Catering bij een uitvaart

Bij een uitvaart hoort traditioneel ook een vorm van catering. Vaak is er na de dienst nog een mogelijkheid om even informeel samen te zijn en vaak wordt hier ook de mogelijkheid geboden om de familie te condoleren met hun verlies. Veel mensen zullen hierbij denken aan het serveren van koffie en cake en natuurlijk wordt dit nog steeds gedaan, maar steeds vaker wordt hier iets meer nadruk gelegd op de wensen van de overledene. Hield deze van een hapje en een borreltje dan is dit ook zeker mogelijk.

Bij een uitvaartverzekering worden vooraf ook kosten gerekend voor de catering en bij het aanvragen van de verzekering zal ook nagevraagd worden hoeveel gasten u verwacht op uw uitvaart en wat u wenst te serveren als catering. Dit zal bij het online aanvragen wellicht erg globaal zijn, maar uiteraard is dit iets om te bespreken met de adviseur van uw uitvaartverzekering.

Natura uitvaartverzekering
Wanneer u een uitvaartverzekering in natura heeft afgesloten kan het zijn dat uw favoriete cateraar niet mogelijk is tijdens de uitvaart. Dit kan zijn doordat de uitvaartverzekering hier geen contractuele afspraken mee heeft gemaakt. Indien u een kapitaal uitvaartverzekering heeft, zal de verzekering uw nabestaanden geld overmaken wanneer u komt te overlijden, zij kunnen dan zelf contact opnemen met uw favoriete cateraar.

Er zijn dus meerdere mogelijkheden, welke ervoor zorgen dat uw laatste wensen gehonoreerd worden. Indien u niet een vaste cateraar heeft, maar wel specifieke eisen omtrent de catering tijdens uw uitvaart, dan hebben de meeste uitvaartverzekeraars tegenwoordig ook volop keuze in het eigen assortiment.

Belegde broodjes

Naast de koffie en cake wordt er erg vaak gekozen voor de belegde broodjes. Dit kan vaak in arrangement vorm afgenomen worden bij de uitvaartverzekeraar. In overleg wordt er gerekend op een aantal belegde broodjes per persoon. Dit bestaat uit zachte broodjes, wit of bruin welke belegd zijn met diverse kaassoorten en diverse vleeswaren.

Zo hebben de gasten voldoende keuze. Vraag ook na of het mogelijk is om hier bepaalde supplementen aan toe te voegen. Denk hierbij aan een zoete snack of een kopje soep. Op deze manier wordt het een onbezorgd samenzijn voor de mensen die u willen gedenken. Bij de belegde broodjes wordt door de cateraar van de uitvaartverzekering vaak onbeperkt koffie, thee of water geschonken. Overleg naar de mogelijkheden wanneer men iets anders te drinken wenst. De kosten voor dit arrangement verschillen per cateraar en verzekeraar. U kunt denken aan een bedrag van ongeveer €10,- per gast.

Ambachtelijk belegde broodjes

Zijn de belegde broodjes nog redelijk traditioneel, dan kan er voor een iets uitgebreidere variant gekozen worden indien u dit wenst. Denk hierbij aan een luxe variant van de belegde broodjes. Vaak wordt dit ook als arrangement aangeboden door de verzekeraar. Dit verschilt vaak met de belegde broodjes door het vervangen van te iets wat ouderwetse witte bolletjes met wat kleine harde witte broodjes, verschillende broodsoorten en vaak ook komt de belegde tortilla wrap hierin terug.

Afhankelijk van de cateraar en uw wensen natuurlijk kunnen er kleine worstenbroodjes, kaasbroodjes of saucijzenbroodjes bij zitten. Net als bij het belegde broodjes arrangement past hierin ook eventueel een kopje soep, welke u de gasten kunt aanbieden. Of de cateraar van uw verzekering dit aanbiedt, verschilt natuurlijk per verzekeraar, maar u zou het altijd als wens bespreekbaar kunnen maken. De kosten per persoon komen in dit geval vaak op ongeveer 14 à 15 euro per persoon.

Zoete lekkernijen

Is het tijdstip minder geschikt voor belegde broodjes met soep? Of wellicht bent u een enorme zoetekauw, dan is daar natuurlijk altijd de optie voor de traditionele koffie met cake. Maar wellicht is het juist fijn om anders herdacht te worden en hierin iets meer uit te pakken. Dan bestaan er vaak arrangementen met een combinatie van verschillende zoete lekkernijen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld macarons, petit fours, muffins en zoete broodjes met diverse toppings.

Dit is afhankelijk van de cateraar van uw uitvaartverzekering. Een mooie manier om herdacht te worden. Lekker in combinatie met onbeperkt koffie, thee en water. Voor een dergelijke catering op uw uitvaart kunt u denken aan een bedrag van rond de €10,- tot 12,- euro per persoon. Afhankelijk van uw wensen, de mogelijkheden van de cateraar en natuurlijk uw uitvaartverzekering.

Borrelhapjes

Een ander veelvoorkomende keuze van de laatste tijd is toch wel het serveren van borrelhapjes na een dienst bij een uitvaart. Het klinkt wellicht niet enorm chic en gedenkwaardig, maar zeker wanneer u een persoon bent welke ook als een gezelschaps mens in het leven stond, graag afspreken met vrienden en bekenden, bij de eerste zonnestralen op het terras gaat zitten en bij bedrijfsfeestjes altijd bij de laatste overgebleven hoort. Dan zijn de borrelhapjes wellicht toch niet zo een slecht idee.

Bovendien wordt dit steeds vaker gedaan in dergelijke omstandigheden, waardoor de opmaak en de variëteit van de hapjes een enorm verschil maken in de presentatie. De kosten van deze borrelhapjes kunnen erg uiteenlopen per cateraar, aangezien ook de borrelhapjes zelf enorm kunnen verschillen. U kunt hierbij uitgaan van een bedrag van 11,-  tot 15,- euro per persoon.

Kinderbox

Enkele uitvaartverzekeringen bieden zelfs een soort kinderbox aan. Voor hen zal het ook een beladen dag zijn, waarvan zij wellicht niet alles zullen begrijpen, maar ze zullen aanvoelen dat hun ouder of ouders verdrietig zijn. Om ze een beetje af te leiden zit er naast een broodje en wat te drinken ook vaak iets te spelen in voor de kinderen. Bijvoorbeeld wat kleurpotloden met een kleurplaat. Dit maakt voor hen de dag net even iets gemakkelijker en dan kunnen ze zich rustig met hun nieuwe speelgoed terugtrekken.

Uw wensen

Wat uw wensen ook zijn betreffende de catering bespreek dit met de uitvaartverzekering en met uw dierbaren. Zij zullen degene zijn die het moeten gaan beslissen en regelen, dus hoe meer hierover is vastgelegd des te onbezorgder deze periode voor hen zal verlopen. Wilt u één van bovenstaande opties, maar biedt uw uitvaartverzekering dit niet aan, bespreek dan de alternatieven of zorg dat hiervoor in het kapitaal deel van de verzekering iets voor overblijft zodat uw nabestaanden het daarmee kunnen regelen.