Standaard uitvaartverzekering

Een uitvaartverzekering heeft enkele standaard verzekerde producenten en diensten. Deze producten en diensten zijn bij iedere uitvaartverzekering standaard meeverzekerd. Extra opties kunt u zelf toevoegen aan de uitvaartverzekering. Vaak zijn dit de opties die de uitvaartverzekering speciaal maken.

Door een uitvaartverzekering helemaal naar uw wensen aan te passen is er geen sprake meer van een standaard uitvaartverzekering. De meeste mensen willen toch iets meer dan de normale uitvaartverzekering. En dat is ook logisch iedereen is anders, ook als het gaat om zijn of haar uitvaart.

Als u bij uw uitvaartverzekeraar niet de wensen kunt laten vervullen welke u zou willen dan is het tijd om over te stappen naar een andere uitvaartverzekering. Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat u vele jaren geleden een uitvaartverzekering heeft afgesloten. Inmiddels heeft u andere wensen en mogelijk zijn deze niet te realiseren in uw huidige uitvaartverzekering.

Kapitaal verzekering

Als u een kapitaalverzekering afsluit dan bouwt u een kapitaal op. Met dit kapitaal hoeft u geen standaard uitvaart te bekostigen. Uw nabestaanden zijn vrij in het verzorgen van uw uitvaart. De hoogte van het kapitaal is vooraf bij het afsluiten van de kapitaal verzekering vastgesteld door de uitvaartverzekeraar. U kunt dus vooraf kiezen voor welk bedrag u verzekerd wilt zijn. Er zijn echter ook verzekeraars waar u zelf het geldbedrag kunt kiezen. U bent in dit geval dus niet aan een standaard bedrag gebonden.

U dient er bij het afsluiten van een kapitaal verzekering op te letten dat u het kapitaal tussentijds kunt verhogen met kleine bedragen. De kosten voor een uitvaart zullen jaarlijks met enkele procenten stijgen. Als u namelijk de premie tussentijds niet verhoogd dan zult u op een gegeven moment zijn onderverzekerd. U wilt niet dat u ineens de verzekering met enkele duizenden euro’s moet verhogen. Daarom is het verstandig om dit met kleine bedragen te doen in de vorm van een premieverhoging.

Natura verzekering

Bij een natura uitvaartverzekering worden er standaard pakketten aangeboden. U verzekert met een natura verzekering de producten en diensten voor uw uitvaart. Dit kan op de sobere, de normale of de uitgebreide manier. Als een standaard pakket niet aan uw wensen voldoet dan kunt u deze in veel gevallen aanpassen. In dat geval is er geen sprake meer van een standaard uitvaartverzekering.

U zou ook een sobere uitvaartverzekering kunnen afsluiten en daarbij via een kapitaal verzekering een geldbedrag kunnen opbouwen. Met dit opgebouwde kapitaal kunt u de extra diensten en producten van uw uitvaart financieren. Er zijn ook uitvaartverzekeraars waar u naast de natura verzekering een extra kapitaal kunt verzekeren. Met dit kapitaal is het ook mogelijk om extra diensten en producten te financieren.

Monuta

9.0

Monuta beoordeling

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

7,36 p/m

DELA

9.0

DELA beoordeling

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

9,22 p/m

a.s.r.

8.3

a.s.r. beoordeling

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

10,88 p/m

DLE

8.6

DLE beoordeling

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

14,92 p/m