Informatie uitvaartverzekeringen

U bent van plan een uitvaartverzekering af te sluiten, maar waar moet u op letten? U kunt wel wat informatie over uitvaartverzekeringen gebruiken! Bij welke verzekeraar kunt u het beste een uitvaartverzekering afsluiten? En welk type uitvaartverzekering is voor u de beste optie, een natura, kapitaal of een combinatie verzekering? Zoveel mensen zoveel wensen en dit geldt ook voor het afsluiten van een uitvaartverzekering.

Uitvaartverzekering afsluiten

Het is belangrijk voordat u een uitvaartverzekering gaat afsluiten dat u weet wat uw persoonlijke wensen zijn. Als u weet hoe uw uitvaart eruit moet komen te zien dan bent u al een behoorlijk eind op de goede weg.

Als u dit namelijk weet dan kunt u aan de hand van uw wensen bepalen of u een natura verzekering waar alle producten en diensten voor uw uitvaart zijn verzekerd moet afsluiten. Of dat u liever een kapitaal verzekering afsluit waarbij er een geldbedrag (kapitaal) zal worden uitgekeerd aan de nabestaanden van u.

Als u uw persoonlijke wensen eenmaal weet dan komt u er ook snel achter welk soort uitvaartverzekering u dus kunt afsluiten. En op deze manier komt u vanzelf bij de verzekeraar uit welke het beste bij u past. Niet iedere verzekeraar biedt namelijk zowel een natura verzekering als een kapitaal verzekering aan. Er vallen dus verzekeraars af in uw zoektocht naar de juiste uitvaartverzekering. Op onze website vergelijken wij de grootste uitvaartverzekeraars van Nederland, DELA, Monuta en Ardanta.

Vergelijken

Als u eenmaal weet welke verzekeringsvorm u wilt afsluiten dan zijn er enkele verzekeraars overgebleven. Nu is het zaak om deze verzekeraars met elkaar te vergelijken. Het vergelijken van de uitvaartverzekeringen doet u op premie maar ook op de voorwaarden.

Premie
Dat u op de premie van de uitvaartverzekering gaat vergelijken dat is logisch dat doen we immers met alles wat we afsluiten. U moet hierbij wel even goed kijken dat u niet alleen naar de maandpremie kijkt. Een lage maandpremie is mooi maar als u deze levenslang moet betalen dan kunt u beter even kijken naar een iets duurdere maandpremie welke u tot bijvoorbeeld uw 65ste moet betalen.

Bij het vergelijken op premie kunt u ook meteen kijken of u nog korting krijgt als u uw premie voor een langere tijd vooruit betaald. Zo is er al een korting te behalen als u uw premie per kwartaal of halfjaar betaald.

Voorwaarden
U sluit uw uitvaartverzekering af om uw uitvaart goed geregeld te hebben. Daarom is het belangrijk dat u de voorwaarden van de uitvaartverzekering goed doorneemt voordat u deze afsluit. Let er bijvoorbeeld op of u de uitvaartverzekering kunt afkopen, of uw kinderen gratis zijn meeverzekerd, of het een uitvaartverzekering met indexatie is waardoor de verzekering meegroeit met de stijgende kosten.

En als u op oudere leeftijd een uitvaartverzekering gaat afsluiten of u überhaupt nog wel geaccepteerd wordt en of er wachtjaren worden toegepast.