Uitvaartverzekering, wat is het?

We hebben allemaal verschillende verzekeringen afgesloten en misschien wel de meest complexe verzekering is de uitvaartverzekering. Veel mensen vragen zich dan ook af…. een uitvaartverzekering, hoe werkt het?

Eigenlijk is het heel simpel. Met het afsluiten van een uitvaartverzekering verzekert u zich tegen de kosten van uw uitvaart.

Uitvaartverzekering hoe werkt het

Door dat u een uitvaartverzekering afsluit weet u dat u verzekerd bent tegen de kosten van uw uitvaart. Maar welke uitvaartverzekering is het beste voor u? Het ligt er helemaal aan wat uw wensen zijn met betrekking tot uw uitvaart.

Wat voor de één als de beste uitvaartverzekering wordt ervaren dat hoeft voor de ander niet zo te zijn. Door de wensen voor uw uitvaart op papier te zetten komt u al snel tot de juiste keuze als u een uitvaartverzekering gaat afsluiten.

Is een uitvaartverzekering nodig?

Of het afsluiten van een uitvaartverzekering nodig is dat verschilt per persoon. Meer dan 70% van de Nederlanders heeft wel een uitvaartverzekering afgesloten.

Er zijn ook genoeg mensen die liever geen uitvaartverzekering afsluiten en ervoor kiezen om te sparen voor hun uitvaart. Ze leggen dan een geldbedrag opzij om hiermee de uitvaart te laten bekostigen.

Bij deze optie zult u wel de discipline moeten hebben om het geldbedrag consequent opzij te zetten. En heel belangrijk u zult rekening moeten houden met de stijgende uitvaartkosten. De kosten van een uitvaart stijgen jaarlijks met enkele procenten.

Als u dus een bepaald bedrag opzij zet dan zal dit op een gegeven moment te weinig kunnen zijn. Een gemiddelde uitvaart kost 8000 euro, maar dit bedrag zal over 5 jaar hoger zijn. Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering kunt u dit opvangen door een uitvaartverzekering met indexatie af te sluiten.

Voor- en nadelen uitvaartverzekering

Het voordeel van een uitvaartverzekering is dat u verzekerd bent tegen de kosten van uw uitvaart. U zadelt uw nabestaanden niet op met de kosten van uw begrafenis of crematie. Verder is het voor de nabestaanden duidelijk wie er gebeld moet worden na een overlijden om de uitvaart te verzorgen.

Het nadeel kan zijn dat als u te laag verzekerd bent de nabestaanden alsnog moeten bijspringen om de facturen van de uitvaart te betalen. Bij het afsluiten van een natura uitvaartverzekering kan dit niet gebeuren omdat alle producten en diensten voor de uitvaart vergoedt zullen worden.

Natura Uitvaartverzekering

Wilt u de producten en diensten voor de uitvaart verzekeren? Dan kunt u het beste een natura verzekering afsluiten. Hierbij zullen alle producten en diensten welke nodig zijn voor uw uitvaart verzekerd zijn.

Uw nabestaanden hebben bij een natura uitvaartverzekering het minst te regelen. En al helemaal als u uw uitvaartwensen heeft vastgelegd. U kunt dit online doen bij de uitvaartverzekeraar.

Kapitaal verzekering

Wilt u dat er een geldbedrag zal worden uitgekeerd aan uw nabestaanden nadat u bent overleden? Dan is het afsluiten van de kapitaal verzekering iets voor u. U bouwt met de kapitaal uitvaartverzekering zoals de benaming al doet vermoeden een kapitaal op.

Dit kapitaal zal worden uitgekeerd aan de begunstigde van uw uitvaartverzekering nadat u bent overleden. Uw nabestaanden kunnen met dit geldbedrag uw uitvaart verzorgen. Het is overigens niet verplicht dat het uitgekeerde bedrag zal worden gebruikt voor de uitvaart.

Door u goed in te lezen voordat u een uitvaartverzekering gaat afsluiten zult u de verzekering afsluiten welke aan uw wensen voldoet.