Uitvaartverzekering zonder gezondheidsverklaring

Wilt u een uitvaartverzekering afsluiten zonder gezondheidsverklaring? In dat geval zou u kunnen kiezen voor een uitvaartdeposito. Bij een uitvaartdeposito stort u een geldbedrag op een rekening en dit bedrag komt vrij zodra u komt te overlijden.

Een uitvaartdeposito is geen uitvaartverzekering, het is meer een vorm van sparen. U kunt ook een uitvaartverzekering zonder medische acceptatie afsluiten. In de meeste gevallen worden er dan Carenzjaren toepast. Wat Carenzjaren zijn dat leggen we u hieronder even uit.

Uitvaartverzekering zonder gezondheidsverklaring

Uitvaartverzekering zonder medische acceptatie

Een uitvaartverzekering zonder medische acceptatie afsluiten is mogelijk. Zoals we al schreven krijgt u dan te maken met Carenzjaren. Eigenlijk is dit een wachttijd welke de verzekeraar instelt om het risico te beperken.

De verzekeraar wil het risico niet lopen dat u net nadat u een uitvaartverzekering heeft afgesloten komt te overlijden. In dat geval heeft u namelijk nog bijna geen premie betaald waardoor de verzekeraar opdraait voor de kosten van uw uitvaart.

Als er Carenzjaren op uw uitvaartverzekering worden toegepast dan zal er de eerste 2 jaar een gedeelte of niets worden uitgekeerd mocht u komen te overlijden.

Uw al betaalde premie zal wel worden uitgekeerd, maar hier gaan nog wel de kosten welke de verzekeraar heeft gemaakt vanaf. U moet hiervoor wel even de polis van de desbetreffende uitvaartverzekeraar voor doorlezen want het aantal Carenzjaren kan per verzekeraar verschillen.

De wachtjaren bij een uitvaartverzekering gaan in zodra u de uitvaartverzekering zonder medische acceptatie afsluit.

Gezondheidsverklaring

Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering zal er om een gezondheidsverklaring worden gevraagd. Deze verklaring bestaat uit een aantal vragen over uw gezondheid en deze dient u naar waarheid in te vullen. De verzekeraar wil het liefst dat u gezond bent als u een uitvaartverzekering gaat afsluiten.

Nadat u de gezondheidsverklaring heeft ingevuld zal de verzekeraar beoordelen of u zult worden geaccepteerd. Als u niet wordt geaccepteerd dan zult u op zoek moeten naar alternatieven. Het eerste wat u zou kunnen doen is de verzekeraars vergelijken.

Bij het vergelijken van de verzekeraars zult u moeten kijken bij welke verzekeraar u een uitvaartverzekering zonder medische acceptatie kunt afsluiten. Let hierbij dus wel op het aantal Carenzjaren welke de verzekeraar hanteert.

Uitvaartdeposito

Een andere mogelijkheid is het openen van een uitvaartdeposito zoals hierboven al even beschreven. Een uitvaartdeposito is er voor iedereen en zeker voor de mensen die niet worden geaccepteerd door een verzekeraar.

Een uitvaartdeposito is er ook voor oudere mensen die nog geen uitvaartverzekering hebben afgesloten en zich toch willen verzekeren tegen de kosten van hun uitvaart.

Als u namelijk op oudere leeftijd een uitvaartverzekering wilt afsluiten dan betaald u meer premie per maand. En boven een bepaalde leeftijd zult u helemaal niet meer in aanmerking komen om u te verzekeren tegen de kosten van uw uitvaart. De leeftijdsgrens verschilt per verzekeraar.

Als u dus wilt weten of u zich kunt verzekeren bij een verzekeraar dan zult u dit even bij de verzekeraar moeten navragen. Voor een uitvaartdeposito moet u wel beschikken over enig vermogen. U stort namelijk een geldbedrag waarmee uw begrafenis of crematie bekostigd kan worden.

U moet dit geldbedrag dus wel hebben en kunnen missen. Een gemiddelde uitvaart in Nederland kost tegenwoordig rond de 7000 euro. Zodra het bedrag is gestort zult u hierover rente ontvangen.

Als uw uitvaartwensen op een gegeven moment wijzigen dan heeft u altijd de mogelijkheid om nog een extra bedrag te storten in het uitvaartdeposito. U kunt al een bedrag van 500 euro storten in het uitvaartdeposito.

Dit is natuurlijk niet genoeg voor een hele uitvaart maar een begin of u kunt het laten gebruiken voor de extra wensen met betrekking tot uw uitvaart. Als u al een uitvaartverzekering heeft afgesloten.

Ongeneeslijk ziek
Een uitvaartdeposito is er ook voor mensen die te horen hebben gekregen dat ze ongeneeslijk ziek zijn en nog geen uitvaartverzekering hebben afgesloten.

De verzekeraars hanteren namelijk de Carenzjaren waardoor ze niet weten of de verzekeraar de kosten voor de uitvaart wel zal vergoeden als ze eerder komen te overlijden. In dit geval is het uitvaartdeposito een uitkomst, mits u over een kapitaal beschikt om te kunnen storten.

Fiscaal voordeel
Een voordeel van het uitvaartdeposito is dat u van een fiscaal voordeel kunt profiteren. Geld wat vast staat in een uitvaartdeposito wordt tot een bepaald bedrag vrijgesteld van inkomstenbelasting in box 3.

Eigen bijdrage
Als u zult worden opgenomen in een zorginstelling zult u een eigen bijdrage moeten betalen. Hierbij zal er naar de hoogte van uw eigen vermogen worden gekeken. Zodra u een gedeelte van uw eigen vermogen in een uitvaartdeposito stort zult u minder eigen bijdrage betalen. Zo kunt u uw voordeel doen met het uitvaartdeposito.

Monuta

9.0

Monuta beoordeling

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

7,36 p/m

DELA

9.0

DELA beoordeling

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

9,22 p/m

a.s.r.

8.3

a.s.r. beoordeling

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

10,88 p/m

DLE

8.6

DLE beoordeling

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

14,92 p/m