Tips voor een uitvaartverzekering

Een uitvaartverzekering afsluiten is voor de meeste consumenten niet iets waar met veel plezier naar uitgekeken wordt. Toch is het wel iets waar u even de tijd voor moet nemen. Doordat u een uitvaartverzekering normaal gesproken, maar eenmaal in uw leven zult afsluiten is het vrij logisch dat niet iedereen weet waar op te letten.

Daarom hebben wij enkele tips voor u die u geld kunnen besparen, maar waardoor u ook de uitvaartverzekering zult afsluiten welke bij uw wensen aansluit. Er zijn namelijk behoorlijk wat keuzemogelijkheden als u een begrafenisverzekering gaat afsluiten.

Uitvaartverzekering tips

U wilt een uitvaartverzekering afsluiten en dat is een verstandige keuze, maar er komen vragen op u af waar u eigenlijk nog niet eerder over heeft nagedacht. En voor de meeste mensen zijn dit ook vragen waar ze liever ook niet bij stil staan, maar het is toch goed om dit wel even te doen.

Als u besluit een uitvaartverzekering af te gaan sluiten dan is het handig als u al weet wat uw uitvaartwensen zijn, wilt u bijvoorbeeld begraven of gecremeerd worden? Wilt u een sobere of een uitgebreide uitvaart? Dit zijn zomaar twee vragen waar u mee kunt bepalen wat voor u de juiste uitvaartverzekering kan zijn.

Heeft u kinderen of verwacht u een kindje? Dan is het verstandig om te kijken of het kindje of de baby gratis meeverzekerd kan worden op uw polis.

Natura uitvaartverzekering

Wilt u dat u begrafenis of crematie helemaal geregeld wordt aan de hand van uw wensen door de uitvaartverzekeraar? In dat geval is de natura uitvaartverzekering voor u een optie. U verzekert zich bij een natura verzekering voor de producten en diensten die nodig zijn voor uw uitvaart. Uw nabestaanden hoeven bijna niets te regelen en de uitvaart zal naar uw wensen worden georganiseerd door de uitvaartverzorger.

Kapitaal verzekering

Als u wat meer keuzevrijheid met betrekking tot uw uitvaart wenst dan is de kapitaal verzekering een betere optie. Bij de kapitaal verzekering wordt er met de betaalde premie een kapitaal opgebouwd welke bij overlijden zal worden uitgekeerd aan de nabestaanden. Met het uit te betalen geldbedrag kan uw uitvaart bekostigd worden. Bij de kapitaal verzekering zullen de nabestaanden wel meer moeten regelen dan bij de natura verzekering.

Uitvaartverzekeraars

Als u eenmaal weet welk type uitvaartverzekering u wilt afsluiten dan zijn er ook nog de uitvaartverzekeraars waar uit u een keuze moet maken. Nu zijn er uitvaartverzekeraars die alleen een natura of alleen een kapitaal verzekering aanbieden dus als u al weet welk type verzekering u wilt afsluiten dan vallen er al enkele verzekeraars af.

Er zijn ook verzekeraars die beide verzekeringen aanbieden. Als u zich gaat oriënteren dan is het belangrijk dat u goed de voorwaarden van de verzekeraars doorleest. De voorwaarden verschillen per verzekeraar en de premies overigens ook. U kunt zich laten voorlichten door middel van een persoonlijk gesprek, maar u kunt ook een offerte opvragen en thuis op uw gemak de verschillende uitvaartverzekeringen vergelijken.

Premies en looptijd uitvaartverzekering

Als u weet wat uw uitvaartwensen zijn dan kunt u ook de premie berekenen voor uw uitvaartverzekering. Als u de uitvaartverzekeringen gaat vergelijken dan zult u zien dat deze verschillen tussen de verzekeraars. Waar u wel op zult moeten letten is de looptijd van de uitvaartverzekering.

Een lage premie lijkt op het eerste gezicht mooi, maar als de looptijd van een dergelijke verzekering levenslang is dan zult u moeten uitrekenen of deze uitvaartverzekering wel zo goedkoop is. Een uitvaartverzekering met een looptijd van 30 jaar of tot uw 65ste levensjaar kan vaak goedkoper zijn. De looptijd is dus wel iets waar u zich even in moet verdiepen.

Kinderen gratis meeverzekerd

Waar u ook op kunt letten is of uw kinderen gratis zijn meeverzekerd. Bij de meeste uitvaartverzekeraars kunt de kinderen gratis op uw polis laten bijschrijven en hiermee bespaart u toch weer een hoop geld en de kinderen zijn meteen ook goed verzekerd tegen de kosten van een uitvaart.

Premievrij maken uitvaartverzekering

Als u naar een uitvaartverzekeraar op zoek bent dan is het goed te kijken of u de verzekering premievrij kunt maken of dat u deze kunt afkopen. Wij leggen hier uit wat dit precies inhoudt. Bij het premievrij maken van uw uitvaartverzekering stopt u met het betalen van de premie. Uw uitvaartverzekering zal wel doorlopen, maar het heeft wel invloed op het verzekerd bedrag.

U bent verzekerd voor een bepaald geldbedrag dit is van tevoren bepaald en de verzekeraar zal het bedrag uit betalen als alle premie hiervoor is betaald. Bij het premievrij maken zult u stoppen met het betalen van uw premie waardoor het uit te keren bedrag lager zal worden.

Afkopen
Een andere mogelijkheid is het afkopen van uw uitvaartverzekering. Als u uw uitvaartverzekering gaat afkopen dan wordt de verzekering opgezegd en zal de verzekeraar ook niet uitkeren als u komt te overlijden. U zult wel het gespaarde geldbedrag uitgekeerd krijgen als u de verzekering afkoopt.

Uitvaartverzekering voor senioren

Als u al wat ouder bent en u heeft nog geen uitvaartverzekering afgesloten dan zult u goed moeten kijken bij welke verzekeraar u dit gaat of kunt doen. Boven de leeftijd van 70 jaar zullen niet alle verzekeraars u nog aannemen als klant. Als u wel geaccepteerd wordt dan zult u een hogere premie betalen dan iemand die jonger is en een uitvaartverzekering gaat afsluiten.

Als uw premie dermate hoog uitvalt of u wordt niet meer aangenomen dan is er ook nog de mogelijkheid van het uitvaartdeposito. Bij een uitvaartdeposito stort u eenmalig een geldbedrag waarmee uw uitvaart bekostigd kan worden. U bent dan geen maandpremie meer verschuldigd, maar u zult wel een behoorlijk geldbedrag moeten storten en deze moet u wel kunnen missen.

Uitvaartverzekering vergelijken

Zoals met iedere verzekering die u afsluit, is het ook met een uitvaartverzekering raadzaam om vooraf de verzekeringen te vergelijken. Bij het vergelijken van uitvaartverzekeringen kunt u de punten die hierboven zijn beschreven meenemen. U weet dan in ieder geval dat u een uitvaartverzekering afsluit waar de voorwaarden van bij uw wensen aansluiten en dat u niet te veel zult betalen voor uw uitvaartverzekering.

Met de tips hierboven hopen we dat we u hebben kunnen helpen bij de keuze voor de uitvaartverzekering die aan uw wensen voldoet. Wij adviseren u om bij het afsluiten van een uitvaartverzekering de tijd te nemen en de voorwaarden goed door te nemen. Zoals gezegd het afsluiten van een begrafenisverzekering is iets wat u als het goed is maar één keer in uw leven zult doen en dan is het wel zo fijn dat u meteen de juiste verzekering afsluit.

Uitvaart kostencalculator

Wij hebben hieronder een handige kostencalculator online gezet waarmee u met enkele muisklikken kunt zien wat ongeveer de kosten voor uw uitvaart zullen zijn. Zo zal het afsluiten van een uitvaartverzekering een stuk simpeler en sneller gaan.