Beste uitvaartverzekering 2019

Wat is de beste uitvaartverzekering van 2019? Eigenlijk is hier geen pasklaar antwoord op te geven aangezien de beste uitvaartverzekering voor iedereen anders is. Wat voor de één de beste verzekering is dat hoeft voor u niet zo te zijn.

Het hangt namelijk helemaal af van uw wensen, zowel de wensen wat betreft de verzekering als de wensen voor de uitvaart. Wel heeft het WUA in december 2018 de uitvaartverzekeraars getest op het afsluiten van een uitvaartverzekering. De uitvaartverzekeraar welke het beste scoort is Monuta.

Wat is de beste online uitvaartverzekeraar?

Uit onderzoek onder 400 consumenten uitgevoerd door WUA is Monuta.nl als koploper geëindigd. Consumenten sluiten het liefst een uitvaartverzekering af bij deze uitvaartverzekeraar. Het is overigens de derde keer op rij dat Monuta.nl op nummer 1 eindigt. Met 41 punten weet Monuta.nl de andere verzekeraars ver achter zich te houden, op nummer 2 staat DELA.nl met 37 punten gevolgd door Yarden met 35 punten.

WUA score

Monuta.nl sinds 2017 de nummer 1

Sinds 2017 komt Monuta.nl als koploper uit de test van WUA, zowel op smartphone en desktop scoort de verzekeraar erg goed. De nummer 2 en 3 posities worden afgewisseld door DELA en Yarden. Vorig jaar in juli is de test eenmalig uitgevoerd op alleen de smartphone en toen wist DELA de test te winnen.

Monuta is de uitvaartverzekeraar waar de consument het liefst een uitvaartverzekering afsluit. Wat betreft customer experience staat Monuta.nl op nummer 1.

Opvallende stijger

Een opvallende stijger in de lijst is Ardanta.nl met 11 punten staat de verzekeraar op nummer 4. Ardanta.nl deed het vooral goed in de laatste maand van 2018 op het thema-onderdeel Merk in de Eerste Indruk en de Verdieping.

Digital Customer Experience

Als het gaat om consumentenervaring dan scoort Monuta.nl het hoogst van alle uitvaartverzekeraars. De verzekeraar weet 67 punten te behalen als het gaat om de ervaring op desktop en 68 op smartphone. Yarden.nl volgt als tweede, met ook 67 punten op desktop en 66, op smartphone.

Consumenten waarderen vooral de ruime informatie over uitvaartverzekeringen op de website van Monuta.

Online consumentenervaring

Het onderzoek van het WUA is meer gericht op de online consumentenervaring van de verzekeraars. Het zegt natuurlijk niet alles over de verzekeringen welke je kunt afsluiten bij de desbetreffende verzekeraars. Wel geeft het aan hoe de verzekeraar te werk gaat en er alles aan doet om het u als consument zo makkelijk mogelijk te maken. Bij het kiezen en afsluiten van de beste uitvaartverzekering voor u kunt u onderstaande punten in acht nemen.

Waarop vergelijken?

Om de beste uitvaartverzekering van 2019 te bepalen voor uzelf zult u bij het vergelijken eens naar de verschillende factoren moeten kijken. Vergelijkt u op prijs, of op voorwaarden? De hoogte van het verzekerd bedrag of de looptijd? De service van de uitvaartverzekeraar of hoe makkelijk u in contact komt met hen? U zult merken dat u na deze vragen vrijwel zeker steeds een andere verzekeraar als beste te zien krijgt.

Welk type uitvaartverzekering

Buiten dat u een keuze kunt maken voor een bepaalde verzekeraar, kunt u ook een keuze maken tussen de soorten verzekeringen.

Natura- of kapitaal verzekering

Als we naar de verschillende soorten verzekeringen kijken dan zijn de natura- en de kapitaalverzekering wel 2 heel verschillende uitvaartverzekeringen. Beide vormen hebben voor- en nadelen en het is belangrijk om u vooraf goed in te lezen in de verschillen tussen beide soorten. Bij deze verzekeringen is het verschil in uitkeren groot, bij de natura verzekering is dit in diensten en goederen voor uw uitvaart. Bij de kapitaal verzekering zal er geld worden uitgekeerd. Bovendien is er dus ook een groot verschil als het gaat om de keuzevrijheid.

Klantenservice van de uitvaartverzekeraar

Dat de premie en de voorwaarden van een uitvaartverzekering twee belangrijke factoren zijn, dat mag duidelijk zijn. Maar een punt welke u niet over het hoofd mag zien is de klantenservice van een uitvaartverzekeraar. U sluit immers een verzekering af welke alles te maken heeft met een goed verloop van uw uitvaart. U wilt dan als u met vragen zit wel snel en deskundig geholpen worden door de klantenservice. Om er achter te komen of de verzekeraar van uw keuze een goede klantenservice heeft is het een optie om de reviews over de uitvaartverzekeraar te lezen.

Kinderen meeverzekerd

Een factor welke voor veel mensen bepalend is, is of de kinderen gratis meeverzekerd worden op de polis van één van de ouders. Dit is namelijk niet bij iedere verzekeraar het geval. Bovendien kan het zijn dat uw kind tot het 18e jaar gratis is meeverzekerd maar er zijn ook verzekeraars waar dit tot het 21e jaar is. Het gratis meeverzekeren scheelt u als ouder een hoop premie. Het is dan ook zeker een punt waar u op moet letten als u de voor u beste uitvaartverzekering gaat afsluiten.

Gemak van het afsluiten

Als u een keuze voor een bepaalde uitvaartverzekering heeft gemaakt is het belangrijk dat u deze makkelijk online kunt afsluiten. Alle antwoorden op uw vragen en de voorwaarden moeten duidelijk op de website staan zodat het voor u simpel is om de verzekering af te sluiten.

Uitvaartverzekeraars

Als u een begrafenisverzekering afsluit dan wilt u dat het rendement van een dergelijke verzekering aan uw wensen voldoet. U doet er dan ook goed aan om bij het afsluiten ervan niet alleen naar de premie te kijken. Neem vooral de voorwaarden onder de loep, kijk hoe lang u premie dient te betalen en voor welk bedrag u verzekerd bent.

Vergelijk en afsluiten

Zoals u hebt kunnen lezen bestaat de “beste uitvaartverzekering” niet. Wat wel bestaat, is de uitvaartverzekering welke helemaal aansluit aan uw wensen. Dit is de voor u beste uitvaartverzekering. U vindt een dergelijke verzekering door vooraf de verzekeringen te vergelijken en te bepalen wat voor u de beste keuze is.

Het vergelijken van de uitvaartverzekeringen en uitvaartverzekeraars kunt u simpel doen op onze website. Dus als u in 2019 een uitvaartverzekering gaat afsluiten dan adviseren wij bovenstaande punten mee te nemen en aan de hand daarvan de juiste keuze te maken.