Dekking van de uitvaartverzekering

De dekking van de uitvaartverzekering bepaalt bijvoorbeeld de manier van uitkeren en uiteraard de diensten en extra’s die er beschikbaar zijn. De dekking bepaalt welk type kist de uitvaartverzekeraar zal vergoeden en het aantal volgauto’s, of het bedrag aan verzekerde waarde dat er wordt uitgekeerd.

Om de dekking van de uitvaartverzekering te vergelijken is het daarom allereerst van belang om het gewenste type polis te kiezen: natura of kapitaal. Daarna is het verstandig om goed te kijken naar de verschillen tussen een uitvaartverzekering en een overlijdensrisicoverzekering. Tenslotte kunt u de dekking van de uitvaartverzekering vergelijken.

Tip: wilt u de uitvaartverzekering afkopen en het aanbod vergelijken om een nieuwe te kiezen? Houd er rekening mee dat dit soms erg ongunstig kan uitpakken.

Natura of kapitaalpolis

Om de dekking van de uitvaartverzekering te vergelijken is het allereerst verstandig om de twee varianten naast elkaar te zetten:

  • Natura uitvaartverzekering
  • Kapitaal uitvaartverzekering

De keuze voor een polis in natura of kapitaal is belangrijk, aangezien dit bepaalt hoe de verzekeraar de verzekerde waarde zal uitkeren. Bij een natura-polis zorgt de verzekeraar in samenwerking met de uitvaartondernemer voor de uitvaart. Op basis van uw wensen, zonder dat de nabestaanden daar veel omkijken naar hebben. Bij een kapitaalpolis keert de verzekeraar de nabestaanden de verzekerde waarde uit. Zij kunnen dat bedrag gebruiken om (zelf) in samenwerking met de uitvaartondernemer de uitvaart te organiseren.

De kapitaal uitvaartverzekering biedt meer vrijheid voor de nabestaanden, maar leidt er ook toe dat er meer op hen neer zal komen. Bij een naturapolis spreekt u met de verzekeraar af wat uw wensen zijn. De verzekeraar zorgt er samen met de uitvaartondernemer voor dat de nabestaanden daar zo min mogelijk mee bezig hoeven te zijn.

Uitvaart- en overlijdensrisicoverzekering vergelijken

U kunt bovendien de dekking van de uitvaartverzekering en de overlijdensrisicoverzekering vergelijken. Het zijn twee totaal verschillende polissen, ook al keren ze beiden uit bij overlijden. De uitvaartverzekering dekt de uitvaartkosten, in natura of op basis van een kapitaal. De overlijdensrisicoverzekering dekt het financiële gat voor uw partner en/of kinderen dat er ontstaat op het moment dat u (en uw inkomen) wegvalt. Het zijn twee verschillende polissen, die u daarom ook goed naast elkaar kunt afsluiten zonder dat er sprake is van dubbele dekkingen.

Online uitvaartverzekering vergelijken

U kunt online de uitvaartverzekering vergelijken, door goed te kijken naar het type polis dat u wenst en bijvoorbeeld de dekking in relatie tot de overlijdensrisicoverzekering. Kijk altijd eerst goed naar de dekking en daarna pas naar de premie.
U voorkomt op die manier een dekking van de uitvaartverzekering die in de praktijk toch tegen blijkt te vallen.

Voorkom dat nabestaanden alsnog kosten dienen te maken voor de uitvaart, door online uitvaartverzekeringen te vergelijken en daar een goede keuze uit te maken.

DELA

9.0

review DELA

Verzekerd bedrag

€9.200

Leeftijd

30 jarige

9,58 p/m

Monuta

9.0

review Monuta

Verzekerd bedrag

€9.000

Leeftijd

30 jarige

11,87 p/m

Ardanta

8.3

review Ardanta

Verzekerd bedrag

€9.000

Leeftijd

30 jarige

13,84 p/m

PC Uitvaart

8.3

review Ardanta

Verzekerd bedrag

€9.000

Leeftijd

30 jarige

13,85 p/m