

8.3

review Ardanta

Verzekerd bedrag

€9.000

Leeftijd

30 jarige

13,85 p/m