5 Tips voor het afsluiten van een uitvaartverzekering

U wilt een uitvaartverzekering afsluiten maar waar moet u opletten? Zoals bij iedere verzekering welke u afsluit zult u zeker ook bij het afsluiten van een uitvaartverzekering de beste keuze willen maken. Het is logisch dat u zo goedkoop mogelijk de uitvaartverzekering wilt afsluiten welke helemaal aan uw wensen voldoet. Dit lijkt simpel maar in de praktijk zullen er veel Nederlanders zijn welke een uitvaartverzekering hebben afgesloten waar ze eigenlijk niet meer zo tevreden mee zijn.

Tip 1. Natura of kapitaal verzekering

Allereerst zult u zich de vraag moeten stellen of u wilt dat de producten en diensten voor uw uitvaart verzekerd zijn. Of wilt u dat er een kapitaal zal worden uitgekeerd aan uw nabestaanden als u bent overleden? Als u besluit dat u liever wilt dat de diensten en producten zijn verzekerd dan zult u een natura uitvaartverzekering moeten afsluiten. Bij een natura verzekering hebben de nabestaanden weinig te regelen en voor veel mensen is dit ook de reden dat ze deze uitvaartverzekering afsluiten.

Anders is het bij de kapitaal verzekering. Bij de kapitaal uitvaartverzekering bouwt u een kapitaal op waarmee uw uitvaart geregeld kan worden. Uw nabestaanden zullen het kapitaal uitgekeerd krijgen en zijn niet verplicht hiermee uw uitvaart te verzorgen.

Tip 2. Welke uitvaartverzekeraar

Als u eenmaal heeft besloten welk soort uitvaartverzekering u wilt afsluiten dan zult u een keuze moeten maken voor een uitvaartverzekeraar. U zult zien dat er in Nederland enkele verzekeraars zijn welke zowel een natura als een kapitaal verzekering aanbieden.

De andere verzekeraars bieden of alleen een natura of alleen een kapitaal verzekering aan. Er zullen dus enkele verzekeraars afvallen als u al een keuze heeft gemaakt voor het type verzekering. De grootste uitvaartverzekeraars in Nederland zijn: Monuta, DELA en Ardanta.

Bij de keuze voor een uitvaartverzekering wilt u natuurlijk weten hoe hoog de premie is welke u moet betalen. De premie voor de uitvaartverzekering is afhankelijk van uw wensen en hoe oud u bent als u de uitvaartverzekering gaat afsluiten. Hoe ouder u bent des te meer premie u zult moeten betalen.

Bij de keuze voor een uitvaartverzekeraar zijn ook de voorwaarden bepalend. U wilt immers dat uw uitvaart geheel naar uw wensen zal worden uitgevoerd. Het is dan ook erg belangrijk om de voorwaarden van de uitvaartverzekering goed door te nemen.

Punten waar u op moet letten zijn de termijn waarover u premie moet betalen bijvoorbeeld 20 of 30 jaar, tot in uw 65ste, 80ste of 85ste levensjaar. Ook is het belangrijk om te kijken of de uitvaartverzekering met indexatie kan worden afgesloten. Bij een uitvaartverzekering met indexatie kunt u nooit onderverzekerd zijn. De uitvaartverzekering groeit mee met de indexatie. De premie zal in dit geval wel ieder jaar hoger worden.

Tip 3. Kinderen gratis meeverzekerd

Gaat u een uitvaartverzekering afsluiten en heeft u kinderen? Dan is het raadzaam om te kijken of uw kinderen gratis zijn meeverzekerd met uw verzekering. Vaak zijn de kinderen tot hun 18e gratis meeverzekerd met de ouders.

Tip 4. Carenzjaren

Heeft de uitvaartverzekering Carenzjaren? Wat zijn Carenzjaren? Het kan zijn dat de verzekeraar Carenzjaren hanteert en dit wil zeggen dat als de verzekerde overlijdt, binnen een bepaalde tijd na het afsluiten van de uitvaartverzekering, er geen uitkering zal worden gedaan door de verzekeraar. De nabestaanden zullen de betaalde premie terug gestort krijgen. Eigenlijk zijn Carenzjaren een soort wachttijd.

Tip 5. Bereken de kosten van uw uitvaart

Wat kost uw uitvaart? Het is belangrijk voordat u een uitvaartverzekering gaat afsluiten om te berekenen wat uw uitvaart globaal zal gaan kosten. Als u al weet of u begraven of gecremeerd wilt worden dan maakt dit de keuze aanzienlijk makkelijker. Of als u al weet of u een sobere of een uitgebreide uitvaart wilt, zal dit ook de keuze voor een uitvaartverzekering vergemakkelijken. Hoe meer wensen u heeft des te duurder de uitvaart uiteindelijk zal gaan worden.

Uitvaartverzekering vergelijken

Als u de punten die hierboven beschreven zijn allemaal heeft doorgenomen dan kunt u de uitvaartverzekeringen vergelijken. Het vergelijken doet u tegenwoordig simpel online. U hoeft hier de deur niet eens voor uit. Met de handige uitvaartverzekering vergelijking tool hier beneden kunt u met enkele muisklikken een globale kosten berekening maken. Als u ongeveer weet wat de kosten van uw uitvaart zijn dan is het afsluiten van de uitvaartverzekering een stuk makkelijker. Bovendien sluit u nu de uitvaartverzekering af welke helemaal aan uw wensen zal voldoen.