Waardevaste uitvaartverzekering

De uitvaartkosten stijgen jaarlijks met ongeveer 3.5% tot 4.5% het is daarom belangrijk dat uw uitvaartverzekering waardevast is. Dit betekent dat de uitvaartverzekering dekkend blijft ondanks de stijging van de uitvaartkosten. De uitvaartverzekering kan waardevast zijn door indexatie. Een uitvaartverzekering met indexatie groeit mee met de inflatie. Zo weet u dat de uitvaartverzekering over 10, 20 of 30 jaar nog steeds zijn waarde heeft gehouden.

Tip: sluit altijd een uitvaartverzekering met indexatie af. U gaat wel ieder jaar iets meer premie betalen, maar u bent nooit onderverzekerd voor de kosten van uw uitvaart.

Indexatie

Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering op basis van indexatie zal de premie jaarlijks worden bekeken en indien nodig worden aangepast. De premie zal worden verhoogd naar aanleiding van de actuele stijging van de kosten van het verzekerde dienstenpakket. Om de stijging van de premie te berekenen worden de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek, de loonkostenstijging in de uitvaartbranche, de uitvaart CAO en de kosten van diverse grondstoffen gebruikt.

Om de kosten van de uitvaart te dekken zal de premie ieder jaar met een klein percentage worden verhoogd. U gaat ieder jaar meer premie betalen maar het verzekerde bedrag wordt ook ieder jaar hoger, als u komt te overlijden zal automatisch het uit te keren bedrag ook hoger zijn, het verzekerde kapitaal wordt dus op peil gehouden.

Voorwaarden
Bij het afsluiten van de uitvaartverzekering zult u wel eerst in de voorwaarden van de verzekeringsmaatschappij moeten kijken of er indexatie wordt toegepast als u een uitvaartverzekering afsluit.

Premie indexatie bij kapitaal uitvaartverzekering

De premie indexatie zal alleen worden toegepast bij het afsluiten van een kapitaal uitvaartverzekering. De kapitaal uitvaartverzekering is de enige uitvaartverzekering waar een geldbedrag wordt uitgekeerd na het overlijden, bij de natura uitvaartverzekering verzekert u producten en diensten deze producten en diensten moeten dus ook geleverd worden bij uw uitvaart ongeacht de waarde op het moment van overlijden.

Monuta

9.0

Monuta beoordeling

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

7,36 p/m

DELA

9.0

DELA beoordeling

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

9,22 p/m

a.s.r.

8.3

a.s.r. beoordeling

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

10,88 p/m

DLE

8.6

DLE beoordeling

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

14,92 p/m