Uitvaartverzekering afgewezen

Niemand verwacht te worden afgewezen voor een uitvaartverzekering, en wanneer het gebeurt, kan het een behoorlijke schok zijn.

Verzekeraars kunnen om verschillende redenen de dekking weigeren: risicovol gedrag, een van de meest voorkomende redenen, medische zorgen.

Geen enkel bedrijf is hetzelfde en wat mogelijk bij de ene verzekeraar wordt goedgekeurd, zorgt voor problemen bij een andere uitvaartverzekeraar.

Uitvaartverzekering afgewezen

Riskante levensstijl

Het spreekt voor zich dat verzekeraars altijd een risico nemen. Hoe riskanter de levensstijl van een klant is, hoe groter de kans dat ze eerder zullen sterven.

Medische geschiedenis

Voor de meeste mensen is de medische geschiedenis echter de meest voorkomende reden waarom ze voor een uitvaartverzekering worden afgewezen. Of het nu gaat om mentale of fysieke gezondheid, gewicht, familiegeschiedenis of al bestaande omstandigheden waar sprake van is.

Net als bij risicovol gedrag zijn een of twee voorwaarden mogelijk niet genoeg om de dekking te weigeren, maar hoe meer problemen er zijn, hoe minder waarschijnlijk het is dat de uitvaartverzekering wordt uitgegeven.

Maar wat er ook gebeurt, lieg nooit over de informatie. Als dit beleid wordt ontdekt, wordt het beleid ongeldig en wordt de dekking ingetrokken. Zoals dit artikel laat zien, zijn er een paar veel voorkomende fouten die mensen maken bij het toepassen van die informatie.

Wat te doen na een afwijzing?

Zelfs als u bent geweigerd voor een uitvaartverzekering, is er mogelijk licht aan het einde van de tunnel. Als de weigering om medische redenen is, is een niet-medische uitvaartverzekering een optie. De dekking kan lager zijn dan een standaardpolis, maar soms kan zelfs een beetje een groot verschil maken.

Hoe kunt u een afwijzing voorkomen?

Er zijn veel redenen waarom de dekking kan worden afgewezen, maar er zijn altijd opties of alternatieven als u bereid bent om te zoeken. Maak geen fout die ertoe kan leiden dat uw uitvaartverzekering wordt afgewezen. We adviseren u hoe u ervoor kunt zorgen dat uw aanvraag wordt geaccepteerd.

1. U onthoudt informatie voor een verzekeraar

De meest voorkomende reden voor het niet aanvaarden van een uitvaartverzekering is vanwege het niet bekendmaken van relevante informatie. Hier zijn twee voorbeelden van wat als niet openbaarmaking (of fraude) zou kunnen worden beschouwd:

  • U bent ernstig ziek voordat u een polis afsluit en zegt het niet tegen de verzekeraar.
  • U zegt op uw aanvraagformulier dat u geen hartaandoening hebt, terwijl u in feite een sterk vermoeden hebt dat u dat wel heeft, maar nog geen medische bevestiging hebt ontvangen.

In deze gevallen kan de aanvraag worden afgewezen of achteraf de claim worden afgewezen of de uitbetaling worden verlaagd. Wees daarom volkomen openhartig over de staat van uw gezondheid en uw levensstijl wanneer u de uitvaartverzekering aanvraagt.

Tip: Als u een uitvaartverzekering gaat afsluiten en u wilt snel weten of uw aanvraag zal worden goedgekeurd dan kunt u terecht bij uitvaartverzekeraar Monuta. Uw aanvraag zal snel worden beoordeeld zodat u direct weet of u bent goedgekeurd of afgewezen.

Verzekeringstechnische afdeling

De nieuwe informatie die werd ontdekt op het moment van een claim, wordt beoordeeld door de verzekeringstechnische afdeling van de verzekeraar. Om te bepalen wat deze zou hebben gedaan als deze nieuwe informatie vanaf het begin was bekend gemaakt. Het hangt er dus van af hoe ernstig de niet openbaarmaking is:

  • Als het zo ernstig is dat de verzekeraar u geen dekking zou hebben aangeboden als dit bekend was, dan wordt uw claim waarschijnlijk afgewezen.
  • Als het niet zo erg is, en de verzekeraar beslist dat het u nog dekking zou bieden, maar tegen een hogere premie, kan het de uitbetaling met hetzelfde percentage verminderen. Als de beoordelaars bijvoorbeeld vooraf over deze nieuwe informatie zouden beschikken, zouden ze de premie met bijvoorbeeld 25% hebben verhoogd en vervolgens is de uitgekeerde uitkering dienovereenkomstig met 25% verlaagd.

Wat kunt u doen?

Vind de juiste verzekeraar

Niet alle verzekeraars denken op precies dezelfde manier. Elk bedrijf heeft zijn eigen unieke groep van risico’s waar ze toleranter tegenover staan, en dus zullen sommigen verzekeren wat anderen niet kunnen.

Alternatieve uitvaartverzekeringen

Niet elke polis vereist een gedetailleerde medische beoordeling, dus bekijk andere soorten uitvaartverzekeringen die er zijn. Mogelijk wordt uw aanvraag daar direct aangenomen.

Monuta

9.0

Monuta beoordeling

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

7,36 p/m

DELA

9.0

DELA beoordeling

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

9,22 p/m

a.s.r.

8.3

a.s.r. beoordeling

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

10,88 p/m

DLE

8.6

DLE beoordeling

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

14,92 p/m