Verzeker u voor uw uitvaart

Bent u al verzekert voor uw uitvaart? Het is niet de meest leuke gedachte, maar u zou er wel even aandacht aan moeten besteden…het afsluiten van een uitvaartverzekering. Veel mensen hebben al een uitvaartverzekering doordat hun ouders deze vroeger voor ze hebben afgesloten, maar er zijn ook nog genoeg mensen welke geen uitvaartverzekering hebben en zich wel zouden moeten verzekeren tegen de kosten van hun uitvaart.

Uitvaartverzekering afsluiten

Met een uitvaartverzekering verzekert u zich tegen de kosten van uw uitvaart, met deze verzekering zorgt u ervoor dat uw nabestaanden niet met de kosten van uw begrafenis of crematie achter zullen blijven. U kunt dit voorkomen door voor een betrekkelijk laag bedrag een begrafenisverzekering af te sluiten.

U hoeft hier de deur niet voor uit, tegenwoordig sluit u een uitvaartverzekering online af en ook het vergelijken van de verzekeraar doet u geheel online. Als u enkele verzekeraars heeft gevonden dan vraagt u meerdere offertes aan en zodra u deze heeft ontvangen kunt u deze rustig op uw gemak doornemen waarna u een keuze maakt voor de uitvaartverzekering met de beste voorwaarden.

Welke uitvaartverzekering?

Als u een keuze heeft gemaakt voor de verzekeraar dan zult u nog moeten beslissen of u een natura verzekering of een kapitaal verzekering wilt afsluiten.

Natura uitvaartverzekering
Bij de natura uitvaartverzekering verzekert u zich voor de diensten en producten welke geleverd worden tijdens uw uitvaart. Uw nabestaanden krijgen alleen te maken met de uitvaartverzorger en deze zal met uw nabestaanden uw uitvaartwensen bespreken en de uitvaart regelen. De nabestaanden hebben bij de natura verzekering weinig omkijken naar de organisatie van uw uitvaart.

Kapitaal uitvaartverzekering
Bij de kapitaalverzekering wordt er nadat u bent overleden een geldbedrag uitgekeerd aan uw nabestaanden deze zijn overigens niet verplicht om dit geldbedrag helemaal aan uw uitvaart te besteden. Uw nabestaanden betalen van dit bedrag de uitvaartverzorger en in overleg zal deze uw uitvaart regelen tot het verzekerd bedrag. Mocht de uitvaart duurder zijn dan vooraf was beraamd dan zullen de nabestaanden het tekort moeten bijbetalen, dit is overigens ook het geval bij de natura verzekering.

Kosten uitvaart

Om de kosten van uw uitvaart in kaart te brengen zal u uw uitvaartwensen alvast kunnen bepalen. Zo zou het kunnen helpen om te weten of u begraven of gecremeerd wilt worden en of u een sobere of een uitgebreide uitvaart wenst.
Om een globale prijsindicatie te maken hebben wij hieronder de uitvaartcalculator online gezet, met deze calculator kunt u in 3 muisklikken zien wat uw uitvaart ongeveer zal kosten.