Wat is een uitvaartverzekering?

8 op de 10 Nederlanders heeft ‘m, maar wat is het eigenlijk? De uitvaartverzekering komt blijkbaar erg goed van pas, terwijl we er toch niet altijd alles van weten. Want, wist u bijvoorbeeld dat het de moeite waard is om uitvaartverzekeraars te vergelijken en dan pas af te sluiten? Een heel goed idee, terwijl de meeste Nederlanders hier niet bepaald kritisch naar kijken.
De uitvaartverzekering gaat vaak over van ouders op de kinderen. Dat is geen verkeerd idee, maar het zou nog beter zijn om de verschillende polissen eerst eens goed te vergelijken. Op die manier is het mogelijk om een goede kapitaalverzekering of meer populaire naturaverzekering af te sluiten.

Tip: kinderen zijn tot 18 jaar vaak gratis meeverzekerd. Tot 25 jaar is de polis voordelig, daarna wordt die doorgaans iets duurder. Dit zij geschikte momenten om de uitvaartverzekering te vergelijken en (opnieuw) af te sluiten.

8 op de 10 met een uitvaartpolis

In Nederland heeft 80% van de mensen een uitvaartverzekering. Het is na de verplichte dekkingen zoals de zorgverzekering daarmee een van de meest populaire polissen. En dat is niet voor niets, want de verzekering kan hoge kosten dekken. Een uitvaart kost gemiddeld €8.000. Zou u geen verzekering hebben? Dan zijn het de nabestaanden die daarvoor op moeten draaien.
Dit valt te voorkomen door een uitvaartverzekering af te sluiten. Het is op die manier een heel goede investering in meer financiële zekerheid. Zowel voor u als voor de nabestaanden, die bij uw overlijden dan niet ineens voor een vervelende verrassing komt te staan.

Natura en kapitaalverzekering

Het is voordat u gaat vergelijken overigens verstandig om goed naar de beschikbare polissen te kijken. We onderscheiden bijvoorbeeld een natura uitvaartverzekering en een kapitaal uitvaartverzekering. De eerste polis dekt de kosten voor de uitvaart, die de uitvaartverzekeraar (grotendeels) voor u zal verzorgen. De nabestaanden hebben daar weinig omkijken naar.
Kiest u voor een kapitaal uitvaartverzekering? Dan dienen de nabestaanden zelf een uitvaart aan te kopen, bijvoorbeeld bij een uitvaartondernemer. Ze krijgen daarvoor een bedrag (kapitaal) in handen van de verzekeraar. Dat biedt meer flexibiliteit, maar brengt ook meer verantwoordelijkheden met zich mee.

Vergelijken en afsluiten: dat kan online

Het is de moeite waard om goed na te gaan wat een uitvaartverzekering is en die vervolgens online te vergelijken. Op de vraag ‘wat is een uitvaartverzekering’ geven we antwoord bij de algemene informatie.
Vervolgens kunt u online verzekeraars met elkaar vergelijken, om daar een goede keuze uit te maken. En om de verzekering dan ook daadwerkelijk af te sluiten, zodat u de polis kunt gebruiken om de kosten voor de uitvaart te dekken.

Monuta

9.0

Monuta beoordeling

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

7,36 p/m

DELA

9.0

DELA beoordeling

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

9,22 p/m

a.s.r.

8.3

a.s.r. beoordeling

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

10,88 p/m

DLE

8.6

DLE beoordeling

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

14,92 p/m