Hoe werkt een uitvaartverzekering?

We hebben allemaal verschillende verzekeringen afgesloten en misschien wel de meest complexe verzekering is de uitvaartverzekering. Veel mensen vragen zich dan ook af…. een uitvaartverzekering, hoe werkt het? Eigenlijk is het heel simpel. Met het afsluiten van een uitvaartverzekering verzekerd u zich tegen de kosten van uw uitvaart.

Door dat u een uitvaartverzekering afsluit weet u dat u verzekerd bent tegen de kosten van uw uitvaart. Maar welke uitvaartverzekering is het beste voor u? Het ligt er helemaal aan wat uw wensen zijn met betrekking tot uw uitvaart. Wat voor de één als de beste uitvaartverzekering wordt ervaren dat hoeft voor de ander niet zo te zijn. Door de wensen voor uw uitvaart op papier te zetten komt u al snel tot de juiste keuze als u een uitvaartverzekering gaat afsluiten.

Producten en diensten uitvaart

Wilt u de producten en diensten verzekeren? Dan kunt u het beste een natura verzekering afsluiten. Hierbij zullen alle producten en diensten welke nodig zijn voor uw uitvaart verzekerd zijn. Uw nabestaanden hebben bij een natura uitvaartverzekering het minst te regelen. En al helemaal als u uw uitvaartwensen al op papier hebt gezet. Er zijn uitvaartverzekeraars waar u dit online kunt vastleggen.

Kapitaal verzekering

Wilt u dat er een geldbedrag zal worden uitgekeerd aan uw nabestaanden nadat u bent overleden? Dan is het afsluiten van de kapitaal verzekering iets voor u. U bouwt met de kapitaal uitvaartverzekering zoals de benaming al doet vermoeden een kapitaal op. Dit kapitaal zal worden uitgekeerd aan de nabestaanden nadat u bent overleden. Uw nabestaanden kunnen met dit geldbedrag uw uitvaart verzorgen. Het is overigens niet verplicht dat het uitgekeerde geld zal worden gebruikt voor de uitvaart.

Door u goed in te lezen voordat u een uitvaartverzekering gaat afsluiten zult u de verzekering afsluiten welke aan uw wensen voldoet.

Sparen voor uw uitvaart

Er zijn ook genoeg mensen die liever geen uitvaartverzekering afsluiten en ervoor kiezen om te sparen voor hun uitvaart. Ze leggen dan een geldbedrag opzij om hiermee de uitvaart te laten bekostigen. Bij deze optie zult u wel de discipline moeten hebben om het geldbedrag consequent opzij te zetten. En heel belangrijk u zult rekening moeten houden met de stijgende uitvaartkosten. De kosten van een uitvaart stijgen jaarlijks met enkele procenten.

Als u dus een bepaald bedrag opzij zet dan zal dit op een gegeven moment te weinig kunnen zijn. Een gemiddelde uitvaart kost 8000 euro, maar dit bedrag zal over 5 jaar weer een beetje hoger zijn. Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering kunt u dit opvangen door een uitvaartverzekering met indexatie af te sluiten.

DELA

9.0

review DELA

Verzekerd bedrag

€9.200

Leeftijd

30 jarige

9,58 p/m

Monuta

9.0

review Monuta

Verzekerd bedrag

€9.000

Leeftijd

30 jarige

11,87 p/m

Ardanta

8.3

review Ardanta

Verzekerd bedrag

€9.000

Leeftijd

30 jarige

13,84 p/m

PC Uitvaart

8.3

review Ardanta

Verzekerd bedrag

€9.000

Leeftijd

30 jarige

13,85 p/m