Inspiratie voor uw uitvaart

Heeft u uw uitvaartwensen al vastgelegd? Of weet u nog helemaal niet hoe u uw uitvaart geregeld wilt hebben? Voor veel mensen is een uitvaart nog een groot taboe. Een uitvaartverzekering afsluiten is vaak het enige wat ze hebben gedaan met betrekking tot hun uitvaart. En dat is op zich ook helemaal niet zo vreemd. Uw uitvaartwensen vastleggen is een belangrijke volgende stap. Maar niet iedereen heeft genoeg inspiratie om de wensen voor een uitvaart vast te leggen.

Uitvaart regelen

Een uitvaart regelen kan op verschillende manieren, wilt u begraven of gecremeerd worden, de plaats waar u uw uitvaart wilt laten uitvoeren, de kist, het rouwvervoer, de bloemen en de muziek en zo zijn er nog veel meer dingen op te noemen die met uw uitvaart te maken hebben. Nu kunnen we begrijpen dat u niet voor alles precies weet hoe u dit geregeld wenst te hebben. Maar u kunt wel alvast globaal vastleggen wat u wel en vooral niet wenst bij uw uitvaart. Het vastleggen van uw uitvaartwensen maakt het uw nabestaanden een stuk makkelijker.

Na uw uitvaart

Als we aan een uitvaart denken dan denken we vaak ook aan het condoleren na de uitvaart. In de meeste gevallen zal daar koffie met cake worden geserveerd. Weet u dat er tegenwoordig veel meer mogelijk is? Zo kunt u sushi of een high tea laten serveren en ook het houden van een barbecue behoort tot de mogelijkheden.

Muziek

Tijdens de uitvaart hoort u in de meeste gevallen muziek. Deze muziek zegt iets over de overledene en is meestal de lievelingsmuziek van deze persoon. Ook wat betreft de muziek tijdens een uitvaart is er veel veranderd. U kunt tegenwoordig bijvoorbeeld live muziek laten horen in de aula. Live muziek geeft een heel andere sfeer dan de muziek van een CD.

Bloemen

Bij de meeste uitvaarten zult u bloemen tegen komen. Bloemen geven ook een speciale tint aan een uitvaart. De bloemen zijn zorgvuldig uitgekozen en vaak zijn het de bloemen waar de overledene van hield.

Foto’s

Tijdens de uitvaart kunnen er foto’s worden gemaakt door een speciale uitvaartfotograaf. Uw nabestaanden kunnen dan later nog eens terug kijken.

Uitvaart online bekijken

Heeft u familie in het buitenland? Dan is er vaak ook de mogelijkheid om de uitvaart via een webcam online uit te zenden. Op deze manier is het ook voor mensen die niet op tijd bij de uitvaart aanwezig kunnen zijn toch mogelijk om de uitvaart te zien.

Beelden

Tijdens de uitvaart kunnen er ook foto’s van de overledene toen deze nog in leven was worden getoond. Voor de mensen die de uitvaart bijwonen is dit een mooi moment om deze speciale momenten nog eens voorbij te zien komen.

Groene uitvaart

Wilt u een milieuvriendelijke uitvaart? Dan zou u kunnen overwegen om een groene uitvaart te laten verzorgen. Bij een groene uitvaart zullen duurzame producten worden gebruikt. De mogelijkheid om op een natuurbegraafplaats begraven te worden is er ook in Nederland. Ook zijn er groene asbestemmingen.
Als u eenmaal weet hoe uw uitvaart geregeld dient te worden dan kunt u deze wensen vastleggen. Bij de meeste uitvaartverzekeraars kunt u dit online kunt doen.

Monuta

9.0

Monuta beoordeling

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

7,36 p/m

DELA

9.0

DELA beoordeling

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

9,22 p/m

a.s.r.

8.3

a.s.r. beoordeling

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

10,88 p/m

DLE

8.6

DLE beoordeling

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

14,92 p/m