Stijgende uitvaartkosten

De kosten voor een uitvaart blijven stijgen. Zeven jaar geleden kostte een gemiddelde uitvaart nog €5.500,- en dit is inmiddels al met 27% gestegen naar een bedrag van ongeveer €7.000,-. De stijging zo is de verwachting zal de komende jaren nog wel doorzetten. Hebben de stijgende uitvaartkosten invloed op het afsluiten van een uitvaartverzekering?

Stijgende uitvaartkosten

De stijgende uitvaartkosten kunnen invloed hebben op de uitvaartverzekering. Het ligt er ook aan welk type uitvaartverzekering u heeft afgesloten. Als u een kapitaalverzekering heeft afgesloten dan wordt er na het overlijden een geldbedrag aan de nabestaanden uitgekeerd. Met dit geldbedrag kan de uitvaart betaald worden.

Met de kapitaalverzekering kan het zo zijn dat het geldbedrag niet voldoende is om uw uitvaart helemaal mee te bekostigen. Het geldbedrag staat namelijk vooraf vast en door een stijging van de uitvaartkosten ontstaat er op een gegeven moment een gat tussen het gespaarde kapitaal en de werkelijke kosten. Hoe meer de kosten van de uitvaart stijgen hoe groter dit gat zal zijn.

Natura verzekering

U kunt er ook voor kiezen om een natura verzekering af te sluiten. Met de natura verzekering verzekerd u zich voor de producten en diensten voor uw uitvaart. Vooraf is er al duidelijkheid welke producten en diensten er worden afgenomen tijdens uw uitvaart. Als de kosten zijn gestegen zullen de producten en diensten toch geleverd worden. Met de natura uitvaartverzekering kiest u dus voor de zekerheid dat uw uitvaart geheel bekostigd kan worden. Met de kapitaalverzekering kiezen mensen voor de vrijheid omtrent hun uitvaart. Met het uitgekeerde kapitaal kan de uitvaart helemaal naar eigen wens geregeld worden.

Indexatie

Als u de zekerheid wilt hebben dat uw uitvaart helemaal bekostigd kan worden dan kunt u een uitvaartverzekering met indexatie afsluiten. Als u een uitvaartverzekering met indexatie gaat afsluiten dan zal er ieder jaar een inflatiecorrectie worden doorgevoerd.

Hierdoor is de uitvaartverzekering altijd dekkend en zult u nooit onderverzekerd zijn. Met de uitvaartverzekering met indexatie zal de premie wel ieder jaar toenemen. Op deze manier weet u wel dat uw nabestaanden niet voor verrassingen komen te staan. Als u namelijk bent onderverzekerd dan blijven zij met de restschuld achter en dit is natuurlijk nooit de bedoeling.

Welke uitvaartverzekering u het beste kunt afsluiten dat heeft te maken met uw persoonlijke wensen. De één sluit liever een kapitaalverzekering af en de ander gaat liever voor de natura verzekering. Er zit ook een verschil tussen de verschillende verzekeraars op onze website kunt u de uitvaartverzekeringen met elkaar vergelijken.

Op deze manier zult u de uitvaartverzekering afsluiten welke helemaal aan uw persoonlijke wensen voldoet. U sluit een uitvaartverzekering als het goed is maar eenmaal in uw leven af. Neem er daarom de tijd voor.

Monuta

9.0

review Monuta

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

7,36 p/m

DELA

9.0

review DELA

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

9,22 p/m

a.s.r.

8.3

review Ardanta

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

10,88 p/m

DLE

8.6

review Ardanta

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

14,92 p/m