Welk bedrag een uitvaartverzekering afsluiten

U wilt een uitvaartverzekering afsluiten maar voor welk bedrag moet u zich verzekeren tegen de kosten van uw uitvaart? Veel mensen hebben wel een uitvaartverzekering afgesloten, maar ze weten niet voor welk bedrag ze verzekert zijn.

Het kan dus gebeuren dat u inmiddels bent onderverzekerd, de kosten voor een uitvaart stijgen namelijk jaarlijks. Als u nu een uitvaartverzekering gaat afsluiten dan zult u natuurlijk eerst kijken voor welk bedrag u verzekerd bent.

De kosten van een uitvaart

Tegenwoordig kost een gemiddelde uitvaart ongeveer 8.000 euro. Het is dus belangrijk om u voor dit bedrag te verzekeren. Het gaat hier om een gemiddelde uitvaart, maar het kan zo zijn dat u het veel simpeler wilt houden en dan zullen de kosten dus ook een stuk lager uitvallen.

Hoe duur de uitvaart zal zijn dat is van enkele factoren afhankelijk. Zo kunt u ervoor kiezen om i.p.v. een standaard kist een witte kist uit te zoeken. Uw persoonlijke wensen zijn dus bepalend voor de kosten van uw uitvaart. Er zit ook een verschil in de kosten als het gaat om begraven of cremeren. Het is dus belangrijk om eerst uw persoonlijke wensen op papier te zetten voordat u een uitvaartverzekering gaat afsluiten.

Premie uitvaartverzekering

Als u weet wat uw uitvaartwensen zijn dan kunt u daarmee de kosten voor uw uitvaart ongeveer berekenen. We zeggen bewust ongeveer omdat u nu nog niet kunt weten hoe veel uw uitvaart precies gaat kosten. De prijzen voor een uitvaart stijgen jaarlijks dus daarom dat u bij het berekenen ook de kosten ruim moet nemen. Als u tussentijds andere uitvaartwensen heeft dan is het ook belangrijk om dit door te geven aan uw verzekeraar. Aan de hand van de nieuwe wensen zult u een andere premie gaan betalen.

Uitvaartverzekering met indexatie

Als u wilt dat uw nabestaanden niet voor verrassingen komen te staan dan is een uitvaartverzekering met indexatie een goede oplossing. Een dergelijke uitvaartverzekering zal automatisch worden aangepast aan de werkelijke kosten. Op deze manier zult u nooit onderverzekerd zijn en dit is wel zo een fijn idee.

U moet er wel rekening mee houden dat de kosten voor een uitvaart jaarlijks stijgen en dus zal de premie ook ieder jaar een klein beetje stijgen als u een uitvaartverzekering met indexatie afsluit.

Hieronder kunt u een globale berekening maken van de kosten voor uw uitvaart. Met enkele muisklikken komt u erachter waar u ongeveer rekening mee zult moeten houden.