Wat vergoedt een uitvaartverzekering?

De uitvaartverzekering dekt de kosten van een uitvaart, zodat u zich daar geen zorgen over hoeft te maken. En zodat nabestaanden daar niet voor opdraaien op het moment dat u komt te overlijden. Maar, wat houdt de dekking eigenlijk precies in? Wat vergoedt een uitvaartverzekering op het moment dat u komt te overlijden?

Dit hangt af van het type polis dat u afsluit en de specifieke dekking. We kunnen in ieder geval een onderscheid maken tussen de kapitaalverzekering en de naturaverzekering. Bij een kapitaalpolis is er sprake van een uitkering van het opgebouwde kapitaal. De nabestaanden kunnen dan zelf bepalen waar ze dat geld precies aan uitkeren. Dat biedt meer flexibiliteit, maar vraagt aan de andere kant dus ook meer van de nabestaanden. Zij moeten daar immers actief mee aan de slag.

Uitvaartverzekeringen op basis van een naturapolis zitten anders in elkaar. In dat geval is het de uitvaartverzekering die de uitvaart organiseert, vanuit het opgebouwde kapitaal. De nabestaanden hebben daar geen omkijken naar. Tijdens het afsluiten van de polis kunt u bepalen wat de verzekering zal vergoeden.

Dekking van de uitvaartverzekering

De dekking van de uitvaartverzekering hangt af van de polis die u afsluit, maar er is gemiddeld genomen dekking voor:

  • Een standaardkist
  • Het opbaren
  • Een standaard graf
  • Een kleine koffietafel
  • De lijkwagen
  • Een volgauto
  • Circa 50 – 75 rouwkaarten

Dit is wat de uitvaartverzekering zal vergoeden op het moment dat u gebruik maakt van een gemiddelde polis en komt te overlijden. Het is uiteraard mogelijk om tijdens het afsluiten te zorgen voor een meer of minder uitgebreide dekking. In die gevallen kan de uitvaartverzekering bijvoorbeeld ook een luxe kist vergoeden of de kosten voor meerdere volgauto’s betalen.

Tip: bespreek al op jonge(re) leeftijd met uw nabestaanden hoe u wilt dat de uitvaart eruit zal gaan zien. Het voelt vreemd, maar het maakt het een stuk gemakkelijker om de juiste uitvaartverzekering af te sluiten en ervoor te zorgen dat de vergoeding aansluit bij uw wensen.

U heeft op die manier zelf controle over wat de uitvaartverzekering vergoedt. Er heeft u een kapitaalverzekering? Dan kunt u uw nabestaanden op die manier aangeven hoe u graag wilt dat zij het geld besteden voor de uitvaart.

Uitvaartverzekeringen vergelijken

U kunt online de verschillende uitvaartverzekeringen vergelijken en afsluiten. We maken het u graag eenvoudig om die op een rij te zetten en daar een keuze uit te maken. Op die manier voorkomt u dat de dekking uiteindelijk niet aansluit bij uw wensen en dat de nabestaanden alsnog bij dienen te betalen.
En ontdekt u dat een andere uitvaartverzekering wellicht betere vergoedingen biedt? Het is mogelijk om uw huidige polis te stoppen. Door deze af te kopen of premievrij te maken.

Monuta

9.0

Monuta beoordeling

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

7,36 p/m

DELA

9.0

DELA beoordeling

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

9,22 p/m

a.s.r.

8.3

a.s.r. beoordeling

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

10,88 p/m

DLE

8.6

DLE beoordeling

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

14,92 p/m