Overlijdensbericht

Op Mensenlinq.nl is het mogelijk om een overlijdensbericht, dankbetuiging of een in memoriam te plaatsen. Het online laten plaatsen gaat via de website Familieberichtenonline.nl. U heeft hierbij de keuze om de advertentie alleen in de krant of ook online te publiceren.

Levensverhaal

Naast het plaatsen van een overlijdensbericht kunt u er ook voor kiezen om een levensverhaal van de overledene te plaatsen. Op deze manier heeft u de mogelijkheid om wat meer over de overledene te vertellen. Deze optie is alleen mogelijk voor directe familieleden.

Wat is Mensenlinq

Mensenlinq is een website waar online overlijdensberichten worden verzameld. Deze overlijdensberichten komen uit de landelijke, regionale en lokale kranten.

Het is ook mogelijk om als nabestaande een overlijdensadvertentie, dankbetuiging of In Memoriam te plaatsen op de website Mensenlinq.nl. De site wordt bovendien gebruikt als condoleanceregister.

Alle overlijdensberichten zijn openbaar voor iedereen en bezoekers kunnen dan ook zoeken naar informatie over bepaalde personen. Maar Mensenlinq.nl is veel meer dan alleen een verzameling rouwadvertenties en online condoleanceregister.

Wat vind u verder op Mensenlinq

Uitvaartverzekering

Wist u dat 70% van de Nederlanders een uitvaartverzekering heeft afgesloten? Het afsluiten van een uitvaartverzekering kent vele voordelen:

  • Uw nabestaanden blijven niet met de kosten van uw uitvaart achter
  • U kunt vooraf alles voor uw uitvaart zelf vastleggen
  • De nabestaanden hebben minder te regelen
Monuta

9.0

Monuta beoordeling

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

7,36 p/m

DELA

9.0

DELA beoordeling

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

9,22 p/m

a.s.r.

8.3

a.s.r. beoordeling

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

10,88 p/m

DLE

8.6

DLE beoordeling

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

14,92 p/m

Zoek en vind overlijdensberichten

Bent u op zoek naar familieberichten, overlijdensadvertenties of condoleances in uw eigen regio? Door regelmatig de website www.mensenlinq.nl te bezoeken, mist u nooit meer een overlijdensadvertentie van iemand uit uw nabije omgeving. Want niet iedereen pluist immers alle landelijke, regionale of lokale kranten door op zoek naar belangrijke informatie. Laat staan dat u op al deze kranten geabonneerd bent.

Alert instellen

Op Mensenlinq kunt u direct zoeken naar informatie over overleden personen. U vult daarvoor alleen de achternaam en plaats in en eventueel de plaatsingsdatum. Het is ook mogelijk om uitgebreider te zoeken op voor- en achternaam en geboorteplaats. Overigens kunt u ook gewoon zoeken op plaats zonder een naam in te vullen. U kunt ook een ‘alert’ instellen dan krijgt u per e-mail een notificatie zodra er iemand is overleden die uw achternaam draagt.

mensenlinq overlijdensberichten

Informatie over het overlijden bekende personen

Op de website plaatst Mensenlinq verder nog nieuwsberichten over het overlijden van publieke personen zoals sporters, muzikanten, politici en topondernemers uit o.a. het zakenleven. Bovendien worden nieuwsberichten n.a.v. het overlijden van vermiste personen gedeeld.

Bij ieder bericht is het mogelijk om als bezoeker een reactie achter te laten in de vorm van een condoleance. Bovendien heeft u de mogelijkheid om een kaartje of boeketje te sturen naar de nabestaande(n).

Mensenlinq: Populair in heel Nederland maar vooral in deze provincies

Mensenlinq.nl schrijft zelf dat de website vanzelfsprekend wordt bezocht door mensen uit heel Nederland. We kwamen er zelf achter dat er wel degelijk een aantal provincies zijn waarvan de inwoners extra actief blijken te zijn op de website.

We gebruikten daarvoor het gratis online programma van zoekmachine gigant Google: ‘Google Trends‘. We kwamen er achter dat met name vanuit de onderstaande provincies veel zoekopdrachten komen: Friesland, Zeeland, Overijssel, Drenthe, Groningen, Limburg, Gelderland en Noord-Brabant.

Hoe een overlijdensbericht zoeken en vinden?

De meeste bezoekers van Mensenlinq zijn op zoek naar overlijdensberichten of willen er zelf een plaatsen. Bezoekers komen echter ook via nieuwsberichten op de website terecht.

Hoe werkt het precies, een overlijdensbericht opzoeken?
Laten we in dit voorbeeld eens de provincie Friesland en Zeeland nemen. In deze provincies zoeken veel inwoners via Mensenlinq naar overleden personen. Bovendien blijken inwoners uit deze provincies op de website vaker dan bijvoorbeeld westerlingen te zoeken naar uitvaartondernemingen.

Het is mogelijk om uiterst precies te zoeken binnen provincies en de grootste steden. De meeste van deze overlijdensberichten worden ook geplaatst in de regionale kranten. Zo zien we dat op Mensenlinq Friesland veel overlijdensberichten uit het Friesch Dagblad en de Leeuwarder Courant staan.

Mensenlinq Friesland

Als we kijken naar de provincies dan zien we dat Mensenlinq in Friesland erg populair is. Plaatsen waar vaak naar overleden personen en bedrijven welke werkzaam zijn in de uitvaartbranche wordt gezocht zijn: Garyp, Joure, Franeker, Dokkum en Drachten.

Overlijdensberichten uit de provincie Friesland welke op Mensenlinq staan worden ook vaak gepubliceerd in het Friesch Dagblad en de Leeuwarder Courant.

Overlijdensberichten Friesland

Mensenlinq Zeeland

Een provincie waar ook veel gebruik wordt gemaakt van Menselinq is Zeeland. Als we kijken in welke plaatsen Mensenlinq vaak wordt geraadpleegd in Zeeland dan zien we vooral: Oosterland, Krabbendijke, Sas van Gent, Heinkenszand en Yerseke.

Overlijdensberichten uit de regionale kranten zoals de Provinciale Zeeuwse Courant en BN DeStem zien we veel voorbij komen op Mensenlinq in de provincie Zeeland.

Overlijdensberichten Zeeland

Overleden personen zoeken

U kunt rouwadvertenties zoeken op Mensenlinq door te zoeken op voornaam, achternaam, geboorteplaats, woonplaats, naam van de krant en de datum.

Provincies en kranten

U kunt een overlijdensbericht plaatsen in de landelijke kranten maar ook in de regionale kranten.

Provincie Kranten
Drenthe Dagblad van het Noorden
Flevoland De Flevopost
Friesland Leeuwarder Courant, Friesch Dagblad
Gelderland De Gelderlander, De Stentor
Groningen Dagblad van het Noorden
Limburg De Limburger, Limburgs Dagblad
Noord-Brabant Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad, BN de Stem
Noord-Holland Noordhollands Dagblad, Het Parool
Overijssel Tubantia
Utrecht De Gooi- en Eemlander
Zeeland Provinciale Zeeuwse Courant (PZC)
Zuid-Holland Leidsch Dagblad

Zomaar een interessant weetje

Van ongeveer driekwart van de overlijdensberichten die op Mensenlinq worden gedeeld, werden de uitvaartkosten van de overleden persoon gedekt. Heeft u nog geen uitvaartverzekering? Dan is het verstandig om er z.s.m. een aan te vragen.

Daarmee ontzorgt u de nabestaanden voor het geval u komt te overlijden. Een uitvaartverzekering afsluiten kost trouwens hooguit een paar minuten en dit kunt u online doen. Bekende uitvaartverzekeraars zijn o.a. Monuta, DELA en Ardanta. Via deze uitvaartverzekeraars kunt u ook een overlijdensbericht laten plaatsen.

Zelf een overlijdensadvertentie plaatsen in de krant

Is een dierbare van u overleden en wilt u familieleden, vrienden, kennissen en collega’s daarvan op de hoogte brengen, zodat ze bij de uitvaart aanwezig kunnen zijn en afscheid kunnen nemen? Plaats dan een overlijdensadvertentie in een landelijke, regionale of lokale krant. De meeste kranten, landelijk, regionaal en lokaal, vallen onder de volgende netwerken:

  • TMG (Telegraaf, Noordhollands Dagblad, Haarlems Dagblad)
  • De Persgroep Nederland (De Volkskrant, AD en het Parool)
  • NDC Mediagroep (Dagblad van het Noorden en Leeuwarder Courant)
  • De Limburger

Om een rouwadvertentie in één van deze kranten te laten plaatsen stuurt u een e-mail of brief naar één van de onderstaande mediagroepen.

TMG
Basisweg 30
1043 AP Amsterdam
+31 88 824 2222
Email

NDC mediagroep
Sixmastraat 15
8932 PA Leeuwarden
058 28 45 845
verkoop@ndcmediagroep.nl

de Persgroep Nederland B.V.
Jacob Bontiusplaats 9
1018 LL Amsterdam
020 56 29 111
info@persgroep.nl

Hoe werkt Mensenlinq?

Mensenlinq is er voor het plaatsen van een rouwadvertentie, dankbetuiging en In Memoriam.

Op Mensenlinq een rouwbericht, dankbetuiging of In Memoriam plaatsen

Een bericht plaatsen op Mensenlinq.nl gaat een beetje via een omweg. U stuurt deze namelijk in op Familieberichten.nl en plaatst deze dus niet rechtstreeks op de website van Mensenlinq.


Familieberichten.nl

Mensenlinq is een platform dat alleen familieberichten verzameld. Op Familieberichten.nl is het mogelijk om het bericht zichtbaar te maken in een krant voor een bepaalde provincie en/of voor een stad. U krijgt dan ook de optie om de advertentie online op Mensenlinq te plaatsen.

U kunt er ook voor kiezen om de rouwadvertentie niet te laten plaatsen op het platform Mensenlinq. Als familielid kunt u een levensverhaal bij de advertentie plaatsen. Dit kan in de vorm van een tekst of een YouTube filmpje. De redactie van Mensenlinq zal de inzending controleren op de gestelde voorwaarden.

Bericht krijgen wanneer iemand met uw achternaam is overleden

Erg handig is ook de speciale functie op Mensenlinq waarmee u een bericht ontvangt indien er iemand met een bepaalde achternaam is overleden. Dit kan bijvoorbeeld uw eigen achternaam zijn of die van uw partner. U mag via Mensenlinq.nl op deze manier maximaal drie achternamen volgen.

U kunt dit instellen per provincie, plaats of voor heel Nederland. Is er vervolgens een sterfgeval en draagt die persoon één van de achternamen die u volgt, dan ontvangt u daarvan automatisch een notificatie via e-mail. Voor degenen die vaak overlijdensberichten checken is het gebruik van de speciale Mensenlinq app aan te bevelen. Daarover geven we hieronder uitleg.

De Mensenlinq app

Mensenlinq appDe Mensenlinq app kunt u downloaden voor de iPhone en alle Android toestellen. Deze app is zeer geschikt voor mensen die met regelmaat overlijdensberichten checken.

Met de app kunt u de overlijdensberichten in uw woonplaats of regio volgen en een push-bericht ontvangen als er een bericht wordt geplaatst met de kenmerken welke u heeft ingevoerd.


Extra hulp bij overlijden en regelen van een uitvaart

Mensenlinq is véél meer dan alleen een platform waarop u overlijdensberichten van (bekende) personen uit uw regio kan checken. Of waarop u overlijdensadvertenties, steunbetuigingen en in memoriams kan plaatsen. Zo kunt u op de website ook terecht voor allerlei handige informatie en adviezen omtrent het organiseren van een uitvaart en wat te doen indien u met een overlijden wordt geconfronteerd. Zo wordt er doorverwezen naar handige websites zoals Opzegdienst.nl, Graftombe.nl en Laatstewens.nl.

Opzegdienst.nl

Eén van de websites waarover Mensenlinq informeert (en naar doorverwijst) is Opzegdienst.nl. En maak daar in de toekomst handig gebruik van! Want bij het overlijden van een dierbare komt heel wat kijken.

Met de opzegservice van Opzegdienst.nl laat u in één keer alle soorten abonnementen opzeggen van een overledene. Dit zou u anders handmatig moeten doen en daar zit u niet bepaald op te wachten wanneer u middenin het rouwproces zit.

Laat staan dat u daar aan denkt als u nog veel zaken rondom de uitvaart moet regelen.

Graftombe.nl

Mocht u in uw digitale zoektocht naar een overleden persoon niet hetgeen hebben kunnen vinden waarnaar u op zoek was dan kunt u terecht op de website graftombe.nl. Deze website is er om alle begraafplaatsen in Nederland te digitaliseren. De site geeft u de mogelijkheid om een foto van de grafsteen van de persoon die u zoekt weer te geven. U doet dit door te zoeken op de naam van de overledene, de provincie en indien bekend de begraafplaats.

Laatstewens.nl

Buiten dat u op Mensenlinq.nl terecht kunt voor het plaatsen van een overlijdensbericht of het lezen ervan, kunt u zich ook inlezen over alles wat met de uitvaart te maken heeft. Mensenlinq doet dit i.s.m. de website Laatstewens.nl. Hier kunt u alle bedrijven vinden die werkzaam zijn in de uitvaartbranche. Op Laatstewens.nl kunt u zich laten informeren over alle zaken die te maken hebben voor- tijdens en na de uitvaart.

Contactgegevens Mensenlinq

Voor vragen en of opmerkingen kunt u Mensenlinq bereiken via het contactformulier.
Adres: Jacob Bontiusplaats 9, 1018 LL Amsterdam