Uitvaartverzekering: waarop letten?

Een uitvaartverzekering afsluiten kan lastig zijn. Het gaat om een financieel complex proces. Probeer er in ieder geval voor te zorgen dat u goed weet wat er beschikbaar is en waar u op dient te letten. We zetten 4 handige tips voor u op een rij om beter te vergelijken en vervolgens te kunnen afsluiten.

Let in ieder geval op het type uitvaartverzekering, net als de indexatie van zowel de premie als de dekking. Let er verder op of de kinderen ook zijn meeverzekerd en kijk naar de termijn van de polis. Op die manier kunt u een goede keuze maken uit de verschillende polissen.

Type uitvaartverzekering

Het type uitvaartverzekering is de eerste belangrijke keuze. Kies uit een natura of een kapitaalpolis. De natura uitvaartverzekering voorkomt dat uw nabestaanden daarvoor veel hoeven te regelen. Hier staat tegenover dat u iets minder vrijheid heeft, nadat de verzekeringspolis is afgesloten.

Maak een keuze uit de natura of kapitaal polis en let vervolgens op de indexatie, de kinderen en de termijn waarvoor de uitvaartverzekering geldt. Op die manier kunt u dit stap voor stap doen en komt er niet teveel op u af.

Indexatie van de premie en dekking

Let op het verzekerd bedrag met de uitvaartverzekering en de indexatie daarvan. Een dekking van €7.000 vandaag de dag is over het algemeen voldoende, maar zal over 20 of 30 jaar veel te weinig zijn. Dat heeft te maken met de inflatie, waardoor ook een uitvaart steeds een beetje duurder wordt.

Het is daarom belangrijk om een uitvaartverzekering te kiezen waarbij er sprake is van indexatie. Het verzekerde bedrag wordt dan samen met de inflatie opgehoogd.
Let op: ook de premie wordt over het algemeen geïndexeerd, waardoor u steeds een beetje meer gaat betalen.

Kinderen meeverzekerd?

Indien u een uitvaartverzekering wilt afsluiten is het bovendien verstandig om na te gaan of de kinderen meteen meeverzekerd zijn en of u daar geen extra premie voor hoeft te betalen. Dat is vaak het geval, maar niet standaard. In veel van de gevallen zijn de kinderen meeverzekerd, zodat u voor hen geen aparte polis hoeft af te sluiten. Kijk hier goed naar, zodat u een uitvaartverzekering kunt kiezen die dekking biedt voor u en de kinderen.

Termijn van de uitvaartverzekering

Tenslotte is het bij het afsluiten van een uitvaartverzekering verstandig om kritisch te kijken naar de termijn waarvoor deze geldig is. Er is soms sprake van een levenslange dekking. In andere gevallen gaat het om een termijn tot 85 jaar of zelfs tot 80 jaar. Dat betekent dat u na die tijd niet zomaar meer een uitvaartverzekering kunt afsluiten. Let goed op deze belangrijke factoren, zodat u een goede keuze kunt maken en u de zekerheid heeft van een goede verzekeringspolis voor uw uitvaart.

DELA

9.0

review DELA

Verzekerd bedrag

€9.200

Leeftijd

30 jarige

9,58 p/m

Monuta

9.0

review Monuta

Verzekerd bedrag

€9.000

Leeftijd

30 jarige

11,87 p/m

Ardanta

8.3

review Ardanta

Verzekerd bedrag

€9.000

Leeftijd

30 jarige

13,84 p/m

PC Uitvaart

8.3

review Ardanta

Verzekerd bedrag

€9.000

Leeftijd

30 jarige

13,85 p/m