Flexibele uitvaartverzekering

Er zijn vele verschillende uitvaartverzekeringen. Een uitvaartverzekering die steeds meer mensen afsluiten, is de flexibele uitvaartverzekering. Meer over deze verzekering, leest u op deze pagina. Zo leest u wat een flexibele uitvaartverzekering is, maar ook hoe deze verzekering werkt en wat de voordelen zijn van de uitvaartverzekering. Na het lezen van de informatie op deze pagina, kunt u gemakkelijk bepalen of deze uitvaartverzekering de beste voor u is.

Wat is een flexibele uitvaartverzekering?

Sluit u een flexibele uitvaartverzekering af, dan verzekert u uw uitvaart voor een bepaald bedrag. Dit kan 6000 euro zijn, maar het kan ook gaan om 8000 euro, 9000 euro of 10.000 euro. Als u eenmaal overleden bent, kunnen uw nabestaanden dit bedrag opnemen. Zij kunnen het door u verzekerde bedrag vervolgens gebruiken om uw uitvaart te bekostigen.

Bij de flexibele uitvaartverzekering kiest u zelf hoeveel maandelijkse polis u wilt betalen voor uw verzekering. Door uw uitvaart voor wat minder geld te verzekeren, houdt u uw polis laag. Door uw uitvaart voor meer geld te verzekeren, gaat uw polis wat omhoog. U kunt er ook voor kiezen om een deel van uw uitvaart met de flexibele uitvaartverzekering te verzekeren en de rest van de uitvaart zelf te sparen. De uitvaartverzekering is erg flexibel, dus ook dit is mogelijk.

Hoe werkt het?

De meeste verzekeringsmaatschappijen die de flexibele uitvaartverzekering aanbieden, doen dit in combinatie met een dienstenpakket. Dit dienstenpakket kunnen uw nabestaanden flexibel inzetten om uw uitvaart te regelen. Er kan bijvoorbeeld een pakket afgenomen worden met een extra uitgebreide koffietafel, maar ook met een dekking voor de grafkosten. Uw nabestaanden gebruiken het dienstenpakket van de verzekeringsmaatschappij om uw uitvaart zelf samen te stellen. Hier gebruiken ze het door u gespaarde bedrag van de flexibele uitvaartverzekering voor.

De voordelen van een flexibele uitvaartverzekering
Er zijn diverse voordelen verbonden aan het afsluiten van een flexibele uitvaartverzekering. De belangrijkste voordelen van de verzekering worden in onderstaande alinea’s kort beschreven.

U kiest zelf de manier van uitbetalen

Bij de meeste verzekeringsmaatschappijen kunt u zelf kiezen hoe u uw verzekerde bedrag aan uw nabestaanden wil laten uitbetalen, als u eenmaal overleden bent. Dit kan in natura, ofwel in diensten, maar ook in geld. Ook kunt u kiezen voor een combinatie van beide. De meeste mensen kiezen voor de laatste optie. Zij nemen bepaalde vaste diensten af bij de begrafenisondernemer en kiezen vervolgens zelf waar ze het overige bedrag van de uitvaartverzekering aan uit willen geven. Dit kan een groot bloemstuk zijn van de familie, maar ook een extra uitgebreide koffietafel.

Goed om te weten: bij de meeste verzekeringsmaatschappijen kunt u uw keuze voor de manier van uitbetalen ieder moment veranderen. Als u een bepaalde keuze maakt bij het afsluiten van uw verzekering, zit u hier dus niet aan vast.

Een voorschot op uw uitkering

Bij sommige verzekeringsmaatschappijen, zoals Yarden, is het mogelijk om een voorschot op uw uitkering te krijgen. Met dit voorschot kunt u bijvoorbeeld zorg inkopen bij terminale ziekte. Ook kunt u het voorschot gebruiken om bepaalde laatste wensen in vervulling te laten gaan. Het geld dat u laat voorschieten, kunt u uiteraard niet nogmaals uitgeven. Daarom is het belangrijk goed na te denken of u inderdaad een voorschot uit wil laten keren. Heeft u net voldoende geld voor een uitvaart, dan is dit niet aan te raden. Heeft u uzelf ruim verzekerd en ook nog wat spaargeld voor uw uitvaart, dan kunt u wel een voorschot uit laten betalen.

Uw nabestaanden krijgen veel vrijheid

Het laatste en belangrijkste voordeel van de flexibele uitvaartverzekering, is dat uw nabestaanden veel vrijheid krijgen bij het regelen van uw afscheid. U heeft een bepaald bedrag voor dit afscheid gespaard, maar uw nabestaanden mogen zelf kiezen hoe zij dit geld uitgeven. Met de flexibele uitvaartverzekering kunnen uw nabestaanden een prachtige uitvaart regelen, die echt goed bij u past.

Wel of geen flexibele uitvaartverzekering?

Vindt u het belangrijk dat uw nabestaanden veel vrijheid krijgen bij het regelen van uw uitvaart? Sluit dan een flexibele uitvaartverzekering af. U bepaalt voor welk bedrag u uw uitvaart wilt verzekeren en hoe dit bedrag aan uw nabestaanden uitgekeerd moet worden als u eenmaal overleden bent. Deze laatste keuze kunt u altijd nog veranderen. Ook is het altijd nog mogelijk om het bedrag van uw uitvaartverzekering achteraf te verhogen, bijvoorbeeld als u toch een wat uitgebreidere uitvaart wilt.

Sparen voor uw uitvaart
U kunt ervoor kiezen zelf nog wat geld te sparen voor uw uitvaart, naast het bedrag dat u met de flexibele uitvaartverzekering spaart. Dit is natuurlijk geen verplichting. U kunt er ook voor kiezen uw volledige uitvaart te verzekeren met de flexibele uitvaartverzekering, zodat u zelf geen geld meer apart hoeft te zetten voor uw afscheid. Een andere optie is om een voordelige uitvaartverzekering af te sluiten.

Natura uitvaartverzekering

Wilt u uw uitvaart tot in de puntjes regelen voor u overlijdt? Dan kunt u wel een flexibele uitvaartverzekering afsluiten, maar dan is het wel aan u om uw nabestaanden te informeren over uw gewenste afscheid. Als u dit liever niet doet, kunt u een andere uitvaartverzekering afsluiten dan de flexibele uitvaartverzekering. Sluit u een natura uitvaartverzekering af, dan kunt u bijvoorbeeld al aangeven hoe uw dienst er precies uit moet zien bij het afsluiten van de verzekering. Op basis van uw wensen kiest u een te verzekeren bedrag. U kiest hoe uw verzekering en uitbetaling van de verzekering eruit moet zien, uw nabestaanden hebben minder vrijheid.

Een flexibele uitvaartverzekering afsluiten

Wilt u een flexibele uitvaartverzekering afsluiten? Dan raden wij u aan de verzekeringen van diverse verzekeringsmaatschappijen met elkaar te vergelijken. Niet alleen om de goedkoopste verzekering te vinden voor uw uitvaart, maar ook om de verzekering te vinden die het beste bij u past. Door verzekeringen te vergelijken, vindt u gegarandeerd een verzekering die helemaal aan uw eisen, wensen en verwachtingen voldoet en die bovendien binnen uw maandelijkse budget valt.

Monuta

9.0

review Monuta

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

7,36 p/m

DELA

9.0

review DELA

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

9,22 p/m

a.s.r.

8.3

review Ardanta

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

10,88 p/m

DLE

8.6

review Ardanta

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

14,92 p/m